Steaky s třešňovou omáčkou nás osloví tou výtečnou kombinací chutí vína, sladkých třešní a propečeného masa. Steaky můžeme podávat také se šťouchanými brambory, chutnají tak výborně. (celý recept)
Steaky s třešňovou omáčkou nás osloví tou výtečnou kombinací chutí vína, sladkých třešní a propečeného masa. Steaky můžeme podávat také se šťouchanými brambory, chutnají tak výborně.
Velkou litin...
Steaky s třešňovou omáčkou nás osloví tou výtečnou kombinací chutí vína, sladkých třešní a propečeného masa. Steaky můžeme podávat také se šťouchanými brambory, chutnají tak výborně.
Velkou litinovou pánev s olivovým olejem zahřejeme na vysokou teplotu. jednotlivé porce masa osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného tuku. Opékáme 4 minuty, pak je obrátíme a znovu opékáme asi 5 minut, podle toho, jak propečené je chceme mít. Hotové steaky vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
Snížíme teplotu plotny a do pánve dáme nadrobno nasekanou šalotku. Za stálého míchání ji osmahneme až zesklovatí. Pak k ní přidáme sušený anýz a třešně pokrájené na poloviny. Po 1 minutě přilijeme víno a povaříme ho asi 3 minuty, až se částečně odpaří a omáčka zhoustne. Nyní z omáčky odstraníme anýz, přidáme máslo a pěkně promícháme.
Na talíři pak každou porci steaku přelijeme třešňovou omáčkou.