Francouzský nicoise salát s tuňákem
Tento skvělý jarní francouzský salát je elegantní kombinace tuňáku, brambor, vařeného vejce, oliv a zelených fazolek. Sar...
Španělské tapas
Španělské tapas jsou chuťovky rozšířené v celém Španělsku. Mohou se jíst zatepla i zastudena. Jako předkrm, nebo pohoštěn...
Salát Caesar
Salát Caesar je známý pikantní zeleninový salát. V horkém létě může klidně nahradit celé jídlo. Rozhodně bude chutnat naš...
Špagety s ančovičkou, olivami a bazalkou recept
Na oleji krátce osmahnu na plátky nakrájený česnek, přidám nasekané feferonky, rajčata rozkrájená na půlky, olivy na půlky, ančovičky nakrájené na kousky. Vše chvíli podusím. Osolím, opepřím a přidám nasekanou bazalku (pár listů si nechám na ozdobení), přimíchám uvařené špagety a servíruji. Můžete s
Podobné recepty jako Špagety s ančovičkou, olivami a bazalkou
Špagety à la puttanesca recept
Suroviny: těstoviny špagety, rajče, rajče, ančovičky v oleji, olivy černé, kapary, česnek, feferonka, nať petrželová, koření oregáno, olej olivový, parmazán. V pánvi rozehřejeme asi 4 lžíce oleje, zpěníme na něm nožem rozmáčknutý a posléze nasekaný česnek.Přidáme pokrájené ančovičky, necháme rozpust
Podobné recepty jako Špagety à la puttanesca
Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami
Prokládejte lístky čerstvé bazalky. Navrch poklaďte ančovičky a olivy. Dochuťte čerstvě mletým pepřem. Jídlo nemusíte solit, protože sardelky jsou dost slané. Jídlo zakapejte olivovým olejem a pečte asi 6 minut při 180˚C, až sýr změkne a lehce se zapeče. Podávejte s čerstvým pečivem a sklenkou vína.
Podobné recepty jako Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami
Špagety s fenyklem, kuřecím masem a ančovičkami recept ...
Suroviny: fenykl, cibule, prsa kuřecí, ančovičky v oleji, česnek, rajče cherry, šalvěj čerstvá, petrželka zelená, víno bílé suché, olej olivový, sůl, těstoviny špagety Špagety s fenyklem, kuřecím masem a ančovičkami
Podobné recepty jako Špagety s fenyklem, kuřecím masem a ančovičkami ...
Plněná rajčata s ančovičkou recept
Suroviny: rajče, tuňák, ančovičky v oleji, kapary, šťáva citronová, petrželka. U každého rajčete odkrojíme jeho vrchní část (jakoby čepici) a pomocí lžičky vydlabáme vnitřní dužinu, kterou dáme do misky. Vrchní část rajčat….
Podobné recepty jako Plněná rajčata s ančovičkou
Špagety s česnekem, ančovičkami a sušenými rajčaty recept ...
Suroviny: těstoviny špagety, česnek, cibule bílá, rajče sušené v oleji, ančovičky v oleji, rukola, parmazán, olej olivový, sůl, pepř mletý, petrželka, chilli paprika čerstvá
Podobné recepty jako Špagety s česnekem, ančovičkami a sušenými rajčaty ...
Sardelková /ančovičková/omáčka s kuřecím plátkem recept ...
Velmi nedoporučuji nahrazovat ančovičky sardelovou pastou, jak občas někdo dělá - ta chuť je úplně někde jinde.. Odpovědět Zuzulaaa 5. 5. 2020 17:55 Zajímavá kombinace. Odpovědět mika59 5. 5. 2020 17:54 Někde se stala chyba..nejde změnit hlavní foto..je tam tlačítko jen na upravení popisku a ne na u
Podobné recepty jako Sardelková /ančovičková/omáčka s kuřecím plátkem ...
Vajíčková pomazánka s ančovičkami recept
Postup přípravy. Nejdříve vyšleháme máslo s lučinou do pěny. Přidáme smetanu, hořčici a nakrájené ančovičky. Ručně vmícháme drobně nakrájené vejce a šalotku. Pomazánku dochutíme solí, pepřem a pažitkou. Podáváme s pečivem. Uvařeno. Přidat do oblíbených (13×) Přidat poznámku.
Podobné recepty jako Vajíčková pomazánka s ančovičkami
Languedocká tapenada recept
Postup přípravy. Z ančovičiek pinzetou vytiahneme ostne. Kapary scedíme, premyjeme a necháme odkvapkať na sitku, chilli posekáme nadrobno, tuniaka scedíme. Všetko rozmixujeme s olejom nahrubo.
Podobné recepty jako Languedocká tapenada
Masovo-rybí kuličky v klasické smetanové omáčce recept ...
1 cibule 1 mrkev 1 petržel trochu celeru 200 ml smetany ke šlehání 2 lžíce hladké mouky nové koření bobkový list ocet cukr pepř sůl Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Ančovičky rozsekáme v mixéru a smíchá
Podobné recepty jako Masovo-rybí kuličky v klasické smetanové omáčce ...
Pissaladière – slaný koláč s karamelizovanou cibulí ...
1 porce 60 minut francouzská Suroviny hladká mouka 250 g sušené droždí 3 a 1/2 g (nebo 7 g čerstvého) voda (vlažná ) 150 ml extra virgin olivový olej 1 lžíce sůl 1/2 lžičky Náplň extra virgin olivový olej 4 lžíce + na potření cibule (žlutá, nakrájená na kolečka) 1 kg cukr krupice 1 lžička tymián (ně
Podobné recepty jako Pissaladière – slaný koláč s karamelizovanou cibulí ...
