Toast s avokádem a vejcem natvrdo
Co si ráno připravit k snídani, aby to bylo rychlé a zároveň vydatné a chutné jídlo? Toasty patří k oblíbeným snídaňovým ...
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje dal...
Chléb pita s tuňákovou rýží
Chléb pita s tuňákovou rýží je jídlo plné zeleniny. Může to být rychlý oběd nebo sytá svačinka....
Domácí kmínový chleba recept
Chleba se běžně potírá vodou po upečení a já mlžím někdy i před pečením, aby se na povrch lépe přichytil semencový posyp Ale potírat VEJCEM tak to je pro mou maličkost novinka a podle obrázků soudím, že většina tvůrců se řídila selským rozumem a chleba PŘED pečením vejcem nepotřela . Odpovědět
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Smaženky z toustového chleba recept
me vzdycky vadil suchej platek chleba pod stavnatym vajickem, tohle je lepsi, chlebicek pekne nasaklej a vsechna ta typicka "dekorace" na vrchu zustava. Bod za napad, i kdyz jednoduchy a asi kazdyho napad, krome me - delam jen chleba namocenej, ale uz nicim nevyzdobenej Ale nakladanou papricku si ne
Podobné recepty jako Smaženky z toustového chleba
Domácí chleba
Po vykynutí bochníčky přendáme na plech, potřeme slanou vodou a v předehřáté troubě troubě pečeme při teplotě kolem 120 stupňů asi půl hodiny. Protože každá trouba peče jinak, chleba hlídáme a občas během pečení potíráme slanou vodou. Hotové bochníčky necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Domácí chleba
Banánový chléb
V míse rozšleháme banány, vejce, olej, vanilkový cukr, cukr krupice a mléko na hladkou kaši. Pak přidáme moučnou směs Original Bisquick mix, nasekané ořechy a datle a uhněteme těsto. Formu na chléb vymažeme máslem a těsto do ní nalijeme. V troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů pak chléb pečem
Podobné recepty jako Banánový chléb
Staročeský domácí chléb
Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 220 a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-7 minutách stáhnu na 150, ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní "dutě" je
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Vaječná smaženka s chlebem recept
Rozehřejeme si teflonovou pánev s olejem. Nalijeme rozšlehané vejce a rozlijeme jako když děláme palačinky. Po usmažení obrátíme a opečeme i druhou stranu. Smažíme na střední teplotě. Vaječnou smaženku přehneme na polovinu a položíme na chleba. Obložíme ji oblíbenou zeleninou nebo jenom kyselou okur
Podobné recepty jako Vaječná smaženka s chlebem
Domácí chleba recept
Chleba je opravdu vynikající.Vylepšila jsem ho 4 hrnky jemně mleté celozrnné mouky a 1 hrnek žitné mouky.Přidala jsem lněná, sezamová a slunečnicová semínka opražená na suché pánvičce.Litinový oválný pekáč jsem předehřála a chleba pekla 5 minut na 250 a cca 45 min.na 175 stupňů. Top recepty. Odpověd
Podobné recepty jako Domácí chleba
Domácí chléb recept
Postup přípravy receptu. Urobime si kvasok, voda, trošičku cukru a droždie, po vykysnuti vlejeme do muky s ostatkom igrediencii. Cesto by malo byt vlačne, trošku riedšie, vodu lejeme podla potreby, po jednom vykysnuti premiesime ešte raz, aby vykyslo a na plechu kysne treti krat.
Podobné recepty jako Domácí chléb
Chleba recept
Jana:peču v troubě chleba pšenično-žitný,podle 100 let staré rodinné receptury z žitného kvásku.Z normálních kvasnic to není chleba,ale říkám tomu chlebová buchta.Ozvěte se mě na mail kneslovi@seznam.cz a já vám pošlu tento náš recept i fotky chlebů,kde se těsta nedotknete holou rukou a je výborný p
Podobné recepty jako Chleba
Chléb s omeletou (vaječný řízek) recept
Rozpálíme pánev a vylijeme na ni rozmíchaná vajíčka. Uděláme klasickou omeletu (opečeme z jedné, potom z druhé strany, přeložíme napůl a dáme na talíř vychladnout). Ukrojíme krajíc chleba a pomažeme ho z jedné strany hořčicí. Potom na něj položíme připravenou omeletu.
Podobné recepty jako Chléb s omeletou (vaječný řízek)
Chléb z remosky recept
To, že je chlebík nižší, beru jako jediné, malinké, nutné mínus chlebíka z remosky. Ale chleba to je, chutná jako chleba a kůrku měl snad ještě lepší, než některý chlebík z trouby. Já ten svůj, když už mám vyzkoušený, klidně dělám trošku vyšší - teď už vím, že se mi nepřipálí.
