Zapečená růžičková kapusta recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Zapečená růžičková kapusta je skvělé jídlo nejen pro vegetariány. Můžeme ji podávat s vařenými brambory nebo třeba s bramborovou kaší.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 malý celer
  • 1 střední petržel
  • 1 mrkev
  • 1 dcl smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 750 g růžičkové kapusty
  • 3 vejce
  • 60 g nastrouhaného sýra
  • rajčatový protlak
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Očištěnou mrkev, celer i petržel nakrájíme nadrobno a zprudka osmahneme v pekáči na trošce oleje. Kapustičky nasypeme do osolené vody a krátce je povaříme. Mezitím si troubu předehřejeme na 190 stupňů.

Do pekáče k zelenině přidáme povařenou kapustu, utřený česnek a 3 lžíce rajčatového protlaku. Směs osolíme, opepříme, a přikryté víkem vše dusíme do změknutí.

V misce ušleháme vejce se smetanou a nastrouhaným sýrem a zeleninovou směs v pekáči tím zalijeme. Odkryjeme pekáč a pak jídlo už jen krátce zapečeme dorůžova v předehřáté troubě.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečená růžičková kapusta recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečená růžičková kapusta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečená růžičková kapusta

Kde najít informace



×