Rychlý smrkový med recept
Poznámka. Zdroj: Knihovnička Recepty - To nejlepší z bylinek. Med je dost hustý, tmavý a má jemnou a dobrou chuť. Dělala jsem i sirup ze smrkových výhonů, recept je tady přidaný do podobných receptů, tam je ovšem chuť o moc intenzívnější a jiná, o hodně výraznější, sirup je dělaný po studenu.
Podobné recepty jako Rychlý smrkový med
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu) recept
Vše jsem udělala přesně podle receptu, potom jsem naložené výhonky dala na sluníčko. Ze začátku to vypadalo bledě, cukr nahoře i úplně dole stále zůstával pořád nerzpuštěný a víčko se mi začalo nafukovat a uvnitř flašky se začaly objevovat drobné bublinky. Tak jsem si říkala, že to asi bude k ničemu
Podobné recepty jako Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Med z mladého jehličí
Pokud něco hodinu vaříte, tak veškeré zdraví je fuč. Doporučuji nechat vyluhovat, osladit a přebytečnou vodu odpařit na slunci do požadované konzistence. Pak se můžeme bavit o tom, že je med léčivý. Je to starý recept bylinářek ze 17. století a né tedy nejaký rachlokvásek pouze pro vůni jehličí.
Podobné recepty jako Med z mladého jehličí
Med ze smrkových výhonků recept
Přecedíme a přidáme krupicový cukr. Vaříme, dokud med nezhnědne a nezhoustne. Horký med ze smrkových výhonků ihned naléváme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme víčkem dolů (lépe se tak chytne víčko). Necháme vychladnout. Z jedné dávky jsou dvě sklenice medu ze smrkových výhonků. Je dobrý na průdušky.
Podobné recepty jako Med ze smrkových výhonků
Smrkový med ze samoty u lesa recept
Jehličí z očištěných výhonků otrháme z větviček, zalijeme vodou, zakryjeme pokličkou a necháme stát do dalšího dne v lednici. Další den směs povaříme asi 15 minut na mírném ohni, pak přecedíme přes pláténko, vmícháme cukr a vaříme do zhoustnutí. ... Ohodnoťte recept: Smrkový med ze samoty u lesa.
Podobné recepty jako Smrkový med ze samoty u lesa
Pampeliškový domácí med recept
Pokud máte výluh světlý, měl by být med po uvaření také světlý, pokud tmavší, tak zase tmavší med. Ve spoustě receptů je zmiňováno vařit, až se med začne táhnout. Podle mých zkušeností je nejlepší vařit med max 70-80 min. Med je po uvaření řídší, ale po ochlazení ve sklenicích pomalinku tuhne.
Podobné recepty jako Pampeliškový domácí med
Sedmikráskový sirup recept
Já dělám sirup - ze sedmikrásek, pampelišek,listů jahod,listy ostružin, listy malin a přidám 3 citróny nakrájené na plátky a zaliji převařenou vodou 4L, zahřeji na bod varu a vypnu. Nechám louhovat 24hod. Pak vymačkám přidám cukr 2 kg a vařím 30min. naleji do sklenic. Přidávám do čaje a nebo do vody
Podobné recepty jako Sedmikráskový sirup
Med z květů lípy recept
Osobně dělám med z čeho jen jde a zpracovávám bylinky k různým účelům. Díky bylinkám jsem vysadila 50% léčiv. A že jich mám mnoho. Zpracováním bylinek ze zabývám od svých 12 let což je cca 32 roků. Bylinkové sirupy-medy a šťávy nejsou k hutné spotřebě jako třeba cocacola nebo pivo.
Podobné recepty jako Med z květů lípy
Bezinkový med recept
Já mám zkušenost, že když se to vaří příliš dlouho (4 hodiny je příliš dlouho) tak "med" sice zhoustne - jak by ne, když se voda odpařila, ale zároveň cukr zkaramelizuje, ono je to sice tmavší a hustější, ale už to pak nechutná bezinkami ale jako zkaramelizovaný cukr.
Podobné recepty jako Bezinkový med
Med z květů černého bezu recept
Tématické fráze: černý bez med med z bezu černý bez bezový med lipový med recept med z lipového květu černý bez recepty recept na med z bezu bez černý marmeláda z bezového květu bezinková marmeláda z květů cerny bez med recept med černý bez lipový sirup recept med z bezových květů bezový med recept
Podobné recepty jako Med z květů černého bezu
Nevařený jitrocelový sirup recept
Já ho dělám pořád, i když já ho mám raději vařený a dělám i s kořínky. A ještě, když sido denní dávky nastrouháte kousek čerstvého zázvoru, dáte med a ne cukr, máte ten samý sirup z lékárny a to bez chemie a stoprocentně účinný, navíc ušetříte, on ten sirup zas v lékárně k levný není . Odpovědět
Podobné recepty jako Nevařený jitrocelový sirup
Jitrocelový sirup recept
Jinak souhlasim s nazory o vareni medu, med ztraci sve ucinne latky pri teplote vyssi nez 45-50°C, ale u jitrocele bych se vareni nebala,moje babicka take pouzivala recept s varenim (pridavala cukr) a jaka to byla vyborna medicina,my jsme se tim cpali, i bez bolesti v krku kazdopadne recept s medem
Podobné recepty jako Jitrocelový sirup
Růžový sirup recept
Tématické fráze: sirup z růžových lístků limonáda z růží sirup z květu růže sirup z květu růží růžový džem sirup ze smrkových špiček růžový džem recept výroba růžového sirupu smrková limonáda recept sirup z květů růže recept na limonádu z růžových lístku ružvý sirup za studena limonáda z ...