Podobné recepty jako Chléb z remosky
Domácí chléb
Uhněteme hladké těsto, mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu a půl. Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé uděláme bochník a položíme na vymazaný plech. Necháme kynout ještě půl hodiny a pak pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 10 minut. Po deseti mi
Podobné recepty jako Domácí chléb
Zapečený chléb s dvěma druhy sýra
Troubu nebo gril si předehřejeme na 180 stupňů. Na každý plátek chleba položíme plátek eidamu, plátek šunky a nakrájenou jarní cibulku. Pokapeme lehce kečupem a povrch posypeme strouhaným sýrem. Na olejem vymazaný plech obložené chleby naskládáme a v předehřáté troubě nebo grilu je prudce zapečeme.
Podobné recepty jako Zapečený chléb s dvěma druhy sýra
Úplně obyčejný chléb recept
Vypracujeme na program Těsto. Vykynuté těsto dáme na pomoučněnou podložku, znovu ručně lehce propracujeme. Na plechu s pečicím papírem a tenkou vrstvou hladké mouky vypracujeme pecen či bochník a necháme ještě 20min vykynout. Potřeme osolenou vodou, posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 1
Podobné recepty jako Úplně obyčejný chléb
Domácí chléb
Na silikonový nebo dřevěný vál si nasypeme hladkou mouku a rozstrouháme tři pěkné brambory. Přidáme kmín a sůl. Přilijeme trochu octa. Rozdrobíme droždí a zalijeme půl litrem vody. Smícháme a prohněteme. Vytvarujeme si bochník a položíme na připravený plech, který jsme vyložili pečícím papírem. (neb
Podobné recepty jako Domácí chléb
Bezlepkový chleba
Vytvarujeme z těsta šišku a vložíme ji do vymazané chlebové formy. Na teplém místě pak těsto necháme přikryté čistou utěrkou kynout asi 3/4 hodiny. Vykynuté těsto ve formě vložíme do přehehřáté trouby a pečeme ho přibližně 60 minut. Upečený chleba vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Bezlepkový chleba
Vánoční dýňový chléb
Chleba pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů asi hodinu a čtvrt. Párátkem vyzkoušíme, zda je chléb propečený a pak vyndáme formu z trouby a hotový bochníček vyklepneme a necháme vychladnout. Hotový chléb spotřebujeme nebo ho uložíme v obalu do mrazničky a v den spotřeby necháme rozmrazit při poko
Podobné recepty jako Vánoční dýňový chléb
Chleba recept
Mezitím si zapneme troubu a vyhřejeme ji na maximum. Asi tak na 220°C (může být i víc). Těsně před vložením chleba do trouby obě šišky (bochánky) zlehka potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 minut, pak snížíme teplotu zhruba na 180°C a dopékáme dalších 40 minut. Běh
Podobné recepty jako Chleba
Domácí chlebík recept
Zatím si rozpálíme troubu na 230°C a vložíme do ní prázdný kastrol, 21 až 23 cm průměr, necháme rozpálit 30 minut. Do horkého suchého hrnce vyklopíme stěrkou těsto, zakryjeme poklicí a pečeme na 230°C asi 30 minut, pak odkryjeme a pečeme na 220°C dalších 20 až 30 minut. Chleba se nepřichytne a krásn
Podobné recepty jako Domácí chlebík
Perfektní nehnětený chléb krok za krokem
Proč si péct doma chleba, když ho koupíte za pár korun na každém rohu? Vyzkoušejte a pochopíte. Z trouby se line nádherná vůně pražené mouky a vy už se nemůžete dočkat, až do bochníku zakrojíte a zakousnete se do ještě teplého krajíce.
Podobné recepty jako Perfektní nehnětený chléb krok za krokem
Základní kváskový chleba recept
Ale na kváskový chleba jsem si nikdy netroufla, tedy spíše na výrobu vlastního kvásku. Na štěstí se mi to povedlo, ale na tebe nemám, a abych řekla pravdu, o "starém těstě" vlastně nic nevím. No objednám si ty cathleeniny knížky a vše si nastuduji a pak počkej, jak ti budu šlapat na paty! Však já tě
Podobné recepty jako Základní kváskový chleba
Jednoduchý domácí chleba recept
Vykynutý chleba vložím na pečícím papíru do rozehřátého pekáče, přikryji víkem a peču přikryté při 230°C na 20 min. Pak sundám víko a dopeču ještě cca 5 -10 min na kůrku (záleží, jak chcete mít chleba tmavý). Po upečení chleba ještě jemně potřu vlažnou vodou a nechám vychladnout. Je to fakt jednoduc
Podobné recepty jako Jednoduchý domácí chleba
Česnekový chléb
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Česnekovou pastu v misce utřeme ještě s máslem a bylinkami a dochutíme pepřem a solí podle chuti. Bagetu příčně nakrájíme na jednotlivé krajíčky. Po jedné straně je potřeme připravenou pastou, a naskládáme je na plech vymazaný trochou olivového oleje namazanou s
Podobné recepty jako Česnekový chléb
Chléb z receptáře
jsou u toho par receptu jak upect chleba i jak se s tim zachazi vcera sem zkousela pokusy snazila se to vselijak kombinovat a zjistila sem ze sem tam kde sem byla.program je jen jeden a to na tech 3hod.onoto nepece vkuse tak dlouho ono to kompletne pracuje promycha testo vykvasi pak pece.no nevim.tr
Podobné recepty jako Chléb záře
Chlebové jednohubky recept
Pak přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev. Za minutku přidáme na kostičky nakrájený chléb a promícháme. Zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby nevznikla kaše, ale pouze hustá hmota, ve které stále zůstávají kostky chleba v kuse. Spotřeba vývaru záleží od toho, jaký je typ chleba a jak je tvrdý.
