Zapečená růžičková kapusta recept
Zapečená růžičková kapusta je skvělé jídlo nejen pro vegetariány. Můžeme ji podávat s vařenými brambory nebo třeba s bramborovou kaší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 malý celer
- 1 střední petržel
- 1 mrkev
- 1 dcl smetany
- 2 stroužky česneku
- 750 g růžičkové kapusty
- 3 vejce
- 60 g nastrouhaného sýra
- rajčatový protlak
- sůl
- mletý černý pepř
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Očištěnou mrkev, celer i petržel nakrájíme nadrobno a zprudka osmahneme v pekáči na trošce oleje. Kapustičky nasypeme do osolené vody a krátce je povaříme. Mezitím si troubu předehřejeme na 190 stupňů.
Do pekáče k zelenině přidáme povařenou kapustu, utřený česnek a 3 lžíce rajčatového protlaku. Směs osolíme, opepříme, a přikryté víkem vše dusíme do změknutí.
V misce ušleháme vejce se smetanou a nastrouhaným sýrem a zeleninovou směs v pekáči tím zalijeme. Odkryjeme pekáč a pak jídlo už jen krátce zapečeme dorůžova v předehřáté troubě.