Ravioli se špenátem a ricottou v krémové rajčatové omáčce
Tento jednoduchý recept pochází z Itálie, a když se jej naučíte, nebudete už mít potřebu nakupovat ravioli v obchodě. I k...
Grilované kuře s kokosovou rýží a chilli-limetkovou omáčkou
Skvělý recept na grilované kuře, které má krásně křupavou kůrčičku a jemný vnitřek, které se podává s návykovou kokosovou...
Bavorské žemle s cibulkou
Bavorské žemle s cibulkou a kmínem jsou pochoutkou mezi různými druhy pečiva. Ze stejného těsta můžete uplést i preclíky....
Pečené vepřové koleno recept
marketule:Kolegyně blíženkyně, koleno přes kůži nakrojím kolem dokola až ke kosti, potřu pln. hořčicí , solí a nějakým kořením, nechám dva dny v lednici. Do pekáče nakrájím cibuli, naleju černý pivo a koleno peču přikrytý na 80stupňů cca. 3 hodiny.
Podobné recepty jako Pečené vepřové koleno
Koprová omáčka recept
Jarda: A když koprovku dochutíte jen solí - bez cukru a octu,máte koprovku přírodní.Přilejte trochu hovězího vývaru a je výborná.Spousta lidí nemá ráda koprovku pro její sladkokyselou chuť.Tato voní koprem!Kopr musí být čerstvý nebo s mražáku,ne v sladkokyselém nálevu. Odpovědět.
Podobné recepty jako Koprová omáčka
Lehký bramborový salát
Nakonec zlehka salát promícháme s olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a octem. Lehký bramborový salát chutná vlažný, ale i vychlazený v ledničce. Chutná samotný, nebo jako příloha ke všem pečeným, smaženým a grilovaným masům.
Podobné recepty jako Lehký bramborový salát
Šťavnaté pečené kuře
Celé kuře potřeme solí i ve všech záhybech. Kuře pečeme v otevřením pekáči na zkřížených špejlích, aby se nám nepřipekla spodní kůže. Pečeme 30 minut při 180°C. Dalších 30 minut na 200°C a poléváme výpekem s vodou. ...
Podobné recepty jako Šťavnaté pečené kuře
Vepřové výpečky II. recept
Maso nakrájíme na větší kostky (4x4x4cm), prohněteme se solí a odložíme. V kastrolu na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem na plátky a kmínem. Vložíme prosolené maso a opečeme po všech stranách, až maso zbledne.
Podobné recepty jako Vepřové výpečky II.
Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) recept ...
V mačkátku na česnek vymačkám chilli a smíchám se solí. Poměr váhy soli a chilli je cca 20% soli a 80% chilli. Rozmačkám česnek, nastrouhám zázvor a nadrobno nakrájím cibuli. Všechno se to mrskne do mixéru, akorát cibule se trochu nechá bokem.
Podobné recepty jako Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) ...
Kuřecí čína recept
Můžeme dochutit solí nebo čili (sojovou omáčku dáváme dle chuti, zeleninu můžeme použít dle libosti). Podáváme nejlépe s rýží. Kuchařka: Bohunka.T . Přidat k oblíbeným Vytisknout recept . Pochutnali jste si? Sdílejte recept! Sdílet na Facebooku ...
Podobné recepty jako Kuřecí čína
Pomalu pečená hovězí žebírka
Hovězí žebra odblaňte, osolte kvalitní mořskou solí a opepřete. Lehce je pokapejte olivovým olejem a následně všechny ingredience vmasírujte do masa. Dejte do pekáče a celé to pečlivě zabalte do alobalu. Do předehřáté trouby na 100 °C vložte žebírka, která pomalu pečte po dobu 7 až 8 hodin.
Podobné recepty jako Pomalu pečená hovězí žebírka
Houbová omáčka s knedlíkem recept
Zalijeme smetanou, mlékem a za stálého míchání přivedeme omáčku do varu. Omáčku dochutíme pepřem a solí, příp. se může přidat i trochu citronové šťávy. Pokud nám omáčka hodně zhoustla, tak rozředíme mlékem a vaříme ještě asi 5 minut. Na závěr do omáčky přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.
Podobné recepty jako Houbová omáčka s knedlíkem
Květáková polévka recept
Nakonec polévku okořeníme bílým pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem. Zbytek smetany a jemně nasekanou zelenou petrželku ušleháme a těsně před podáváním zdobíme jednotlivé porce polévky úhlednými kopečky.
Podobné recepty jako Květáková polévka
Drožďové knedlíčky recept
Poté nechat vychladit a vmíchat vejce a strouhanku. Když tohle dodržíte, tak jsou pak knedlíčky opravdu vynikající. Já jsem nesolila obyčejnou solí, ale solí lávovou, která má specifickou chuť po vajíčkách. V ýsledek je delikatesní. Odpovědět
Podobné recepty jako Drožďové knedlíčky
Hovězí Stroganov recept
Omáčku ochutíme solí, pepřem i cukrem a při nízké teplotě dusíme asi 5 minut. Hovězí Stroganov podáváme na servírovací míse zdobené snítkou kadeřavé petrželky. Jako přílohu k hovězímu Stroganov doporučuji pečené brambory nebo dušenou rýži. reklama.