Podobné recepty jako Růžový sirup
Bezinkový sirup recept
Taky bych ráda přidala zkušenost s bezinkovou šťávou.Vždycky mi nevoněyli bezinky,do té doby,dokud jsem od tchyně neochutnala její bezinkovou šťávu.Udělala jsem si ji i sama.Váhala jsem,moc jsem nevěřila,že by se nezkazila,když se dělá za studena,no ale nezkazila se.Dělala jsem ji každý rok a loni j
Podobné recepty jako Bezinkový sirup
Sirup z květů černého bezu recept
Květy obereme ze stopek, zalijeme 1,5 litrů převařenou a vychladlou vodou a necháme do druhého dne vyluhovat. Druhý den uvaříme cukerný roztok z 0,5 litrů vody a 1 kg cukru. ... Med ( sirup ) z květů černého bezu . Sirup z lipového květu . Ledový čaj a sirup z květů ibišku . Med z květů černého bezu
Podobné recepty jako Sirup z květů černého bezu
Chaloupka z perníku
Prosejte mouku se sodou a vmíchejte cukr. Přidejte máslo, vejce, koření a med. Dejte ho 3 lžíce a po chvíli poslední. V robotu nebo v ručním mixéru umíchejte kompaktní těsto, bude trochu lepit. Kdyby se stalo, že máte příliš nasákavou mouku, pomozte si ještě půlkou vejce. Těsto zabalte do fólie a ne
Podobné recepty jako Chaloupka z perníku
Oříškové jelení řízky na liškách
Jelení řízky dle potřeby naklepeme, jen mírně osolíme a opepříme. Mějme v paměti, že vaječná směs je již ochucená. Pote řízky obalíme v mouce, protáhneme vaječnou směsí a obalíme v oříško-strouhankové či oříško-houskové směsi, jen mírně bez většího nátlaku přitlačíme a ihned smažíme v rozpáleném roz
Podobné recepty jako Oříškové jelení řízky na liškách
Mátový sirup
Blek | 3. 7. 2016 12:12. čím chcete hustší sirup tím více musíte dát cukru!Doporučuji 1 litr vody a 1kg cukru!doporučuji nalét sirup do sklenic až po vrch hrdla a zalét malou štamprli alkoholu-nejlépe bezbarvého jako vodka,lih aj.pak zazátkovat špuntem nebo celofánem a gumičkou.Alkohol udělá lihový
Podobné recepty jako Mátový sirup
Červená řepa ve sladkokyselém nálevu recept
Urobila som ju presne s tym mnozstvom co ste pisali, a na moj vkus je to moc kysle. Dnes robim 2 pokus, ubrala som octu a pridala cukru, myslim ze to bude lepsie, ako maju deti v skolskej jedalni. Tam si vzdy pridavaju a moja im tak nejde.
Podobné recepty jako Červená řepa ve sladkokyselém nálevu
Tymiánový sirup proti kašli recept
Pak odstavíme ze zdroje tepla, přidáme tymián a necháme louhovat až do úplného vychladnutí. Po vychladnutí scedíme do skleničky (malinké částečky v sirupu nejsou na závadu). Užíváme 5x denně kávovou lžičku. Poznámka. Zdroj: týdeník Karvinsko - 5+2 dny.
Podobné recepty jako Tymiánový sirup proti kašli
Bezová šťáva recept
Bezinková šťáva ze Samoty u lesa . Šťáva z plodů černého bezu, pařená . Rukolové smoothie s jablky, citronovou šťávou a zázvorem . Štáva z řapíkatého celeru, mrkve, ředkve a červené řepy . Krkovice ve sladkokyselé šťávě . Trvanlivé ovocné šťávy .
Podobné recepty jako Bezová šťáva
Nové recepty
Čerstvé syrové ryby zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Kousky ryby dáme do velké, nekovové mísy a přelijeme šťávou z limetek, přidáme cibuli,...
Podobné recepty jako Novéy
Voňavý sirup z bezinkových květů
Ze zkušenosti několikáletého sirupování mám dojem, že nejlepší chuť sirup dostává až tak někdy v prosinci, kdy splyne chuť cukru s bezinkama a má to už ten správný ucelený říz. Jinak já také dávám pod víčko na hladinu kávovou lžičku pálenky a kyselinu citronovou nepřidávám vůbec.
Podobné recepty jako Voňavý sirup z bezinkových květů
Bezinkový sirup
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes plátno a přidáme cukr, vše promícháme,
Podobné recepty jako Bezinkový sirup