Špízy z vepřové panenky se sušenými fíky recept
Špízy z vepřové panenky se sušenými fíky jsou sladko-slanou ppochoutkou pro milovníky grilování. Jejich chuť je nevšední a jsou velmi pikantní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lžička soli
- 4 snítky čerstvé bazalky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky mletého bílého pepře
- 1/4 hrnku balzamikového octa
- 1/3 hrnku rozdrobené nivy
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1 lžička mletého černého pepře
- 3 lžíce medu
- 2 ks vepřové panenky
- 1 lžíce uzené mleté papriky
- 1/2 lžičky sušeného cibulového prášku
- 212 cherry rajčat
- 12 sušených fíků
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 lžíce dijonská hořčice
Způsob přípravy
Špízy z vepřové panenky se sušenými fíky jsou sladko-slanou ppochoutkou pro milovníky grilování. Jejich chuť je nevšední a jsou velmi pikantní. Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na krátké špalíčky (asi 1 cm). Papriku, sůl, černý pepř, cibulový prášek, česnekový prášek, bílý pepř a kajenský pepř smícháme v misce. Přidáme do misky nakrájené maso, promícháme ho s kořením a uložíme do chladna. Připravíme grilovací omáčku smícháním oleje, hořčice, medu a octa.
Na grilovací špejle, které jsme předem namočili do vody, navlékáme střídavě kousky masa, fíky rozpůlené na polovinu a rajčata. Špízy vložíme do grilu zahřátého na střední teplotu a grilujeme je za občasného obrácení. Po prvních čtyřech minutách špízy potřeme grilovací omáčkou a grilujeme do úplného upečení masa. Hotové špízy na talíři posypeme nasekanou bazalkou a rozdrobenou nivou.