Znojemská hovězí pečeně recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Znojemská hovězí pečeně je notoricky známá a oblíbená hlavně díky omáčce s nezaměnitelnou chutí. Můžete ji podávat s houskovými knedlíky nebo s rýží. Fotografie: Facebook.com
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g hovězí roštěnky
  • 4 naložené okurky
  • 1 střední cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce vepřového sádla
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 6 zrnek černého pepře
  • 4 zrnka nového koření
  • mořská sůl


Způsob přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. V kastrole rozpustíme sádlo a nakrájenou zeleninu na něm krátce osmahneme. Maso osolíme ze všech stran a přidáme ho k zelenině. Podlijeme trochou vody a přidáme pepř a nové koření. Maso dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.

Když je maso měkké (asi za 1,5 až 2 hodiny), vyndáme ho z hrnce a nakrájíme na plátky. Omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v troše vody, krátce ji povaříme a odstraníme z ní kuličky koření. Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby ještě osolíme a úplně nakonec do ní přidáme nadrobno nakrájené naložené okurky, plátky masa a už jen prohřejeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Znojemská hovězí pečeně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Znojemská hovězí pečeně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu znojemská hovězí pečeně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Znojemská hovězí pečeně

Kde najít informace



×