recepty

Čatní z rajčat a paprik


Čatní z rajčat a paprik je pikantní doplněk jídla původem z indické kuchyně. Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a hodí se výborně třeba k různým masům...
(celý recept)

Čatní z rajčat a paprik je pikantní doplněk jídla původem z indické kuchyně. Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a hodí se výborně třeba k různým masům....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí


Ingredience receptu

  • 1 červená paprika
  • 8 lžic vinného octa
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 5 rajčat
  • 2 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 65 g cukru krupice
  • 2 jablka
  • 1 malá chilli paprička
  • špetka soli
  • špetka mleté papriky
  • špetka kardamomu

Způsob přípravy

Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme je na drobné kousky. Rajčata nejprve spaříme v horké vodě, oloupeme je, odstraníme semena a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, stejně tak i stroužky česneku. Chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme na tenké proužky.

Všechno nasypeme do hrnce, zalijeme octem, přidáme cukr, sůl, mletou papriku a kardamom. Zvolna a za stálého míchání čatní vaříme asi 45 minut.

Ještě teplé čatní nalijeme do čistých sklenic, dobře uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Čatní z rajčat a paprik.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Čatní rajčat paprik .
Hledat podobné recepty na internetu jako Čatní z rajčat a paprik

Naši partneři