Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše jsou tradičním velikonočním pečivem, na které zadělávaly těsto ve Škaredou středu už naše prababičky, ...
Jidáše se škvarky
Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ...
Tradiční jidáše
Velikonoce jsou na dohled, připravili jsme si pro vás tradiční český ozkoušený recept na Tradiční velikonoční jidáše....
Jidáše recept
Jidáše. Tyto sladké kynuté uzly zvládne doma upéct každý - příprava je jednoduchá a s hladkým těstem se velmi dobře pracuje. Hotové jidáše jsou potřené vajíčkem a pokapané medem, takže se krásně lesknou a voní po medu. 4,7 (9×) Zdenka +++. 5 názorů. 60 min.
Podobné recepty jako Jidáše
Jidáše, jidášky… recept
Do části vlažné vody (mléka) přidáme trochu cukru, 2-3 lžíce mouky a droždí z přichystaných surovin. Zamícháme a asi 20 minut necháme vzejít kvásek. Videonávod: Jak na kvásek z droždí Ke kvásku přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto.
Podobné recepty jako Jidáše, jidášky…
Velikonoční jidáše recept
10. 4. 2009 21:11 +24 dalších fotek Přidat fotku Suroviny 50 kusů Těsto: 1 kg polohrubé mouky 30 g čerstvého droždí 350 ml vlažného mléka (i více, podle potřeby) 120 g másla 100 g cukru krupice 2 žloutky 1 špetka soli Dále: 1 vejce na potření máslo na vymazání plechu tekutý med moučkový cukr Naše ku
Podobné recepty jako Velikonoční jidáše
Jidáše
Troubu předehřejte na 200 °C. Na dno trouby dejte plecháček s vodou. Jidášky postříkejte vodou z rozprašovače a potřete bílkem rozšlehaným se lžící mléka. Pečte je 10–12 minut a ještě horké potřete rozehřátým medem. RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu. 5. Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.
Podobné recepty jako Jidáše
Jidáše sádlové recept
300 g polohrubé mouky. 200 g hladké mouky. 120 g sádla - rozpuštěného. cca 260 ml mléka - vlažného. 2 lžíce rumu. 80 g cukru krupice. 1 vanilkový cukr. 1 lžička citronové kůry - čerstvě nastrouhané. špetka soli.
Podobné recepty jako Jidáše sádlové
Jidáše
Velikonoční jidáše jsou kynuté pečivo, nejčastěji připravované v podobě stočeného provazu, jenž připomíná konec zrádného Ježíšova apoštola. 1 porce 60 minut česká Suroviny polohrubá mouka 1 kg cukr krupice 100 g sůl 1 lžička droždí 50 g žloutek (1 na potření) 3 ks mléko 200 ml máslo 120 g med (na př
Podobné recepty jako Jidáše
Jidáše bez lepku, mléka a vajec recept
400 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm bílá bez lepku) 1 lžička Xanthanu nebo Guaru. 75 g cukru. 60 g oleje. 250-280 ml vlažné vody. 3 vrchovaté lžíce instantního nápoje Zajíc. 2 lžíce rumu. 1 lžíce citronové šťávy.
Podobné recepty jako Jidáše bez lepku, mléka a vajec
Luxusní velikonoční jidáše recept
Luxusní velikonoční jidáše. Jidáše jsou tradiční velikonoční pečivo. Tvarem připomínají provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Po upečení je potíráme polevou z citronové šťávy a medu, která jim dodá krásný lesk a příjemně nasládlou chuť. 4,7 (8×) dvevtroube. 1 názor.
Podobné recepty jako Luxusní velikonoční jidáše
Jidáše velikonoční recept
Jidáše velikonoční. Přemýšlíte co upéct letos na Velikonoce? Zkuste tyto vláčné a lehké, máslem a medem vonící jidáše. Tvarem mají podle tradice připomínat provaz, ale fantazii se meze nekladou - zvláště když vám s pečením a tvarováním budou pomáhat děti. 4,2 (4×) VerkaZabka. 6 názorů.
Podobné recepty jako Jidáše velikonoční
Jidáše medové
Vanilkové rohlíčky -…. Jidáše - medové - recept: Mouky smícháme se solí a citronovou kůrou v míse, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a nasypeme vanilkový cukr. Přilijeme polovinu.
Podobné recepty jako Jidáše medové
Jidáše medové recept
250 g hladké mouky. 250 g polohrubé mouky. 100 g medu. 1 vanilkový cukr. 30 g droždí. 1 žloutek. 250 ml mléka - vlažného. sůl - špetka. 120 g rozpuštěného másla (nebo sádla)
Podobné recepty jako Jidáše medové
Velikonoční Jidáše recept
1 vanilkový cukr. 40 g droždí čerstvé nebo 1 sáček sušeného. 2 dl smetany na šlehání 31%. 1 dl vody. 2 žloutky. 1 citronová kůra. 150 g másla. 1/2 lžičky soli. med.