Podobné recepty jako Chlebové jednohubky
Celozrnný chléb recept
Tématické fráze: domácí celozrnný chléb celozrnný chléb domácí pekárna domácí chleba z celozrnné mouky celozrný domácí chléb celozrnný domácí chléb celozrný chléb domácí pekárna domácí chléb z celozrnné mouky domácí celozrný chléb celozrnný chléb z domácí pekárny recept na domácí celozrnný chléb ...
Podobné recepty jako Celozrnný chléb
Domácí chleba
Znovu promíchám, znovu zasypu a nechám 30 minut odpočinout. Zatím zapnu troubu na 230°, nechám v ní rozehřát hrnec na půl hodiny, pak do něj dám těsto, zasypu kmínem a přikryté poklicí peču° na 230°. Po půl hodině sundám poklici, dopeču 20 minut na 220°, vyklopím na mřížku a chleba je hotový.
Podobné recepty jako Domácí chleba
Domácí chléb z běžné trouby recept
Na výrobu domácího chleba si nejprve připravíme kvásek: Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní důlek, do něj nasypeme cukr a na cukr rozdrobíme droždí a na droždí nalijeme vlažnou vodu. Droždí necháme nabobtnat. Mimo kvásek v míse nalijeme ocet, nasypeme kmín a sůl. Po nabobtnání droždí všechny ingre
Podobné recepty jako Domácí chléb z běžné trouby
Žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku recept
Poté zapneme troubu a vyhřejeme ji na 250 °C. Když žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku nakynul a trouba se rozpálila, překryjeme přes chléb v ošatce pečící papír, na něj položíme prkénko a vše i s ošatkou překlopíme. Sejmeme ošatku a chleba i s pečícím papírem sesuneme z prkénka na vrchní rozpálen
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku
Kváskový hrnkový chléb recept
Já když vidím ty mudrlanty, jak cpou do žitného chleba pšeničnou mouku a normální kvasnice, tak bych je poslal na Macháčkův palouk na maliny a ať se nemotají do pečení chleba! Když chleba, tak zdravý chleba! Pak se musí péci z žitného kvásku, z žitné celozrnné mouky grahamového typu a z žitné tmavé
Podobné recepty jako Kváskový hrnkový chléb
Dobrý domácí chléb recept
Došel nám doma chleba - v lednici jsem vyštrachala poslední - kvasnice a upekla tento chleba. Je moc dobrej, časově nenáročnej. Fakt super a chutnal nám všem. Jen se po něm zaprášilo. Vřele doporučuji - recept jsem dodržela naprosto přesně. A pekla jsem hodinku v horkovzdušné troubě na 180. SUPER -
Podobné recepty jako Dobrý domácí chléb
Kváskový chléb recept
Ručně na vále, podsypáno obyčejnou hladkou moukou. Až se těsto přestane lepit, vytvarujeme bochník nebo šišku a dáme kynout na pomoučněnou utěrku. Po opětovném zdvojnásobení objemu dáme do trouby rozehřáté na maximum. Za patnáct minut stáhneme na 150°C a dopečeme 30 minut.
Podobné recepty jako Kváskový chléb
Domácí chléb z trouby recept
Poté vyhřejeme troubu na 230 stupňů a vložíme do trouby vyhřát menší pečící formu s víkem 20-30 min. Do vyhřáté formy vložíme těsto, které posypeme na vrchu tím, co nám chutná. Přiklopíme a dáme péct na 1 hodinu 1O minut. Necháme chléb vychladnout a zabalíme do utěrky.
Podobné recepty jako Domácí chléb z trouby
Segedínský guláš
Na prkénku si pokrájíme zelí a přendáme ho k masu. Přilijeme vývar a vhodíme koření. Trochu osladíme a vaříme. Zahustíme rozdrobeným vnitřkem chleba. Pokračujeme ve vaření. Později vyndáme nové koření a bobkový list. Na závěr vmícháme šlehačku a máme hotovo. Servírujeme s oblíbenou přílohou (knedlík
Podobné recepty jako Segedínský guláš
Domácí chléb II. recept
Poznámka. Je to chleba na klasické pečení v troubě. Já jsem to riskla a vyzkoušela domácí pekárnu. Pokud můžu soudit, zatím chuťově to byl nejlepší chleba z pekárny, jaký jsem upekla.
Podobné recepty jako Domácí chléb II.