Krkonošské kyselo
Kyselo není nic jiného, než odvar z čerstvých nebo sušených hub zahuštěný chlebovým kváskem. Chuť a energetickou hodnotu ...
Jíte luštěniny? Jsou důležité pro naše zdraví…
...jídelníčku. Luštěniny byly od nepaměti pokrmem chudých, jelikož se snadno pěstovaly na polích a dobře se...
Jihočeská kulajda vs Krkonošské kyselo
...ani pomyšlení, což byl přesně důvod, proč se v chudých krkonošských chalupách vařilo. Obecně vzato je...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
...a šlechty, se začal objevovat rozdíl ve stolování chudých a bohatých vrstev obyvatelstva – velmi výrazně je...
V kuchyni na ně neprávem často zapomínáme. Řeč je o fazolích.
...bílkoviny, však se jim také říkávalo „maso chudých“. Je v nich spousta minerálů, jako je jód, železo...
Konec dubna patří preclíkům! Jak upéct tohle báječné pečivo?
...Jiní tvrdí, že preclíky jsou vynálezem chudých německých pekařů, kteří odešli ze své vlasti a...
Focaccia dvakrát jinak: vyzkoušejte toto výborné italské pečivo
...uzeninou i sýrem. Původně se jednalo o jídlo chudých a pokrm se podával jen s olivovým olejem, solí a...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Chudých recepty