Podobné recepty jako Hovězí Stroganov
Okurkový salát recept
Trochu okurkové šťávy nebo vodu podle chuti smícháme s cukrem, octem (citronovou šťávou), solí a případně i pepřem. Zálivku důkladně promícháme a vmícháme ji do okurek. Okurkový salát necháme vychladit a můžeme podávat. reklama. Poznámka k receptu.
Podobné recepty jako Okurkový salát
Fazolový salát univerzál
Namočené fazole uvařit. Ve velké míse smíchat zálivku - olej, drobné kostičky cibule, utřený česnek, sůl a pepř. Nešetřit příliš solí ani pepřem. Do zálivky vmíchat horké scezené fazole a nechat odležet. Často promíchávat. Fazole zálivku zcela vpijí a tím se ochutí.
Podobné recepty jako Fazolový salát univerzál
Česnek naložený v oleji a soli recept
Postup přípravy receptu. Česnek oloupeme, rozdělíme na jednotlivé stroužky. Do důkladně vymyté sklenice nasypeme na dno sůl, dáme vrstvu česnekových stroužků, zasypeme solí, opakujeme několikrát, aby byla láhev téměř plná, postupujeme tak, aby poslední vrstva byla sůl, pak zalijeme olejem.
Podobné recepty jako Česnek naložený v oleji a soli
Domácí citronová zmrzlina recept
Jednoduchá zmrzlina bez tuku. Recept našich babiček, které neznaly mrazák a ještě dělaly zmrzliny v míse obložené solí a ledem. Zmrzlina má odlišnou chuť než ta, kterou kupujeme v cukrárnách. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí citronová zmrzlina
Rajská omáčka recept
Vaření masa v papiňáku je sice rychlé, ale je to poměrně zvěrstvo. Osobně peču špekem prošpikované maso na rajskou i svíčkovou v troubě společně s kořenouvou zeleninou nakrájenou na kostičky, lehce posypat tymiánem, osolit, kousek másla, 3 lístky bobkového listu, asi 5 kuliček nového koření, z větší
Podobné recepty jako Rajská omáčka
Frankfurtská hovězí pečeně recept
Během pečení podléváme vodou a obracíme. Šťávu můžeme dochutit solí. Poznámka. Podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem. Kucha ř: Jitka a Vlastik ...
Podobné recepty jako Frankfurtská hovězí pečeně
Dušené hlávkové zelí recept
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Květákový nákyp recept
Mléko rozšleháme s moukou, žloutky, 80 g nastrouhaného sýra a se solí. Lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a připravený květák. Směs rozložíme do nákypové formy, vymaštěné tukem, pokapeme zbylým tukem a zapečeme v mírně vyhřáté troubě. Při dopékání jej posypeme zbylým sýrem smíchaným se lžičkou strouha
Podobné recepty jako Květákový nákyp
Česneková pasta
Pokud máte na zahrádce česnek a jde do květu, tak když jsou ty šlahouny rovně tak je ostříhat a umlít se solí dát do skleniček a uchovávat v lednici. Je to vynikající do bramboračky na chleba se sádlem apod. Je to jemnější než z česneků.
Podobné recepty jako Česneková pasta
Škvarkové pagáčky recept
Protože ale pagáčky ještě nakynou, ve výsledném efektu to není moc vidět. Pak pomažeme vejcem, můžeme posypat pekařskou (hrubou) solí a kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.
Podobné recepty jako Škvarkové pagáčky
Pstruh na másle a na cibulce s bylinkovou solí recept
Postup přípravy receptu. Pstruha důkladně omyjeme zvenku i zevnitř. Pokapeme citrónem, důkladně ze všech stran osolíme. Na drobná kolečka nakrájenou cibuli a nakrájený česnek vložíme do břicha a necháme nějakou dobu odležet (stačí 2 hodiny).
Podobné recepty jako Pstruh na másle a na cibulce s bylinkovou solí
Celerovo-mrkvová pomazánka od maminky recept
Mrkev s celerem nastrouháme. Smícháme s majonézou a dochutíme podle sebe solí a pepřem.
Podobné recepty jako Celerovo-mrkvová pomazánka od maminky
Pstruh na másle recept
Pstruha okořeníme rybím kořením, solí, drceným kmínem a obalíme jej v mouce. Rozpustíme máslo a zakápneme olivovým olejem a z každé strany pomalu smažíme 4-5 minut. Podáváme s hranolkama, nebo jen se zeleninovou oblohou.
Podobné recepty jako Pstruh na másle
Jednoduchý jahodový dort recept
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku, smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy, vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 min. na 150°C. Vychladlý korpus prořízneme.
