Kvašáky
...neboli rychlokvašky, jsou okurky naložené v solném nálevu. Mějme na paměti, že na ... 1 l vody potřebujeme 400 g soli. Okurky používáme nejčastěji velké až přerostlé. Okurky důkladně omyjeme. Stejně tak i vinné listy,...
Vegetariánská zelňačka
V některých kulturách se zelňačka tradičně podává na Štědrý den. U nás je oblíbená během celého zimního období, protože k...
Rychlokvašky recept
Postup přípravy receptu. Okurky pečlivě omyjeme a propícháme vidličkou. Na dno 5 l láhve dáme omyté listy cca 4-5. Přihodíme několik kuliček pepře, nového koření a hořčičného semínka.
Podobné recepty jako Rychlokvašky
Kvašáky recept
Postup přípravy receptu. Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme, skládáme je do velikých sklenic (nebo kameninové nádoby – viz foto) a prokládáme koprem, vinnými listy a kolečkama křenu.
Podobné recepty jako Kvašáky
Rychlokvašky
Okurky dobře omyjeme, vidličkou propícháme, naskládáme do kameninového hrnce nebo větší sklenice, proložíme koprem, zalijeme horkým nálevem, hrnec povážeme a necháme v teple.
Podobné recepty jako Rychlokvašky
Rychlokvašky recept
Postup přípravy. Přerostlé okurky omyjeme, propícháme vidličkou a naskládáme nejlépe do kameného hrnce. Okurky proložíme koprem, višňových listím a vinným listím.
Podobné recepty jako Rychlokvašky
Ruské okurky rychlokvašky na slano
Čisté okurky naskládáme do kameninového soudku, sudu nebo velkých zavařovacích sklenic. Do sklenic při skládání přidáme kopr, hořčičná semínka, vinný nebo křenový list (řádně omytý).
Podobné recepty jako Ruské okurky rychlokvašky na slano
Rychlokvašky mého manžela
Okurky pořádně a hustě propíchat vidličkou, naskládat do sklenice spolu s listy a kořením.Zamíchat vodu s octem a solí, nalít na okurky, přikrýt a
Podobné recepty jako Rychlokvašky mého manžela
Rychlokvašky pro dědu recept
Postup přípravy receptu. Vodu s cukrem, cukerínem, solí a kořením sváříme 5 minut, přilijeme ocet a necháme vychladnout. Omyté okurky vidličkou hodně propícháme (oloupané salátovky nepropichujeme), naskládáme do láhve a zalijeme vlažným nálevem, stačí na jednu 3-3,5 l sklenici.
Podobné recepty jako Rychlokvašky pro dědu
Znojemský nálev na okurky recept
Tématické fráze: nalév na okurky znojemský lák na okurky rychlokvašky v sladkokyselém nálevu nakladani okurek lák na znojemské okurky nalev na okurky s dekem nakládání okurek deko okurkový nálev nakládané okurky bez zavařování lák na zavařování okurek doba sterilizace okurek nakládání okurek bez ste
Podobné recepty jako Znojemský nálev na okurky
Kvašáky II. recept
Postup přípravy receptu. Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, višňové listy a listy černého rybízu, kopr a kořen křenu. Okurkám vidličkou hodně propícháme kůžičku, skládáme je do velikých sklenic a prokládáme zeleným a kolečky křenu.
Podobné recepty jako Kvašáky II.
Hanácké rychlokvašky recept
Okurky zalijeme teplým nálevem tak, aby byly okurku po vršek ponořené. Na vrchu zatížíme, aby nám okurky nevyplavaly. Přikryjeme talířkem a necháme kvasit při pokojové teplotě ve stínu 7 - 9 dní. Čas překvašení závisí od teploty v místnosti. Pozor, kvašení na přímém slunci není žádoucí! Hanácké rych
Podobné recepty jako Hanácké rychlokvašky
Rychle naložené okurky
Do každé sklenice vložíme celé okurky (množství, kolik se vejde), pričemž je prokládáme mrkví a cibulí. Přidáme všechny výše uvedené ingredience, sklenici dolejeme převařenou vodou.
Podobné recepty jako Rychle naložené okurky
Taťkovy okurky recept
Tématické fráze: nakládání okurek rychlokvašky nakládání okurek jak udělat rychlokvašky nakládané okurky bez sterilizace lak na rychlokvasky nakládání okurek do deka okurky rychlokvašky sterilizace okurek lák na okurky na jednu sklenici okurky rychlokvašky recept nálev na okurky bez sacharinu nálev
Podobné recepty jako Taťkovy okurky
Kvašáky alá Sparta dle Jožky Valáška recept
Dnes jsem nasel zapomenutou sklenici s okurky ve sklepe. Chtel jsem ji vyhodit, ale nedalo mi to, otevrel jsem ji a vytahl okurek. Pekne vonel, tak jsem ho ochutnal a opravdu byl stale vyborny. Chtel jsem ji vyhodit, ale nedalo mi to, otevrel jsem ji a vytahl okurek.
Podobné recepty jako Kvašáky alá Sparta dle Jožky Valáška
Pikantní kvašáky recept
Postup přípravy receptu. Do 3 litrové láhve naskládáme křen, cibuli, kopr a koření. Pak naskládáme větší omyté okurky, které propícháme vidličkou a zalijeme vlažným roztokem z vody a soli.
