recepty

Roštěnky zapečené s ementálem


Roštěnky zapečené s ementálem podáváme třeba s bramborovými hranolky nasucho pečenými v troubě. Když přidáme čerstvý salát ze sezónní zeleniny, bude to skvělý oběd...
(celý recept)

Roštěnky zapečené s ementálem podáváme třeba s bramborovými hranolky nasucho pečenými v troubě. Když přidáme čerstvý salát ze sezónní zeleniny, bude to skvělý oběd....

Ingredience receptu

  • 600 g hovězího roštěnce
  • 90 g ementálu
  • olivový olej
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • česnek

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme je. Všechny okraje nařízneme, aby se při pečení nekroutily. Česnek utřeme a smícháme ho s trochou oleje. Tím pak roštěnky z obou stran potřeme a uložíme je alespoň na tři hodiny do chladna.

Po této době maso osolíme a opepříme, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a zprudka je krátce opečeme po obou stranách. Do připravené zapékací mísy pak roštěnky naskládáme, zalijeme je vypečenou šťávou a v předehřáté troubě dusíme do měkka. Podle potřeby podlíváme vodou.

Hotové maso posypeme nastrouhaným ementálem a už jen krátce zapečeme dozlatova.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu roštěnky zapečené ementálem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Roštěnky zapečené s ementálem

Naši partneři