Polévka s mletým masem recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Polévka s mletým masem a její recept je další variací na zdravá, vydatná a teplá jídla, která se šiknou zejména během zimních měsíců.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/4 kg hovězího masa
  • 1 1/2 litru vody
  • 1 cibule
  • pepř
  • sůl
  • 2 dkg tuku
  • 2 dkg hladké mouky
  • 2 dl mléka
  • 1 žloutek
  • pažitka


Způsob přípravy

Hovězí maso omyjeme, zalijeme studenou vodou, přidáme očištěnou cibuli, několik zrnek pepře a pomalu pod pokličkou vaříme, až maso změkne.

Rozpálíme tuk, přidáme mouku a upražíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem z masa, osolíme a dobře povaříme.

Uvařené maso rozemeleme a dáme do polévky. V mléce rozmícháme žloutek a nalijeme do polovychladlé polévky.

Podáváme s rozsekanou pažitkou a osmaženou houskou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Polévka s mletým masem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Polévka s mletým masem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu polévka mletým masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka s mletým masem

Kde najít informace



×