Punčák recept
Cukrový rozvar z: 250 ml vody 350 dkg cukru barvivo rum (vařit aspoň 5 minut, aby byl hustější, pak rozdělit a obarvit jedno na červeno a druhé na žluto a přidat rum)
Podobné recepty jako Punčák
Broskvovy sorbet recept
Nejprve uvaříme cukrový rozvar, tudíž 250 g cukru a 250 ml vody dáme do kastrolku a přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil. Poté dáme vychladit. Nakrájíme broskve na kousky. Já je nakrájela a dala do mrazáku na 24 hod. Pak ovoce dejte do mixeru a rozmixujte na hladké pyré. Přidejte do cukrového roz
Podobné recepty jako Broskvovy sorbet
Sníh do kremrolí
V hrnci si svaříme cukr s vodou v hustý cukrový rozvar. Vaříme pomalu a necháme postupně vyvařovat vodu, aby byl rozvar ve správné hustotě. Správnou hustotu poznáme tak, že do cukrového rozvaru během vaření namočíme očko a vyplní-li se očko cukrovým rozvarem, foukneme do něj. Vytvoří-li se dlouhý ře
Podobné recepty jako Sníh do kremrolí
Indiánci
na středním ohni svaříme cukr krupici s vodou na tzv. bublinu (cukrový rozvar)-očko z drátu ponoříme do rozvaru a vyjmeme, jakmile vyfoukneme jednu bublinu, ztlumíme oheň a zároveň dáme šlehat do robotu na plný chod bílky s moučkovým cukrem.Znovu zkusíme rozvar a vaříme tak dlouho, dokud se v očku n
Podobné recepty jako Indiánci
Medovník VIII.
Postup přípravy receptu. 1. **Těsto**: Cukr, máslo,vejce, med, mléko nahřejeme nad vodní párou a třeme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, před dochladnutím přidáme jedlou sodu. 2. Studenou směs nalijeme do misky s moukou a řádně propracujeme. Těsto necháme odležet v chladničce.
Podobné recepty jako Medovník VIII.
Dokonalý recept na domácí kremrole podle Romana Vaňka ...
Takto ještě nadvakrát vmíchejte zbylý cukrový rozvar a šlehejte do zchladnutí. Vychladlým sněhem naplňte cukrářksý sáček s řezanou špičkou a naplňte jím upečené trubičky z listového těsta.
Podobné recepty jako Dokonalý na domácí kremrole podle Romana Vaňka ...
Sněhový krém do kremrolí recept
Vodu s krupicovým cukrem převaříme na nit. Vaříme, dokud cukrová voda mezi prsty netvoří nit, to znamená namočit prst do rozvaru, prsty zmáčkneme a roztáhneme, mezi nimi by se měla utvořit nit. Do našlehaných bílků s cukrem zašleháme horký cukrový rozvar, řádně prošleháme. Tímto krémem můžeme plnit
Podobné recepty jako Sněhový krém do kremrolí
Kremrole
Jakmile se cukr zcela rozpustí, potřeme silikonovým štětcem namočeným ve vodě boky hrnce tak, abychom se zbavili případných krystalků cukru. Jakmile cukrový rozvar dosáhne teploty 115 °C (10–15 minut), začneme šlehat v dokonale odmaštěné (nejlépe nerezové) míse bílky se špetkou soli. Bílky ušleháme
Podobné recepty jako Kremrole
Domácí ořechové laskonky s máslovým krémem
Cukr na rozvar nasypte do rendlíku a povrch zakápněte vodou. Počkejte chvíli, až se všechen cukr nasákne vodou a na vyšším plameni přiveďte k varu. Směsí nemíchejte, připravte si teploměr nebo očko z drátu a vyčkávejte. Až rozvar začne bublat, zkoušejte měřit teplotu, která by měla být 113–117 °C. P
Podobné recepty jako Domácí ořechové laskonky s máslovým krémem
Pečeme bez lepku: Kokosové laskonky
Zbylý cukr svařte ve vodě, až se cukr rozpustí a teplota vody dosáhne 115 °C, tzv. na slabý let. Cukrový rozvar zašlehejte do bílkového sněhu a pokračujte ve šlehání, až směs trochu zchladne (zhruba 10 minut). Vmíchejte kokos a moučkový cukr.
