Léto letos nastupuje pozvolna, ale to neznamená, že se letos vyhneme tropickým teplotám. Dopřejte si v horké dny lehké osvěžující jídlo, které vás zchladí. Tradiční bulharská okurková polévka je ta správná volba. (celý recept)
Léto letos nastupuje pozvolna, ale to neznamená, že se letos vyhneme tropickým teplotám. Dopřejte si v horké dny lehké osvěžující jídlo, které vás zchladí. Tradiční bulharská okurková polévka je ta sp...
1 lžíce olivového oleje a hrst sekaných vlašských ořechů k podávání (nemusí být)
4 lžíce čerstvého nasekaného kopru
Způsob přípravy
Okurku nakrájejte na jemné plátky, kostičky nebo ji nahrubo nastrouhejte. Spojte s rozšlehaným mlékem či jogurtem, utřeným česnekem a dochuťte solí a pepřem.
Dejte vychladit. Před podáváním můžete polévku zakápnout olejem a posypat ořechy i koprem. Servírujte s chlebem.