Podobné recepty jako Jednoduchý jahodový dort
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace recept
Tématické fráze: rajčata s česnekem rajčata s česnekem a solí rajčatová směs na topinky česnek s rajčaty rajcata cesnek sul rajčatová směs rajčatová směs na pizzu rajčatová pasta s česnekem rajcata, cesnek, sůl rajčata se solí a česnekem směs z rajčat rajčatová směs pod maso recepty rajčata s česnek
Podobné recepty jako Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
Česneková pasta bez soli recept
Mandarinky v hořké čokoládě s mořskou solí . Sushi s čerstvým lososem naloženým v soli . Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli . Zeleninová pasta (pod maso, do guláše, na slané koláče apod.) Bylinkové brambory pečené na hrubé soli .
Podobné recepty jako Česneková pasta bez soli
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Mléko svaříme se solí a tukem. Do vařícího mléka nasypeme mouku (300-400 g) za stálého míchání. Čím méně mouky přidáme, tím budou knedlíky jemnější. Nejrychlejší je to s pomocí mixéru (šlehače). Vznikne nám hutná kaše, kterou necháme zchladnout a zašleháme do ní poté ještě vejce.
Podobné recepty jako Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Chlupaté knedlíky recept
Poté je vymačkáme a přidáme k vařeným bramborám spolu s moukou, vejcem a solí a vyhněteme husté těsto. V dlani z těsta děláme malé šištičky, zaváříme do vroucí vody a vaříme asi 8 minut. Uvařené vylovíme děravou naběračkou a rovnou vkládáme do teplého zelí.
Podobné recepty jako Chlupaté knedlíky
Pravý salát Coleslaw recept
Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky odpočinout alespoň na hodinu, nejlépe do druhého dne. Před podáváním opět dobře promícháme. Pravý salát Coleslaw podáváme ke smaženým masům nebo i jen tak s pečivem. Foto: Thinkstock.com.
Podobné recepty jako Pravý salát Coleslaw
Bezkonkurenční lučina, dělaná doma recept
V míse smícháme jogurty se smetanou a solí, směs přendáme do cedníku s plátýnkem, trochu překryjeme a cedník položíme na misku, která by měla mít na odkapávání pod cedníkem prostor, aby dobře odkapávala syrovátka po 24 hodin v lednici. Hotovou lučinu si dáme do nějaké plastové krabičky a uložíme si
Podobné recepty jako Bezkonkurenční lučina, dělaná doma
Boloňské špagety recept
Dochutíme solí a pepřem. Těsně před dovařením omáčky uvaříme těstoviny. Podáváme nepromíchané (těstoviny pouze přelijeme) a dozdobíme parmazánem (popřípadě i lístkem petrželky). Vyzkoušejte rychlé vaření v bezpečném elektrickém tlakovém hrnci Tefal All in One Pot.
Podobné recepty jako Boloňské špagety
Jemné noky recept
Žloutky rozšleháme se smetanou, vodou a solí, nalijeme do prosáté mouky a lehce spojíme (nevypracujeme). Navlhčenou lžící vykrajujeme noky a vhazujeme je do vařicí vody. Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme je děravou naběračkou, necháme okapat a prohřejeme na másle se smetanou.
Podobné recepty jako Jemné noky
Grilovaná cuketa recept
Na misce si připravíme marinádu: Olivový olej smíchaný se solí, utřeným česnekem a čerstvými bylinkami. Pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušené, či směs grilovacího koření. Množství oleje, česneku i koření lze samozřejmě upravovat podle chuti. Do marinády lze přidat i kapku bílého vína.
Podobné recepty jako Grilovaná cuketa
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou recept
Mouku prosejeme se solí. K mouce přidáme vyběhnutý kvásek, žloutky, cukr, vanilkový cukr, zbytek mléka a rozpuštěné máslo. Těsto nejprve zpracujeme vařečkou a jakmile se nám těsto spojí, přendáme ho na pomoučněný vál. Těsto zpracujeme tak, aby bylo vláčné, pružné a přestalo se lepit.
Podobné recepty jako Kynutý borůvkový koláč s drobenkou
Klasické lečo recept
Zatím si nakrájíme salám na kostičky. Do leča vsypeme nakrájený salám a prohřejeme. Do hrníčku rozklepneme vejce, rozmícháme je vidličkou a zahustíme jím lečo. Nakonec klasické lečo ochutíme solí a pepřem. Hotové klasické lečo podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe chlebem. Další recepty na chutné zel
Podobné recepty jako Klasické lečo
Kynutý rebarborový koláč recept
Mouku prosejeme se solí a nastrouhanou kůrou asi z poloviny citronu. Máslo rozpustíme. Žloutek oddělíme od bílku. Pak kvásek, máslo, vlahé mléko, žloutek a mouku promícháme a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme jej asi půl hodiny kynout na teplém místě.
Podobné recepty jako Kynutý rebarborový koláč