Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky
Upečte si doma chléb z pšeničné mouky a ozdobte ho oblíbenými semínky. Pečeme ho na plechu vyložený pečícím papírem. Neb...
Světlý bezlepkový chléb
...doma v troubě. A bude chutnat možná víc než ten pšeničný kupovaný...
Pšeničné bagetky z kvásku recept
Pšeničný chleba s dvoustupňovým kváskem poliš . Bagetky . Zobrazit další alternativy . Ohodnoťte recept: Pšeničné bagetky z kvásku. cathleen (moderátorka) 4. 1. 2017 10:50:13. Lubik: díky za odpověď i úpravu Na olej jsem se ptala proto, že ty uvedené 3 g nejsou snad ani kávová lžička oleje - to v tě
Podobné recepty jako Pšeničné bagetky z kvásku
Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku recept
Pivní kvásek: 240 g chlebové žitné mouky 380 ml piva 3 lžičky sušeného droždí vše dobře promíchat a nechat přes noc kvasit do pekárny: 1 rozšlehané vejce 2 lžíce oleje pivní kvásek 200 g pšeničná chlebové mouky 160 g celozrnné pšeničné mouky 6 lžic hladké mouky 1,5 lžičky cukru 3 lžičky soli 3 lžičk
Podobné recepty jako Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku
Vypěstujte si pšeničný kvásek
Vypěstujte si pšeničný kvásek. Hodnoceno: 2x. Dříve mě ani nenapadlo toužit po pšeničném kvásku, ale díky cestování jsem narazila na problém sehnat žitnou mouku, tak jsem se do toho pustila. Protože ani váhu nemám, je to kelímkové vydání, takže by se vám recept mohl hodit někde na chatě nebo když ji
Podobné recepty jako Vypěstujte si pšeničný kvásek
Žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku recept
Z této dávky máme bochník chleba o váze cca 1200 g. Žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku podáváme podle chuti. Pokud nemáme žitný kvásek, připravíme jej podle tohoto receptu Kvásek z žitné mouky
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku
Kvásek z žitné mouky recept
Kvásek je možné udržovat tak, že po odebrání necháme na dně cca 1 cm (může být i více) a oživíme ho (přidáme mouku a vlažnou vodu - třeba jako 4.den. Jak použít kvásek z lednice: před pečením kvásek vyndáme z lednice, dokrmíme a počkáme, až se probere a zvětší svůj objem. Odebereme potřebné množství
Podobné recepty jako Kvásek z žitné mouky
Ciabatta s rajčaty a bazalkou
Den předem na pšeničný kvásek dobře promíchejte mouku s kváskem. Směs přikryjte a nechte kvasit při pokojové teplotě 15–20 hodin. Následující den nechte okapat sušená rajčata (olej zachyťte) a nakrájejte je na nudličky. Bazalku omyjte, osušte a lístky najemno nakrájejte. Na chlebové těsto rozpusťte
Podobné recepty jako Ciabatta s rajčaty a bazalkou
Žitný kvásek recept
Pšeničný kvásek se dělá z kvásku žitného, on totiž nemá takovou trvanlivost jako žitný. Tak ať se ti daří s kváskem a pak i pečení. Odpovědět. Ani.sek (neregistrovaný) 28. 5. 2014 19:11:03. Rozhodla jsem se také si založit kvásek, ale teď jsem přišla na to, že jsem v krámu místo po žitné celozrnné m
Podobné recepty jako Žitný kvásek
Žitný kvásek z podmáslí recept
Produkční kvásek aktivní tj. nakrmený (max. 3 dny od posledního rozkvašení): ... Pšeničný chleba s dvoustupňovým kváskem poliš . Bulky s podmáslím (bez pekárny) Pokus o žitné pečivo . Žitné chlebové dalamánky . Celozrnné žitné placky . Špaldovo-žitný chléb . Pšenično-žitné večky . Celozrnný žitný ch
Podobné recepty jako Žitný kvásek z podmáslí
Kvásek recept
Kvásek by měl konzistencí připomínat těsto na lívance. Kdyby směs zrůžověla a nepříjemně čpěla, dostaly se do ní nějaké špatné kvasinky a musíme začít od začátku. Před použitím kvásek vyndáme z ledničky a necháme ho pár hodin (až 12 hodin) odpočívat v teple. Pak odebereme tolik kvásku, kolik je ho p
Podobné recepty jako Kvásek
Dvoudenní kvásek recept
Druhý den je kvásek plný pěkných bublin. Vmícháme zbytek mouky a necháme do třetího dne - dne pečení. Pak přidáme potřebné množství vody (150-600 ml), přiměřeně tomu mouky a dalších surovin na chleba a můžeme péct. (Já tento kvásek zadělávám večer, 1,5 dne před pečením).
Podobné recepty jako Dvoudenní kvásek
Pšeničný kváskový chleba se semínkovou záparou recept ...
