Znojemská hovězí pečeně je notoricky známá a oblíbená hlavně díky omáčce s nezaměnitelnou chutí. Můžete ji podávat s houskovými knedlíky nebo s rýží. Fotografie: Facebook.com (celý recept)
Znojemská hovězí pečeně je notoricky známá a oblíbená hlavně díky omáčce s nezaměnitelnou chutí. Můžete ji podávat s houskovými knedlíky nebo s rýží. Fotografie: Facebook.com...
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. V kastrole rozpustíme sádlo a nakrájenou zeleninu na něm krátce osmahneme. Maso osolíme ze všech stran a přidáme ho k zelenině. Podlijeme trochou vody a přidáme pepř a nové koření. Maso dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.
Když je maso měkké (asi za 1,5 až 2 hodiny), vyndáme ho z hrnce a nakrájíme na plátky. Omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v troše vody, krátce ji povaříme a odstraníme z ní kuličky koření. Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby ještě osolíme a úplně nakonec do ní přidáme nadrobno nakrájené naložené okurky, plátky masa a už jen prohřejeme.