Salát z kysaného zelí recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí2 porce

Kyselé zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. Námořníkům se díky kyselému zelí vyhýbaly kurděje a kysané zelí je významnou potravinou dodnes. Ideální je vyrobit si ho doma, pokud však nedisponujete materiálem ani prostředky k výrobě zelí, nemusíte zoufat. I v běžných obchodech se dá koupit velmi chutné zelí, které je základem tohoto receptu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g kysaného zelí + trochu štávy
  • 1 jablko
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g cibule
  • mletý kmín
  • cukr


Způsob přípravy

Zelí zalijeme horkým olejem.

Jablko oloupeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na kostičky. Takto upravené ho přimícháme k zelí.

Salát dochutíme mletým kmínem, dle chuti cukrem, najemno nakrájenou cibulí a zelnou šťávou.

Vše promícháme a podáváme s pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Salát z kysaného zelí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Salát z kysaného zelí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu salát kysaného zelí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Salát z kysaného zelí

Kde najít informace



×