Podobné recepty jako Pečeme bez lepku: Kokosové laskonky
Indianci recept
Krem: Opet si oddelame 2/3 cukru a dame do hrnce. Cukr v hrnci prelijeme cca 1 dcl vody (aby se cukr ponoril) a dame varit. Timto nam vznikne cukrovy rozvar, ktery potrebujeme na zpevneni bilku. Uvareny rozvar pozname tak, ze do nej ponorime ocko (napr. z dratku) a foukneme, jak do bublifuku. Musi s
Podobné recepty jako Indianci
Kornoutky s bílkovou náplní recept
První si uvaříme cukrový rozvar - na cukr nalejeme vodu tak, aby voda sahala kousíček nad cukr, za stálého míchání přivedeme k varu a až se rozvar začne "táhnout" odstavíme. Vše ostatní společně ušleháme v tuhý sníh, do kterého POMALU za stálého šlehání přiléváme horký rozvar a šleháme dokud hmota n
Podobné recepty jako Kornoutky s bílkovou náplní
Helenské rohlíky recept
Když se rohlíky pečou, rozvaříme cukrový rozvar. Hotové, upečené, horké potřeme rozvarem. Pečeme při 200°C tak 20 minut. Poznámka od kuchařky. Pečeme na Svaté Heleně a teď i v Žatci. Betina. Kuchařka: Betina Uvařeno Uvařeno Do oblíbených . Ohodnoťte recept . Smícháme mouky, sůl, rozžmolíme v mouce t
Podobné recepty jako Helenské rohlíky
Kokosovo-mandlové laskonky s griliášovým krémem podle ...
Připravte cukrový rozvar – v kastrůlku přiveďte na středním plameni k mírnému varu 100 ml vody a 180 g cukru a vařte přibližně 10–15 minut. Nemíchejte! Cukrový rozvar zašlehejte do bílkového sněhu a šlehejte, dokud směs zcela nevychladne (cca 10 minut). Přidejte kokos a mouku z mandlí a těsto důklad
Podobné recepty jako Kokosovo-mandlové laskonky s griliášovým krémem podle ...
Letní citronáda recept
Když máme ostrouháno, přendáme kůru do hrnce, nalijeme k ní 100-150 ml vody a přidáme 500 g třtinového cukru. Nechte vařit, dokud se cukr zcela nerozpustí. Horký rozvar necháme zchladnout. Přejdeme zpět k citrónům, ze kterých jsme ostrouhali kůru, rozkrájíme je na poloviny, 1 citrón a polovinu pomer
Podobné recepty jako Letní citronáda
Citronové řezy velmi zvláštní recept
Ušleháme bílky do hustého sněhu a pomalým pramínkem do něj pomalu přiléváme horký cukrový rozvar. Do takto našlehaného sněhu nastrouháme celý citron. Žlutou kůru strouháme na jemnějším struhadle, bílou kůru a dužinu na hrubším (jako strouháme jablka do závinu). Dáme pozor, abychom včas vyndali pecič
Podobné recepty jako Citronové řezy velmi zvláštní
Nepečená charlotta s drobným ovocem
Do cukrového rozvaru namáčíme piškoty, kterými vyložíme obvod i dno hrníčků. 4. **Náplň:**. 5. Mléko v menším kastrůlku přivedeme k varu. Do horkého vmícháme nasekanou čokoládu a žloutky utřené s cukrem. Za stálého míchání, na mírném plameni, přivedeme k varu. Necháme vychladnout. 6.
