Vepřový řízek po italsku recept
Vepřový řízek po italsku podávejte s pečenými nebo smaženými brambory. Také se hodí zeleninový salát z čerstvé zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové řízky
- 80 g slaniny
- 4 vejce
- 150 g parmezánu
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- zelená petržel
Způsob přípravy
Řízky naklepeme a okořeníme z obou stran. Pak je na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Obrátíme je a znovu krátce orestujeme. Potom maso podlijeme trochou vody a zvolna ho přikryté dusíme až změkne.
Mezitím na jiné pánvi osmažíme na kousky nakrájenou slaninu. Na ni rozklepneme vejce a osolíme je. Když jsou vajíčka osmažená, odstavíme pánev z plotny.
Na talíři servírujeme vepřový řízek, na něj položíme slaninu s osmaženým vejcem a vše ještě posypeme strouhaným parmezánem a nadrobno nasekanou petrželkou.