Španělské tapas
bílé ančovičky uzená šunka španělský sýr Manchego Marinované olivy : 250 g černých a zelených oliv 0,5 lžičky mleté červené papriky 85 ml olivového oleje 1 stroužek česneku 1 lžička čerstvého rozmarýnu nebo oregana 2 lžičky citronové nebo pomerančové kůry
Podobné recepty jako Španělské tapas
Rajčatový tartar ( tataráček ) na dva způsoby recept
3. 2015 20:27 1974andrea Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny První varianta s avokádem: 2 větší masitá rajčata (mohou být i jiná, z nich vyberte semeníky, jinak by byl tartar příliš vodnatý) 1/2 avokáda 1 jarní cibulka (bílá část) 2-3 filátka ančoviček trochu čerstvé bazalky (lístky) p
Podobné recepty jako Rajčatový tartar ( tataráček ) na dva způsoby
Focaccia klasická recept
175 ml vody 75 ml bílého suchého vína 75 ml olivového oleje Navrch: 1) Olivový olej čerstvý rozmarýn hrubá mořská sůl 2) Zelené olivy kousky ančoviček tymián - (nesolit, ančovičky i olivy jsou dostatečně slané) 3) Do těsta lžíce čerstvé šalvěje a navrch olivový olej hrubá sůl čerstvá šalvěj 4) Do tě
Podobné recepty jako Focaccia klasická
Salade niçoise neboli salát z Nice
2 porce 30 minut francouzská Suroviny zelené fazolky (tenké čerstvé ) 1 velká hrst vejce (velká,pokojové teploty) 2 ks brambory (malé pevné, nejlépe nové, uvařené ve slupce) 6 ks artyčoky (srdíčka artyčoků nakládaných v oleji) 6 ks ančovička (konzervované nebo 1 konzerva kvalitního tuňáka) 8 filátek
Podobné recepty jako Salade niçoise neboli salát z Nice
Kuře po myslivecku na italský způsob recept
Suroviny: prsa kuřecí, žampióny, voda, rajče celé loupané, česnek, slanina anglická, beraní rohy, ančovičky v oleji, olej olivový, víno červené, rozmarýn, pepř, bazalka čerstvá, sůl
Podobné recepty jako Kuře po myslivecku na italský způsob
Rybí pomazánka z uzených šprotů a ančoviček recept ...
Suroviny. 1 balení uzených šprotů v oleji. 1 balení filet z ančoviček v oleji. 250 g Tradičního pomazánkového másla. petrželové lístky na dozdobení.
Podobné recepty jako Rybí pomazánka z uzených šprotů a ančoviček ...
Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem
Brambory oloupejte a zvlášť uvařte. Hotové je nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete. Nasekejte k nim kapary a ančovičky. Přidejte nasekané čerstvé bylinky a část nakrájené zeleniny z vývaru. Zakápněte vinným octem, dvěma lžičkami horkého vývaru a olivovým olejem. Promíchejte.
Podobné recepty jako Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem
Caesar Salát s kuřecím masem
Kuřeci maso budeme grilovat na kontaktním grilu 180-200°C. Některé grily mají jen hodnoty 1-3, tedy zvolíme prostřední hodnotu 2. (Pokud nemáte gril, pánev poslouží.) Nejprve rozehřejeme gril, maso nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olivovým olejem, osolíme a přidáme čerstvě namletý černý pepř.
Podobné recepty jako Caesar Salát s kuřecím masem
Gremolata (též gremolada) recept
Přidat komentář. Suroviny: petrželka, česnek, kůra citronová, ančovičky v oleji. Co nejjemněji nasekáme petrželové lístky a česnek, přidáme jemně nastrouhanou kůru z půlky citronu a připadně rozetřenou ančovičku. Vše spolu….
Podobné recepty jako Gremolata (též gremolada)
Plněný sendvič pan bagnat
4 porce 30 minut francouzská Suroviny vejce 4 ks červená cibule (větší ) 1 ks ančovička 8 ks olivy (vypeckované,niçoise nebo kalamata) 24 ks bageta (středně velká,40 cm) 1 ks dijonská hořčice 3 lžíce rukola (velká hrst ) 1 ks tuňák v olivovém oleji (konzervovaný ) 50–60 g kapary 3 lžičky sušená rajč
Podobné recepty jako Plněný sendvič pan bagnat
Francouzský nicoise salát s tuňákem
Samozřejmě můžete na salát servírovat celé filety z ančoviček, jak se to tradičně dělají ve francii, nebo je můžete úplně vynechat. ( celý recept) Ingredience receptu Salát: 54 dkg mladých brambor ve slupce 635 dkg čerstvé zelené fazolky 4 šálky zelených salátů (roztrhaný) 1 větší plechovka tuňáku 4
Podobné recepty jako Francouzský nicoise salát s tuňákem
Rajčatové rizoto s marinovanými ančovičkami
Rajčatové rizoto s marinovanými ančovičkami. Rajčatové risotto s marinovanými ančovičkami Zdroj: Klára Michalová. 4x. Zkuste připravit zajímavé italské "risotto" s tomatovou passatou, které chuťově vystřelí do nebes velmi výrazné marinované ančovičky.
Podobné recepty jako Rajčatové rizoto s marinovanými ančovičkami