Výborný broskvový koláč je velmi snadný na přípravu a výsledek stojí za to. Pokud máte čerstvé broskve, klidně je použijte místo kompotu. (celý recept)
Výborný broskvový koláč je velmi snadný na přípravu a výsledek stojí za to. Pokud máte čerstvé broskve, klidně je použijte místo kompotu.
Připravíme si formu na koláč, vymažeme ji olejem a vyložíme...
Výborný broskvový koláč je velmi snadný na přípravu a výsledek stojí za to. Pokud máte čerstvé broskve, klidně je použijte místo kompotu.
Připravíme si formu na koláč, vymažeme ji olejem a vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozmixujeme v mixéru a drť nasypeme do formy. Pomocí skleničky z rozdrcené směsi vytlačíme základ koláče, okraje necháme zvednuté. Pak formu i s tímto základem uložíme na půl hodiny do mrazničky.
Mezitím si troubu předehřejeme na 150 stupňů.
Jednu oloupanou broskev nakrájíme a v hrnku ji 5 minut za stálého míchání povaříme ve 2 lžících vody.
Pak ji necháme vychladnout.
Studenou povařenou broskev i rozšleháme dohladka ve šlehači. přidáme k ní vanilku, vejce, kysanou smetanu, cukr a smetanový sýr. Vše vyšleháme do hladké náplně.
Hotovou náplň nalijeme na vychladlý základ ve formě a vše pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Hotový koláč necháme v otevřené troubě do úplného vychladnutí. Pak koláč umístíme ještě na 2 hodiny do ledničky.
Po této době potřeme povrch koláče ušlehanou smetanou a poklademe půlkami oloupaných kompotových broskví.