Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu recept
Skvělým doplňkem ke grilovanému, či uzenému masu je zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu. Třeba mladé kukuřičky. Jsou nasládlé a pěkně křupavé. Vyzkoušejte si je podle tohoto snadného receptu naložit i Vy. Jistě si pochutnáte. 4,9 (18×) jitule. 22 názorů. 50 min. 3. 5. 2008 15:24. jitule. Přidat fotku. Suroviny. 1 dávka.
Podobné recepty jako Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) recept ...
Postup přípravy. Všechny suroviny dáme do hrnce, přivedeme k varu a asi 5 minut vaříme dohromady. Necháme vychladnout (zatím nachystáme do čistých sklenic zeleninu) a prochladlým nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích. Naplněné sklenice zavíčkujeme a dáme zavařovat.
Podobné recepty jako Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) ...
Slaný nálev na zeleninu základní recept
1 l vody. 10 - 20 g soli. volitelně lžička cukru. Způsob přípravy. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a krátce je převaříme. Zeleninu navrstvíme do sklenic, zalijeme až k okraji nálevem, uzavřeme a sterilujeme. Nepřehlédněte. Proč si neužít únor? Pěstujte si vitamíny za oknem i v zimě. Proč zkusit Keto dietu, aneb praktický návod pro začátečníky.
Podobné recepty jako Slaný nálev na zeleninu základní recept
Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu recept ...
10. 2013 16:23. Anna Kocikova. +1. další fotka. Přidat fotku. Suroviny. tvrdé masitější papriky. kysané zelí. bobkový list. Nálev: voda. ocet. sůl. cukr. trochu oleje do sklenice. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Postup přípravy. Paprikám seřízneme vršky, odstraníme semínka a opláchneme.
Podobné recepty jako Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu ...
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Recepty.cz. Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu. autor: pavlínkakyticka. 3.1. hodnotilo: 22. doba přípravy: 30 minut. obtížnost: snadné. 1 / 2. 2 fotografie. Nahrát fotku. Suroviny. 10 porce. kg houby. 1500. l studená voda. 3. lžička sůl. 3. lžička citronová šťáva. 1500. l voda. 2. dl ocet. 3. ks bobkový list. 10. ks nové koření. 500.
Podobné recepty jako Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Postup přípravy receptu. 1. Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr, ale olej: do 0,3 l - 1/2 lžíce a do 0,7 l - 1 lžíci oleje). Zavařujeme 20 minnut na 80 °C.
Podobné recepty jako Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Sladkokyselé nakládané houby
A právě houby naložené ve sladkokyselém nálevu jsou nejlepší do kulajdy, kterou si pak můžete uvařit třeba v zimě. Ale i jen samotné jsou skvělé jako chuťovka. Vybírejte menší, pevné houby, které si zachovají křupavost. 1 porce. 60 minut. Suroviny. voda 300 ml. ocet 200 ml. cukr 25 g. nové koření 4 kuličky. bobkový list 3 ks. tymián.
Podobné recepty jako Sladkokyselé nakládané houby
Zelný salát III.
1. ks okurka. 2. ks nakládané kapie nebo 1 červená paprika. 1. ks cibule. Nálev. 1,50. dl voda. ocet. cukr. 1. špetka sůl. 1. špetka pepř mletý. 1. lžička rostlinný olej. Postup přípravy receptu. 1. Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Zelný salát III.
Nakládané ředkvičky ve sladkokyselém nálevu
Díky naložení v chuťově výrazném nálevu se obyčejné ředkvičky změní v nádherně růžové chuťové bombičky, které dodají skvělý akcent salátům, obloženým chlebům, jsou super jako příloha ke grilovanému masu i k míchaným vajíčkům. 2 porce. 60 minut. Suroviny. ředkvičky 2 svazky (cca 140 g) bobkový list 1 ks. hořčičné semínko 5 g. třtinový cukr 20 g.
Podobné recepty jako Nakládané ředkvičky ve sladkokyselém nálevu
Hlávkový salát a sladko-kyselý nálev
Nálev připravíme z litru studené vody, do které nejprve rozmícháme cukr (v octové vodě by se špatně rozpouštěl). Pak přidáme ocet a špetku soli. Vše za míchání necháme rozpustit. Podle chuti přidáme cukr nebo ocet. Hlávkový salát a sladko-kyselý nálev? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept.
Podobné recepty jako Hlávkový salát a sladko-kyselý nálev
Sterilované okurky sladkokyselé recept
2 kolečka. 4 ks. 1/2. 13 l. 3,8 l. 1,2 l. 16 dkg. 30 dkg. 50 ks. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy. Okurky řádně očistíme. Na dno sklenic dáme to, co tam patří a pak skládáme okurky. Ještě teplým nálevem okurky zaléváme.
Podobné recepty jako Sterilované okurky sladkokyselé
Cukety ve sladkokyselém nálevu
Do každé láhve přidáme snítku kopru, jedno kolečko mrkve, jeden plátek cibule, půl lžičky hořčičného semínka, pět zrnek nového koření, čtyři zrnka pepře, jeden bobkový list a jeden hřebíček. Zalijeme svařeným vlažným nálevem, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 90°C.