Pšeničný kváskový chleba se semínkovou záparou Kuchařka: cathleen. Slané pečivo 6 názorů Přidat fotografii; Suroviny Rozkvas: 30 g pšeničného nebo žitného kvásku 150 g vody 150 g pšeničné chlebové mouky – promísíme, zakryjeme a necháme 10-12 hodin kvasit na záparu: 50 g pšeničné celozrnné mouky 2 vr
Podobné recepty jako Pšeničný kváskový chleba se semínkovou záparou ...
Pšeničný chleba s dvoustupňovým kváskem poliš recept ...
Pšeničný chlebík s grahamovou moukou pečený v remosce . Chleba s křupavou kůrkou . Tématické fráze: pšeničný kvásek kváskový pšeničný chleba psenicny kvasek slane pecivo kvásek poliš na domácí chléb pšeničný chléb recept pšeničný kváskový chleba recept recept na kváskový chleba recept na kváskový ch
Podobné recepty jako Pšeničný chleba s dvoustupňovým kváskem poliš ...
Chléb z žitného kvásku recept
Žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku. 4,6 336× Chleba z kvásku. 4,6 248× Kváskový chléb bez práce. 4,3 18× Celokváskový chléb včetně výroby kvásku. 4,6 243× Chléb od tety Věry. 4,3 362× Domácí obyčejný chléb. 4,2 14× Tomatový chléb. 4,3 25× Chlebánky. 4,3 36× Domácí chléb s anglickou slaninou. 2,9
Podobné recepty jako Chléb z žitného kvásku
Domácí bílý ošatkový kváskový chléb recept
Odebraný kvásek v míse robota volně přikryjeme utěrkou a necháme ho při pokojové teplotě volně na pultě pracovat několik hodin, až se zdvojnásobí jeho objem a je plný bublinek s navinulou vůní, obyčejně se tak stane za 5 až 6 hodin. Když se zdvojnásobí v míse objem našeho kvásku, přidáme k němu obě
Podobné recepty jako Domácí bílý ošatkový kváskový chléb
Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky
Základem chleba je kvásek. V hrníčku si ohřejeme 0,125 l polotučného mléka a rozmělníme droždí. Zamícháme. Půl hodinky bude droždí nerušeně kynout. Předehřejeme si troubu na 180°C. Do větší nádoby si prosejeme mouku a trochu osolíme. Přikrojíme kousek pravého másla a zalijeme 0,150 l polotučného mlé
Podobné recepty jako Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky recept ...
Všechny další suroviny smícháme, přidáme kvásek a uhněteme těsto, které necháme 3 hodiny kynout v ošatce v teple. Rozpálíme troubu na 220 stupňů a v ní i pekáček s poklicí. Do rozpáleného pekáčku vložíme bochníček a pečeme 10 -15 minut s pokličkou (na 220 stupňů) a pak ještě dopékáme dozlatova (na 2
Podobné recepty jako Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky ...
Žitný kvásek na pečení chleba startér podle Petera Reinharta ...
Kvásek je celou dobu ve sklenici na pultě při pokojové teplotě cca 21 až 23 °C. Krásně vyzrálý žitný kvásek potom použijeme na pečení a zbylou část přelijeme do skleněné sklenice s uzávěrem a odložíme do chladničky. Přibližně jednou za 2 týdny vybereme kvásek ven z chladničky, necháme trochu aklimat
Podobné recepty jako Žitný kvásek na pečení chleba startér podle Petera Reinharta ...
Kvásek z hladké bílé chlebové mouky recept
Kvásek na udržení však má raději častěji takové přikrmení. Tento kvásek můžeme použít kdykoliv, když potřebujeme upéct nový bílý chléb. Tehdy kvásek vybereme z chladničky, přikrmíme ho 100 g hladké bílé chlebové mouky a 100 ml studené vody, přikryjeme a necháme odpočívat při pokojové teplotě, dokud
Podobné recepty jako Kvásek z hladké bílé chlebové mouky
Žitný chléb z kvásku recept
Žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku. 4,4 328× Bramborový chléb z hrnce. 4,6 185× Paprikový chléb. 3,8 10× Špaldový chléb s bramborou a žitným kváskem kynutý za studena. Ingredience. 250 ml. voda. 450 g. žitná mouka. 450 g. chlebový kvásek. podle chuti . koraindr . sůl . kmín. Nejlepší recepty a čl
Podobné recepty jako Žitný chléb z kvásku
Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept
Žitný kvásek smícháme s 250 g vody a 250 g žitné mouky (vše z už odváženého množství) a zakryté necháme prokvasit. Trvá to, podle okolní teploty a síly kvásku, asi 16-24 hodin. Vykvašený má hodně zvětšený objem, příjemně nakysle voní a na povrchu se objevují kráterky po prasklých bublinách.
