Třešňový kompot + JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ
Postup přípravy receptu. Třešně zbavíme šťopek a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Naplníme do důkladně omytých sklenic a mezitím si nachystáme sladký nálev, kterým budeme třešně zalévat.
Podobné recepty jako Třešňový kompot + JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ
Zavařování v mikrovlnce recept
Zavařování v mikrovlnce je ideální třeba při postupném dozrávání okurek: Sklenice o objemu 370 ml vlníme 3 minuty Sklenice o objemu 450 ml (viz obr. č.2) vlníme 4 minuty.
Podobné recepty jako Zavařování v mikrovlnce
Snadné zavařování recept
Po skončení sterilizace sklenice z trouby vyndejte, znovu utáhněte víčko, obraťte a na 5 minut nechte stát dnem vzhůru, aby se uvnitř vyrovnala teplota. Popište si na štítek dobu, čas a datum sterilizace.
Podobné recepty jako Snadné zavařování
Pečínka ve skle recept
Jana:při zavařování v papiňáku je teplota vody vyšší, čili čas můžete nepatrně zmenšit. Zbytečné je dvoje zavařování, stačí jednou.
Podobné recepty jako Pečínka ve skle
Kyselé zelí do skla
Máme víčka na vícenásobné použití a plechové spony, kterými se ta víčka při zavařování upevní. Máte zkušenosti i těmito sponami? (mám sice i hlavu na zavírání sklenic, ale ty výstupky už jsou dost obroušené, tak už ji raději nepoužívám)
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Dýňový kompot s ananasem, zavařený v myčce recept TopRecepty ...
Kdyby se to neudělalo, při zavařování by absolutně změkla a rozpadala se. Nebyla by jako kompot moc chutná. Naložení do octové vody způsobí, že se dýně nerozvaří. Naložení do octové vody způsobí, že se dýně nerozvaří.
Podobné recepty jako Dýňový kompot s ananasem, zavařený v myčce TopRecepty ...
Uzené maso
Při prodelevě mezi sterilizacemi ,totiž přeživší spóry vyklíčí a teprve následná sterilizace je ničí. Je potřeba než "člobrďa" něco doporučí tak si o tom něco přečíst, literatury je dost, případně napiš já ti pošlu svůj elaborát na téma uzení.
Podobné recepty jako Uzené maso
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Po letech jsme se stěhovali a vzpoměli si na něj při vyklízení bytu a kuchyně. A nic. Prázdná kuchyň bez nábytku, ostatní pokoje holé a kolečko nikde. Holt jsou věci mezi nebem a zemí ...
Podobné recepty jako Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Angreštový kompot
Pak angrešt děrovanou naběračkou z vody vyjmeme, narovnáme do dobře vymytých sklenic, zalijeme cukerným roztokem, sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme při 85 °C 20-30 minut. Po vychladnutí a přezkoušení sklenice uložíme. Podobným způsobem můžeme upravit i angreštový kompot k rychlému upotřebení. An
Podobné recepty jako Angreštový kompot
Rohlíky recept
Recept na rohlíky, které jsou i druhý den dobré, lze jen pokmínovat nebo zapéct s anglickou slaninou a sýrem. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Rohlíky
Klobásy zavařené ve sklenici recept
Pokazili sa Vám preto, že 45 minut při teplotě 90 °C je veľmi málo. Ak budete sterilizovať pri 100 °C hodinu, nepokazia sa. A stačí dať vody na 2, max. 3 cm od spodu. Ak budete sterilizovať pri 100 °C hodinu, nepokazia sa.
Podobné recepty jako Klobásy zavařené ve sklenici
Celoroční kvašáky
Osobně vyzkoušené, okurky mají chut čerstvých kvašáků i po 3 letech od naložení, dá se doplnit o jednu malou sušenou feferonu na sklenici, ale to jen pro ty kteří rádi pálivé.