Podobné recepty jako Nepečená charlotta s drobným ovocem
Punčové řezy jako z cukrárny recept
a cukrový rozvar: 250 ml vody krátce povařit s 350 g cukru a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové a rumové aroma Poleva: moučkový cukr trochu teplé vody trochu citrónové šťávy trochu solamylu
Podobné recepty jako Punčové řezy jako z cukrárny
Karamelové točené špičky recept
Peču je na 180 °C cca 5 minut do zrůžovění. Salko vyliju do hrnce přímo z konzervy, nakrájím máslo, přidám rum a směs povařím tak, aby se máslo se salkem spojilo. Poté krém nechám trochu ztuhnout, aby nebyl řídký, ale šel vpravit do zdobícího sáčku.
Podobné recepty jako Karamelové točené špičky
Jahodový sorbet
Postup přípravy receptu. 1. Kovovou misku vložte do mrazáku nachladit. Dvě třetiny cukru rozmíchejte ve 200 ml vody a přiveďte k varu. Vařte zhruba 5 minut, až vznikne cukrový rozvar. Ten nechte vychladnout.
Podobné recepty jako Jahodový sorbet
Punčový dort fialový recept
Suroviny. Těsto č.1 (do dortové kulaté formy): 4 vejce. 210 g cukru. 1 vanilkový cukr. 150 ml oleje. 100 ml vody (vroucí) 250 g hladké mouky. 1 prášek do pečiva.
Podobné recepty jako Punčový dort fialový
Ostružinový sorbet
Ve 150 ml vody na větším ohni svařte cukr a nechte cukrový rozvar vychladnout. Ostružiny rozmixujte s likérem na jemnou směs a zamíchejte s cukrovým sirupem. Hmotu vložte do hlubší mísy a dejte nejméně na 6 hodin do mrazáku. Během prvních 2 hodin každých 30 minut směs prošlehejte, potom jednou za ho
Podobné recepty jako Ostružinový sorbet
Punčový zákusek
Suroviny na cukrový rozvar: voda, cukr krupice (750g), rum,ovožel, červené a žluté potravinářské barvivo Ovožel uvaříme v potřebném množství vody podle návodu na obalu, je potřeba 500ml čirého rozvaru, který rozdělíme do dvou nádob a do každé přidáváme po špetkách nebo kapkách potravinářské barvivo
Podobné recepty jako Punčový zákusek
Citronáda recept
5. 2011 07:17:58. Rychlejší je použít hustý cukrový rozvar (sirup): cukr rozvařím ve vodě, nechám vychladnout a uchovávám v ledničce. Pak jen vymačkám citrony, přiměřeně zaliju rozvarem, naředím vodou nebo minerálkou a přidám meduňku a led. Výborné osvěžení v horkých letních dnech.
Podobné recepty jako Citronáda
Hruškový salám recept
Hruškový salám. Hodnocení receptu je 4. 4.0 3×. Ohodnoťte recept. Dva kilogramy měkkých, nepřezrálých hrušek a jeden kilogram padaných jablek nakrájíme a s malým množstvím vody doměkka uvaříme.Ovoce prolisujeme,…. MamlajdaD. Zavařeniny 15 názorů. Žádná fotografie není k dispozici. Buďte první a přid
Podobné recepty jako Hruškový salám
Staré dobré punčové řezy recept
Upeču v trubě. Piškotový plát nakrájím na tři díly (z jednoho dílu udělám punčovinu, viz níže). Nachystám si cukrové rozvary - jeden s rumem a druhý s anglickým punčem. Spodní plát namočím na velice krátkou dobu do cukrového rozvaru s rumem, potřu marmeládou, pak dám vrstvu punčoviny, opět potřu mar
Podobné recepty jako Staré dobré punčové řezy
Makronková Vánoční lízátka
Pracovní postup: Vodu a krupicový cukr dejte vařit a připravte cukrový rozvar o teplotě 118°C. První část bílků dejte do mixéru a krátce mixujte. Poté přidejte cukrový rozvar a barvu. Šlehejte, dokud směs nevychladne.
