Čatní z rajčat a paprik je pikantní doplněk jídla původem z indické kuchyně. Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a hodí se výborně třeba k různým masům. (celý recept)
Čatní z rajčat a paprik je pikantní doplněk jídla původem z indické kuchyně. Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a hodí se výborně třeba k různým masům....
Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme je na drobné kousky. Rajčata nejprve spaříme v horké vodě, oloupeme je, odstraníme semena a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, stejně tak i stroužky česneku. Chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme na tenké proužky.
Všechno nasypeme do hrnce, zalijeme octem, přidáme cukr, sůl, mletou papriku a kardamom. Zvolna a za stálého míchání čatní vaříme asi 45 minut.
Ještě teplé čatní nalijeme do čistých sklenic, dobře uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.