Podobné recepty jako Celoroční kvašáky
Piškotová roláda univerzální
Ten fígl je právě výše stupně, při kterém se piškot peče. Po zrůžovění piškotu vyndá z trouby, přenese ještě teplý, ne horký na vlhkou utěrku a zatočí. Nechá vychladnout. Potom potře piškot zavařeninou a našlehanou šlehačkou. Mohou se použít i 2, na povrch. Ale stačí úplně jedna a vršek buď posypat
Podobné recepty jako Piškotová roláda univerzální
Špekáčky z masa recept
Pokud teplota stoupne, tak nám fáš zešedne a výsledný produkt nebude mít tu správnou barvu. Proto při mletí pomalu přidáváme ledovou tříšť. Vzniklou směs dochutíme mletým pepřem a muškátovým oříškem. Do dochucené směsi vmícháme na větší kostičky nakrájenou slaninu bez kůže.
Podobné recepty jako Špekáčky z masa
Kvásek z žitné mouky recept
Je-li správná teplota při kvašení, pak by měl mít kvas po uplynutí 4 dnů lehce kyselou vůni a konzistenci hodně měkkého těsta. Kvásek je možné udržovat tak, že po odebrání necháme na dně cca 1 cm (může být i více) a oživíme ho (přidáme mouku a vlažnou vodu - třeba jako 4.den.
Podobné recepty jako Kvásek z žitné mouky
Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu recept
Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C. ... zavarovani kukurice zavařování kukuřiček nakládané kukuřičky nakládaná kukuřice recept jak zavařit kukuřici nakladana kukurice zavařování kukuřice recept sladkokyselý nálev zava
Podobné recepty jako Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Předtím jsem používala polotučné a také jsem na konci měla pocit že se malinko zdrcla :- Ale při použití plnotučného ne ;-) A myslím, že vliv na zdrcnutí může mít i teplota omáčky, pokud nevaříme dostatečně dlouho :-P
Podobné recepty jako Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Bublanina pro začátečníky recept
Postup přípravy receptu. Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, 4 PL studené vody a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, při šlehání si přidáme 1 PL pískového cukru.
Podobné recepty jako Bublanina pro začátečníky
Plněný pečený sýr recept
Plech s hrnečky vložíme do rozpálené trouby a pečeme při vysoké teplotě asi 230 °C po dobu asi 20 minut do zlatohnědé barvy. Plněný pečený sýr podáváme s vařenými či opečenými brambory a tatarskou omáčkou.
Podobné recepty jako Plněný pečený sýr
Husa pečená na kmínu recept
Tzn. minimálně 3h při teplotě cca 150°C, u větších déle, při zvolení menší teploty také déle. Husa se nechá péci třeba i 12h na 90°C. Husa se nechá péci třeba i 12h na 90°C. Ale to bysme u zdejších poloreceptů chěli asi moc.
Podobné recepty jako Husa pečená na kmínu
Palačinky recept
Postup přípravy. 1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).
Podobné recepty jako Palačinky
Vepřový guláš
Paprika přidávaná rovnou do vody, není dobrá a bod varu není pro sušenou papriku vysoká teplota. S ponožkami zkušenost nemám, ty se v našem kraji nevaří ;-) . Hezký den :-) . S ponožkami zkušenost nemám, ty se v našem kraji nevaří ;-) .
Podobné recepty jako Vepřový guláš
Jogurtová bublanina
Při pečení používám Dia chrom sypký - taky pěkně drahý - teď už přes 70 kč a je toho fakt trocha. Ale tam, kde je prášek do pečiva se nedá dát, protože prášek do pečiva úplně srazí sladkost toho umělého cukru. Nejvíc ho používám při pečení štrůdlu kam se nedává prášek a taky u kynutých buchet. A dík
Podobné recepty jako Jogurtová bublanina
Sušení ovoce v sušičce
Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočit do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se zamezilo změny barvy při sušení.