Podobné recepty jako Makronková Vánoční lízátka
Melounová polévka 2
Cukr svaříme s vodou a mátou. Meloun zbavíme semínek a nakrájíme jej na kostky, hrst kostiček si ponecháme stranou na ozdobení polévky. Do mixéru nalijeme scezený mátový cukrový rozvar, přidáme kostky melounu, citronovou šťávu a gin a vše důkladně rozmixujeme. Polévku dáme do lednice a necháme důkla
Podobné recepty jako Melounová polévka 2
Český trhanec s teplými malinami recept
Český trhanec s teplými malinami. Hodnocení receptu je 4.7. 4.7 11×. Ohodnoťte recept. Z mouky, žloutků, cukru, soli a mléka připravíme řidší těsto, do něhož lehce vmícháme sníh z bílků. Do hotového těsta vmícháme rozinky a mandlové…. Super MAMA.
Podobné recepty jako Český trhanec s teplými malinami
Meruňkové nanuky
Uděláme si cukrový rozvar z cukru a vody. Ovoce pomocí ponorného mixeru rozmixujeme a vlijeme vychlazený cukrový rozvar. Pokud chceme mít nanuky čistě ovocné, potom už nyní můžeme část hmoty nalít do tvořítek. A pokud chceme mít nanuky jogurtovo - ovocné, potom do části hmoty přimícháme bílý jogurt.
Podobné recepty jako Meruňkové nanuky
Malinový dort
Na rozvar vařte maliny s cukrem a vodou na nízkém stupni asi 15 minut do husta, pak rozmixujte a rozvar protřete přes jemný cedník nebo síto, aby v něm nebyla semínka. Vmíchejte čerstvé maliny a dejte stranou. Na krém namočte želatinu do vody a nechte stranou nabobtnat, asi 5 minut. Pak ji zahřejte
Podobné recepty jako Malinový dort
Tvarohovo-smetanový dortík s barevným želé recept ...
Cukrový rozvar s nabobtnalou želatinou rozehřejeme, až se želatina rozpustí, vlažné rozdělíme do připravených mističek, kápneme do každé různou tresť (příchuť) a necháme vychladit. Já jsem použila do žlutého želé citronovou příchuť, do červeného jahodovou, do zeleného ananasovou, do oranžového pomer
Podobné recepty jako Tvarohovo-smetanový dortík s barevným želé ...
Španělská Sangría recept
Broskve oloupeme, nakrájíme je na kostičky a dáme do vína . Přilijeme cukrový rozvar, promícháme a necháme 2 hodiny stát při pokojové teplotě. Před podáváním přidáme do džbánu kostky ledu. Servírujeme do sklenic s ledem. Poznámka od kuchařky. Nápoj můžeme dát i na 2 hodiny vychladit do lednice, ale
Podobné recepty jako Španělská Sangría
Recept: Glazírované jahody
Do cukru přilijime šťávu z čerstvých pomerančů a ovocný likér Chambord. Postupným vařením a promícháváním se tekutina s cukrem díky vypařování zahušťuje. Vzniká tak cukrový rozvar, ve kterém čerstvé jahody krátce glazírujeme. /zdroj časopis "7"/ Zkuste také . Čokoládové hrušky 30 30 1. Pikantní cook
Podobné recepty jako Recept: Glazírované jahody
Třešňová zmrzlina 2
Vmícháme jogurt s citronovou šťávou a po troškách zašleháme cukrový rozvar. Ze smetany připravíme pevnou šlehačku a propojíme ji s třešňovou hmotou. Směs alespoň na 6 hodin uložíme do mrazáku. Během mražení ji několikrát promícháme. Zkuste také . Cookies pokapané čokoládou 100 2 5. MARLENKA, pravý G
Podobné recepty jako Třešňová zmrzlina 2