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem
Domácí kmínový chleba recept
Přidáme olej a kvásek z vody a droždí. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Plech vymastíme sádlem, na něj položíme bochánek z vykynutého těsta a necháme přikryté utěrkou opět kynout asi 30 minut. Předehřejeme troubu na 225°C, bochánek na povrch
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Chléb se žitnou lámankou recept
Snacha kvásek neopatruje tak moc jako já - krmí ho tak, aby jí přežil a používá ho do chleba na dochucení. To už takovou práci nedá . Odpovědět . tejaja (moderátorka) 12. 5. 2016 17:59:17. Ivka, videla som v obchode sušený žitný kvások. Nemáš s tým skúsenosť, aký je? Odpovědět. maris. 12. 5. 2016 16
Podobné recepty jako Chléb se žitnou lámankou
Chleba z kvásku recept
Do hlubší mísy nasypeme po hrnku hladké, polohrubé, celozrnné pšeničné mouky a mouky na domácí chléb. Přidáme sůl, mahu koření (možno nahradit kmínem) a čtvrt lžičky sušeného droždí (pro jistotu), kvásek je mladý. Pak vmícháme kvásek a vodu. Smícháme a necháme 12 - 18 hodin kynout přikryté.
Podobné recepty jako Chleba z kvásku
Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny recept
Žitno-pšeničný chléb pečeme na program Sprint (1 hodina příprava, 1 hodina pečení). Po zaznění signalizace někdy přidávám semínka slunečnice. Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny podáváme na všechny způsoby podle chuti.
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny
Chléb z kvásku recept
Kvásek uchováváme v lednici ve sklenici s perforovaným uzávěrem nebo překrytý látkou. V lednici vydrží cca 7 - 10 dní. V lednici vydrží cca 7 - 10 dní. Na chléb smícháme kvas s moukou, já používám 300 g žitné a 200 g pšeničné mouky a výsledný chléb je hutný, pokud chcete nadýchanější, použijte jen p
Podobné recepty jako Chléb z kvásku
Kváskový chléb bez práce recept
Kvásek oživuji 1 lžíci žitné chlebové mouky a asi 3 lžícemi vody. 29.01.2014 09:31:49. Odpovědět. Pepino. Re: Komentář k receptu Kváskový chléb bez práce. nahlásit komentář . Dopadl jsem stejně a to už podruhé a to jsem ho pekl v litinovém hrnci - jak sražený kámen těžký - a dal jsem tam toho kvásku
Podobné recepty jako Kváskový chléb bez práce
Celozrnný chléb pšenično-žitný recept
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů. Pekárnu zapneme na program Celozrnný. Hotový chleba vyklepneme na mřížku a necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Celozrnný chléb pšenično-žitný
Kvásek z naklíčených zrn recept
Hotový kvásek už můžete krmit normální moukou, ale bio zrna nebo bio mouka jsou lepší, protože neobsahují pesticidy, které zabíjí kvasinky. Já jsem ve fotkách použila nebio zrna běžně k dostání a neměla jsem problém, až se kvásek ustálí , budu ho dokrmovat normální moukou. Princip spočívá v tom dost
Podobné recepty jako Kvásek z naklíčených zrn
Celozrnné kváskové lívance recept
110 g vody a 110 g žitné mouky cca 6-8 hodin předem v teple); bude fungovat i pšeničný či špaldový kvásek 150 g prosáté celozrnné pšeničné mouky 150 g prosáté celozrnné ječné mouky cca 400 – 450 ml mléka špetka soli 30 g cukru 1 větší vejce jako bonus si můžete dopřát: chia semínka (2 lžíce) ovesné
Podobné recepty jako Celozrnné kváskové lívance
Pšenično-žitný semínkový chléb recept
Z trochy vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, přidáme sůl, oříšky, semínka a vše promícháme Až vzejde kvásek, přidáme ho do mouky, přilijeme vodu, olej a ocet a vše důkladně promícháme. Necháme těsto takto 45-60 minut kynout na teplém místě. Po vykynutí vytvoříme dva bochá
Podobné recepty jako Pšenično-žitný semínkový chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb - recept: Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout.V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Žitno-pšeničný domácí chléb z domácí pekárny recept ...
Kvásek je hotový. Do nádoby domácí pekárny dáme 3 kostky cukru, 0,6 l vody, 150 g kvásku (kvásek zase doplníme), 300 g tmavé žitné chlebové mouky, 200 g tmavé pšeničné chlebové mouky a necháme v pekárně umíchat těsto. Každá pekárna míchá různě dlouho. Mně se osvědčilo nechat chleba v pekárně od počá
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný domácí chléb z domácí pekárny ...
Obyčejný chlebík recept
dvoudenní kvásek (ze 300 ml vody) 150 ml teplé vody 3 lžičky drceného kmínu 2,5 rovných lžiček soli 650-670 g hladké mouky. Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Všechny suroviny spolu dobře vymísíme a těsto necháme vykynout. Pak znovu propracujeme, uděláme
Podobné recepty jako Obyčejný chlebík