Polévka z holuba recept
Tato holubí polévka je opravdová delikatesa pro opravdové gurmány. Jestli máte možnost sehnat někde čerstvého holuba, neváhejte si udělat tuto báječnou polévku z holuba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 holub
- 1 1/2 l vody
- sůl
- 10 dkg kořenové zeleniny
- 1/2 zelené papriky
- 1 zralé rajče
- 1 cibule
- 1 pór
- pepř
- 2 zrnka nového koření
- trochu zelené petržele
Způsob přípravy
Očištěného a vykuchaného holuba omyjeme, dáme do studené vody, osolíme a pomalu vaříme.
Když je maso napolo měkké, přidáme očištěnou zelenou papriku, rajče, cibuli, pór, několik zrnek pepře a nového koření a spolu vaříme, až maso změkne.
Polévku přecedíme, zavaříme libovolnou těstovinu, přidáme nadrobno rozsekanou zelenou petržel a kousky masa z vařeného holuba.