Vánoční hrachová polévka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vánoční hrachová polévka se kdysi vařila na štědrý den místo nyní oblíbené rybí. Takže ti, kdo o rybí polévku příliš nestojí, si ji mohou o svátcích připravit i dnes.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g žlutého nebo zeleného hrachu
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml smetany
  • špetka majoránky
  • mořská sůl
  • 3 plátky anglické slaniny
  • mletý černý pepř
  • masový vývar


Způsob přípravy

Hrách si den předem namočíme a uložíme do chladna. Druhý den vodu slijeme, hrách zalijeme čerstvou vodou a uvaříme ho do měkka. Před koncem vaření hrách osolíme. Pak necháme hrách částečně zchladnout a i se zbytkem vody ho rozmixujeme.

K rozmixovanému hrachu přidáme utřený česnek, špetku pepře a majoránky a vše zalijeme vývarem podle potřeby. Polévku promícháme, znovu přivedeme k varu a už jen krátce povaříme. Nakonec ji zjemníme smetanou, ještě prohřejeme, odstavíme z plotny a podle chuti okořeníme solí nebo kořením.

Mezitím na pánvi opečeme plátky slaniny, nakrájíme je na malé proužky a přidáme do hotové polévky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vánoční hrachová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vánoční hrachová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vánoční hrachová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vánoční hrachová polévka

Kde najít informace



×