Podobné recepty jako Cukety ve sladkokyselém nálevu
Mrkev ve sladkokyselém nálevu recept
Postup přípravy. Mrkve dobře propereme, neškrábeme, předvaříme je ve vroucí vodě, pak dobře ochladíme, aby dále neměkly. Slupky stáhneme, mrkev nakrájíme na stejné kousky a narovnáme do sklenic. Zalijeme roztokem a sterilujeme. První sterilace 50 minut při 100 °C, druhá 20 minut při 100 °C.
Podobné recepty jako Mrkev ve sladkokyselém nálevu
Bramborový salát se sladkokyselým nálevem
1. Dáme si vařit vajíčka a brambory ve slupce. 2. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vajíčka také oloupeme. 3. Pro lepší zamíchání střídavě propasírujeme přes kráječ brambor a zeleniny 4 brambory a 1 vejce.Dále si na kostičky nakrájíme cibuli a okurky, které přidáme k bramborům a vejcím. 4. SLADKOKYSELÝ NÁLEV: 5.
Podobné recepty jako Bramborový salát se sladkokyselým nálevem
Celer ve sladkokyselém nálevu recept
1. 11. 2016 13:12. cathleen. Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku. Suroviny. celer. Nálev: 4 l vody. 1 l octa. 150 g soli. 450-500 g cukru. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy. Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, svaříme nálev.
Podobné recepty jako Celer ve sladkokyselém nálevu
Sladkokyselý sterilovaný květák
1 porce. 60 minut. Suroviny. květák 6 ks. voda 3 a 1/2 l. ocet 1 l. sůl 160–180 g. cukr 220 g. hřebíček 5 ks. hořčičné semínko 2 lžíce. pepř celý 1 lžíce. nové koření 15 kuliček. Cukru a soli dejte podle chuti. Záleží, jak nálev máte nejraději. Pro pikantnost můžete do sklenic přidat chilli papričky. Květák. Postup přípravy.
Podobné recepty jako Sladkokyselý sterilovaný květák
Houby ve slaném nálevu recept
Do hrnce dáme 350 ml nové, čerstvé vody, osolíme a až voda začne vřít, přidáme propláchnuté houby. Na mírném plameni za častého promíchání vaříme 10 minut a odstavíme. Čisté a vysušené sklenice naplníme do 3/4 nejprve horkou“hustou“směsí, poté dolijeme zbylou horkou tekutinou a uzavřeme šroubovacími víčky.
Podobné recepty jako Houby ve slaném nálevu
Hlávkový salát s nálevem recept
Svaříme vodu s octem a cukrem. Množství dle chutí, zhruba platí stejné množství cukru moučky a stejné množství octa (já dávám po lžících). Je ale třeba chutnat, i já to někdy chutnám několikrát, záleží i na octu. Poté co se ocet prohřeje, necháme zchladit. Vychlazený olej nalijeme na salát.
Podobné recepty jako Hlávkový salát s nálevem
Květák ve sladkokyselém nálevu recept
2 kuličky nového koření. 1 bobkový list. 1/2 lžičky hořčičných semínek. Nálev: Na 1 l vody. 2,5 dl octa. 50 g krystalového cukru. 30 g soli. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy.
Podobné recepty jako Květák ve sladkokyselém nálevu
Minimrkvičky ve sladkokyselém nálevu. recept
Postup přípravy. Mrkvičky očistíme a bez jakéhokoliv předváření naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem a 20-25 min při 80°C zavaříme.
Podobné recepty jako Minimrkvičky ve sladkokyselém nálevu.
Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu recept
Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, povaříme ve vodě 4 minuty, scedíme a necháme okapat. Smícháme se zeleninou nakrájenou na proužky a dáme do sklenic. Suroviny na nálev povaříme, zalijeme teplým nálevem houby ve sklenicích a zavíčkujeme. Sterilizujeme 30 minut na 80°C. Uvařeno. Přidat do oblíbených (31×) Přidat poznámku.
Podobné recepty jako Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem recept
Když je omáčka dostatečně hustá, tak do ní přilijeme smetanu ke šlehání a odstavíme ze sporáku. Do hotové omáčky hodíme na plátky pokrájené masíčko a je hotovo! Jen je-li potřeba, omáčku dochutíme solí, citronovou šťávou a cukrem. TIP Desatero: Svíčková omáčka - oblíbený recept.
Podobné recepty jako Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Houby ve slaném nálevu podle Marty recept
10. 2010 00:21. Nadja. +1. další fotka. Přidat fotku. Suroviny. 1 dávka. houby (nejlépe směs tvrdých hub) sůl (1 lžíce na 1 litr vody) na špičku lžičky sůl (do skleničky) voda. Postup přípravy. Houby očistíme, maličké necháme vcelku, větší nakrájíme na kousky. Vhodíme je do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme.
Podobné recepty jako Houby ve slaném nálevu podle Marty