Podobné recepty jako Velikonoční Jidáše
Velikonoční jidáše
Poslední sledované recepty. 55. Vanilkové rohlíčky -…. Jednoduchá rajská omáčka. Velikonoční jidáše - recept: Do 4 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, zamícháme a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, celá.
Podobné recepty jako Velikonoční jidáše
Celozrnné jidáše ze špaldové mouky
Celozrnné jidáše ze špaldové mouky Zdroj: Jíme zdravě Velikonoční speciál. 8x. Zdravější varianta tradičního velikonočního pečiva obsahuje pouze jednu lžičku cukru v kvásku, ale v chuti si rozdílu téměř nepovšimnete. Oříšková chuť špaldové mouky se perfektně doplňuje s přirozenou nasládlostí mléka,
Podobné recepty jako Celozrnné jidáše ze špaldové mouky
Jidášky našich babiček
Jidášky našich babiček - recept: V míse třeme máslo, cukr a žloutky, přimícháme kvásek z kvasnic - připravený z trochu mouky, cukru a mléka. Když je vše rozmícháno, přidáme sůl,
Podobné recepty jako Jidášky našich babiček
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, které se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Ať už čekáte větší společnost nebo řemeslníky, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám bude hodit. Výhodou vepřového masa je jeho nižší cena, ale i kratší dobra přípravy než u hovězího. 4 porce 60 minut
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Chilli con carne – jednoduchý recept podle Jamieho Olivera ...
Mleté maso, rajčata a fazole jsou základ, důležité je dochucení, pokud vaříte i pro děti, vynechte chilli a přiostřete si jídlo až na talíři. A pokud vaříte pro rodinu, udělejte raději větší množství a část zamrazte. 6 porcí 90 minut mexická Suroviny cibule 2 ks česnek 3 stroužky mrkev 2 ks řapíkatý
Podobné recepty jako Chilli con carne – jednoduchý podle Jamieho Olivera ...
Houbová smaženice s vejci – jednoduchý recept na českou klasiku ...
Houbová smaženice patří do stálého repertoáru každého pravověrného houbaře. Když je les štědrý, vyplatí se mít v zásobě recepty, kde se hub spotřebuje hodně najednou. A smaženice jsou v podstatě samé houby s trochou vajec. Je ovšem zcela zásadní vědět, jak ji připravit správně, aby z hub nebyla kaše
Podobné recepty jako Houbová smaženice s vejci – jednoduchý na českou klasiku ...
Vepřová játra na roštu s domácími hranolky a tatarkou ...
4 porce 30 minut česká Suroviny vepřová játra 1 kg olivový olej (na opékání) máslo (kousek na dochucení) brambory 1 kg sůl čerstvě namletý pepř Tatarská omáčka po francouzsku majonéza (kvalitní ) 200 ml kapary (nakrájené nadrobno) 3 lžíce kyselé okurky (nakrájené nadrobno) 3 lžíce šalotka (nakrájená
Podobné recepty jako Vepřová játra na roštu s domácími hranolky a tatarkou ...
Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli Prima Fresh
Tato polévka plná zeleniny, cizrny a těstovin je sama o sobě hlavním chodem. Pokud ji nebudete podávat hned a necháte ji chvíli odstát, těstoviny nasáknou tekutou složku a z polévky se stane hutný pokrm. Pokud budete chtít navrátit polévce její řidší konzistenci, stačí přilít trochu vývaru a zlehka
Podobné recepty jako Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli Prima Fresh
Dokonalý recept na domácí kremrole podle Romana Vaňka ...
Postup přípravy. Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozdělte na dvě části. Pracovní desku poprašte moukou a každou část těsta rozválejte na obdélník o rozměrech 35 x 30 cm. Případné nepravidelné okraje odřízněte. Obě části těsta potřete rozšlehanými žloutky a každo
Podobné recepty jako Dokonalý na domácí kremrole podle Romana Vaňka ...
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
4 porce 120 minut ruská Suroviny hovězí kližka 150 g hovězí maso (hovězí přední s kostí) 150 g vepřová plec 150 g nové koření 5 kuliček bobkový list 5 ks cibule 1 ks mrkev 1 ks celer 1/2 bulvy petržel 1 ks brambory (velká ) 1 ks červené zelí 1/4 hlávky špek 100 g krájená rajčata (konzervovaná) 200 g
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...