Podobné recepty jako Sušení ovoce v sušičce
Domácí klobásy podle Hynka recept
Postup přípravy. Nakrájíme na plátky vepřové maso zvlášť, hovězí maso zvlášť. Nasolíme a necháme 3 dny uležet při teplotě 5 - 7 °C.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Medovníkové řezy s pudinkem recept
Medovníkové pláty pečeme v rozehřáté troubě při nižší teplotě jako perníčky - teplota kolem 150 °C, podle zkušeností s troubou, u horkovzdušné i více plátů najednou. Krém připravíme standardním způsobem.
Podobné recepty jako Medovníkové řezy s pudinkem
Italská nakládaná sušená rajčata recept
Teplota maximálně 50-60°C, obracím cca po 20 min. Pokud máš ventilátor, ideální, pokud ne, pootevřená trouba. Suším asi 3 hodiny, vypnu, nechám vychladnouta zkusím jestli jsou vláčná, ale nešustí. Jakmile praskají jsou moc vysušená. Ale i tak se dají používat.
Podobné recepty jako Italská nakládaná sušená rajčata
Domácí jogurt
Mléko by se mělo očkovat při minimální teplotě 42°C, 40°C je už hraniční teplota, navíc se tím jogurtem ještě ochladí. Správná teplota pro výrobu jogurtu je 42-45°C. Správná teplota pro výrobu jogurtu je 42-45°C.
Podobné recepty jako Domácí jogurt
Linecké těsto
Na vál vysypu hladkou mouku, přidám cukr a rychle vmíchám vejce, aby nesteklo z mouky, máslo, popř. citronovou kůru. Poté vypracuji těsto, až se nelepí na vál, zabalím do folie a nechám třeba půl dne v lednici odpočinout.
Podobné recepty jako Linecké těsto
Sušená rajčata v olejové lázni recept
V horkovzdušné troubě jsem při teplotě 70°C sušila celou noc asi 12 hodin. Pokud nemáte sušičku a budete sušit v troubě, je lépe rajčátka rozložit na mřížku, výrazně tím zkrátíte proces sušení.
Podobné recepty jako Sušená rajčata v olejové lázni
Kysané zelí
Při kvašení zelí může dojít k tomu, že není dostatek šťávy v soudku. V tom případě je nejlepší svařit vodu se solí a po vychladnutí ji do soudku přilít.
Podobné recepty jako Kysané zelí
Domácí svařák se špetkou chilli recept
Postup přípravy. Víno nalijeme do kastrůlku a spolu s cukrem a všemi ostatními ingrediencemi jej zvolna a při nižší teplotě zahříváme do té doby, než se jeho teplota přiblíží k bodu varu.
Podobné recepty jako Domácí svařák se špetkou chilli
Pečené jitrnice recept
Postup přípravy. Připravíme si hlubší mísu a do ní dáme horkou vodu. Ne však vroucí. Namočením jitrnice při smažení neprasknou. Jitrnice prohlídneme, aby byly pořádně zpevněny, protože by při smažení vytekly.
Podobné recepty jako Pečené jitrnice
Pečená králičí stehna na česneku recept
velmi hezký recept, líbí:-) 5* jenom se chci heptat, t teplota 250 stupňu není moc? podle barvy vypadá hezky upečenej králik. já peču na 190 stupňú asi 1 hodinu a postačuje, také dobře propečená stehna. pečete na jaké funkci trouby, prosím? dekuji předem za odpověd.
Podobné recepty jako Pečená králičí stehna na česneku
Nakládaný hermelín VI.
A souhlasím s Blankou, že je dobré uskladnit je na 2-3 dny při pokojové teplotě a pak až do ledničky, dělám to stejně. A byla to fakt mňamka, budu dělat znovu :). A byla to fakt mňamka, budu dělat znovu :).
Podobné recepty jako Nakládaný hermelín VI.