Podobné recepty jako Pikantní kvašáky
Kvašené okurky v PET láhvích recept
Suroviny okurky větší 1 stroužek česneku 1 kopcovitá čajová lžička soli voda
Podobné recepty jako Kvašené okurky v PET láhvích
Celoroční kvašáky recept
V receptu je " Co nejteplejší slanou vodou prolijeme okurky " . To může být matoucí. Co nejteplejší voda má 100 stupnů. Při této teplotě mohou zahynout mléčné kvasinky a zůstat nějaké odolnější hnilobné mikroorganismy.
Podobné recepty jako Celoroční kvašáky
Dobré rychlokvašky
Okurky je nutné nějakou zátěží stlačit pod hladinu. Vhodná počáteční teplota místnosti, kde okurky kvasí je 20-22°C, po týdnu by měla být teplota nižší. Přeměna okurek na rychlokvašky trvá obvykle 3 týdny. Obecně platí, že rychlokvašky dlouho nevydrží, ale dají se sterilovat v menších sklenicích ve
Podobné recepty jako Dobré rychlokvašky
Rychlokvašky podle Monany
Okurky umyjeme a propícháme vidličkou, naskládáme do 5 litrové sklenice. Nálev svaříme. Okurky zalijeme vařicím nálevem. Zavřeme a necháme stát v pokojové teplotě 3-4 dny.
Podobné recepty jako Rychlokvašky podle Monany
Křupavé okurky bez zavařování recept
Okurky pečlivě omyjeme a necháme trochu oschnout.Poté je naskládáme do čistě vymytých a vysušených sklenic, na jejichž dno jsme dali několik...
Podobné recepty jako Křupavé okurky bez zavařování
Přírodně kvašené okurky
Přírodně kvašené okurky jsou sice kyselé,ale zdravější a mají blahodárný účinek na žaludek.Když skončí okurková sezona,obdobně dělám i květák(rozebraný na větší růžičky-viz Květák a la rychlokvašky).
Podobné recepty jako Přírodně kvašené okurky
Okurky jako kvašáky recept
Okurky opereme. Do jedné sklenice dáme 2 stroužky česneku, trochu kopru, pár koleček křenu a listy z černého rybízu a višně. Do sklenice naskládáme oprané okurky a zalijeme teplým slaným nálevem.
Podobné recepty jako Okurky jako kvašáky
Květák a la rychlokvašky
Tento recept jsem si vymyslel z několika důvodů.Miluji rychlokvašky a ty se rychle snědí.Za druhé jsou kvalitní okurky dost drahé a na přelomu září,října je květáková sezóna.Kdysi jsem si koupil v supermarketu skvělou pětilitrovou láhev na kvašáky,nebo zelí(viz obrázky)Recept je dělaný na tuto velik
Podobné recepty jako Květák a la rychlokvašky
Rusle recept z přerostlých okurek
Velké okurky omyjeme, očistíme od slupky a odstraníme jadérka s dužinou. Nakrájíme po délce na řezy. Očistíme cibuli, nakrájíme na měsíčky, smícháme s okurkami a přiměřeně osolíme.
Podobné recepty jako Rusle z přerostlých okurek
Rychlokvašky recept
Rychlokvašky vyrábíme z přerostlých okurek. Letos je jich hodně, proto je zrovna aktuální čas. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Rychlokvašky
Nálev na okurky po manželovi
Vše vařit asi 2 minuty a zalévat do sklenic, sterilovat.
Podobné recepty jako Nálev na okurky po manželovi
Kvašáková polévka recept
Magdalenko, myslíš rychlokvašky, nebo normální sterilované sladkokyselé okurky? Rychlokvašky právě nemám, ale tchán je nakládá tak v půlce léta, to bychom mohli zkusit... Odpovědět
Podobné recepty jako Kvašáková polévka
Pravé ruské kvašáky
Do 4 litrových lahví naskládáme okurky (nejlépe větších rozměrů) a proložíme je: mrkev a petržel nakrájená na kolečka, cibule, kopr, křen (pro milovníky ostřejší chuti přidat jednu až dvě feferonky).
Podobné recepty jako Pravé ruské kvašáky
Nálev na okurky na 1 sklenici
Do poslední sklenice odměřím potřebné ingredience a zaliji vodou nepřevařuji, je to opravdu jen ta co mi nevyjde nálev a tak si říkám když se nechytne tak se nic nestane a pokaždé to vyšlo a okurky se nikdy nezkazily.
Podobné recepty jako Nálev na okurky na 1 sklenici
Dušené okurky se slaninou
Podáváme s pečivem. Bez sýra a petrželky jsou tyto dušené okurky výborné i s knedlíkem jako příloha k pečenému masu.
Podobné recepty jako Dušené okurky se slaninou
Rychlokvašky
Přerostlé okurky omýt, urovnat do vhodné nádoby - prokládat koprem a listy hroznového vína, zalít teplou slanou vodou - na 1 l 30 g soli, zatížit, dát na teplé místo, pro urychlení okurky propíchat vidličkou.
Podobné recepty jako Rychlokvašky