recepty

Dýňová polévka


Dýňovou polévku je možné jíst jak tepla tak i za studena. ..
(celý recept)

Dýňovou polévku je možné jíst jak tepla tak i za studena. ...

Ingredience receptu

  • dýně Hokaido
  • brambory
  • masox
  • sůl
  • mrkev
  • jemná krupička
  • rohlíky
  • bazalka – obyčejná, thajská
  • čerstvé máslo
  • pařený sýr s kořením
  • černý pepř - mletý
  • sladká smetana

Způsob přípravy

Dýni si rozkrájíme na menší kusy. Zbavíme ji kůry a vykrojíme střed se semeny a měkkou hmotou. Zbytek pokrájíme na kostky a dáme do hrnce.

Mrkev a brambory oloupeme, rozkrájíme a přidáme k dýni. Přilijeme vodu. Vhodíme bujón a uvedeme do varu. Opepříme.

Až bude zelenina měkká, rozmixujeme ji ručním ponorným mixérem. Zahustíme jemnou krupičkou a povaříme. Ochutnáme, dokořeníme.

Na pánvičce si na troše másla osmahneme kolečka rohlíků. Na prkénku nakrájíme na malé kusy pařený sýr. Hotovou polévku nandáme, vložíme lístečky bazalky, přidáme kousky sýra a zakápneme sladkou smetánkou. Dobrou chuť.


  • Kuchař: Monika K.
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

recepty
Další recepty na Dýňová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňová polévka

Naši partneři