recepty

Smažený kapr


Smažený kapr je klasický způsob přípravy kapra na vánoční stůl. S bramborovým salátem a plátkem citronu je na u nás nejčastějším jídlem právě o vánocích...
(celý recept)

Smažený kapr je klasický způsob přípravy kapra na vánoční stůl. S bramborovým salátem a plátkem citronu je na u nás nejčastějším jídlem právě o vánocích. Omyté porce kapra pokapeme citronovou šťá...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 8 porcí kapra (podkovy nebo filety)
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • 1 dcl mléka
  • sůl
  • 1 citron
  • olej na smažení

Způsob přípravy

Smažený kapr je klasický způsob přípravy kapra na vánoční stůl. S bramborovým salátem a plátkem citronu je na u nás nejčastějším jídlem právě o vánocích. Omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a osolíme. V miskách si připravíme zvlášť hladkou mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce s trochou mléka. Jednotlivé porce nejprve obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Připravené obalené kousky smažíme zvolna v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení je necháme okapat na papírových utěrkách, abychom odstranili přebytečný tuk. Kromě bramborového salátu jsou vhodnou přílohou i vařené brambory, nebo bramborová kaše.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vánoční jídlo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Smažený kapr.
Nebo hledejte podobné podle části názvu smažený kapr .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažený kapr

Naši partneři