Bezinkový likér
Bezinková šťáva je plná zdraví prospěšných látek. Naše babička říkala, že jedna sklenička bezinkového likéru denně před s...
Polévka z mražené zeleniny
Polévka z mražené zeleniny doplněná kousky hovězího masa je pro milovníky hustých zeleninových polévek pochoutkou. Je zdr...
Rybízový pečený čaj
O rybízu je známo, že je velice zdravý, obzvláště ten černý. Najdeme v něm vysoký obsah vitamínu C, mnoho minerálních lát...
Yorkshirský pudink
Yorkshirský pudink - je klasická, tradiční příloha k roast beefu. Dnes se peče na plechu nebo v kulatých formičkách jako ...
Zelný salát s mrkví
Zelný salát s mrkví a další zeleninou je nabitý vitamíny a minerály. Může být přílohou, nebo s kouskem pečiva i jednoduch...
Brambory pečené se slaninou
Brambory pečené v troubě se slaninou můžete doplnit dipem podle své chuti. Také se hodí jako příloha k masu. Vyberte bram...
Bezlepkové sladké žemličky
Bezlepkové sladké žemličky jsou vynikající bezlepkové pečivo, které můžeme podávat třeba k nedělní snídani. Hodí se ale t...
Slaná pohanková kaše
Slaná pohanková kaše je vynikající příloha k masu. Ale stejně tak může být i samostatným jídlem. A pro ty, kteří musí žít...
Smažené česnekové hranolky
Smažené česnekové hranolky jsou pikantní a oblíbená příloha k masu. Nebo jen tak, s kvalitním kečupem....
Kuře v Setonově hrnci
Pojďte si při vaření užít trochu dobrodružství a připravte si takzvané kuře v jámě. Lepší delikatesu si v sezóně letního ...
Salát s opečeným lilkem a rajčaty
Salát s opečeným lilkem a rajčaty je plný zeleniny a bylinek. Je to samostatné jídlo, ale hodí se i jako zdravá příloha ...
Výroba droždí doma
V době koronaviru vzrostla popularita pečení domácího pečiva. Je finančně dostupnější a hlavně každý ví, co si do něj dal...
Bramborový salát s jarní cibulkou a česnekem
Bramborový salát s jarní cibulkou a česnekem můžete klidně jíst i jako samostatné jídlo. Nebo to může být pikantní přílo...
Domácí hruškový koláč bez mléka
Tento koláč si může dát i ten, kdo má potíže s trávením kravského mléka. V receptu jsou totiž použita výhradně rostlinná ...
Croquembouche
Tradiční francouzský křupavý dezert, jeden z představitelů haute kuchyně z počátku 19. Století. Tradičně crocambushi slou...
Jemné máslové sušenky
Jemné sušenky z másla a Hery jsou klasické pečivo k čaji nebo ke kávě, které můžeme mít připravené třeba pro nečekané ho...
Koktejl s broskvovou vodkou
Koktejl s broskvovou vodkou a zázvorovým pivem je lahodně letní a osvěžující. S ledem a ve sklenici ozdobené plátky citr...
Marináda na krkovici
Proč vůbec maso před tepelnou úpravou předem nakládat? Marinováním povýšíte chuť masa na další level, a také zvýšíte jeho...
Zapečené vepřové kotlety
Zapečené vepřové kotlety například s bramborovou kaší a oblíbeným dipem, to je báječný oběd. Rychlé a vydatné jídlo....
Kotlíková gulášové polévka
Super recept na kotlíkovou gulášovou polévku se výborně hodí v právě zahájené sezony kempování a stanování. Recept je jed...
Jednoduchá kuřecí polévka s nudlemi
Jednoduchá kuřecí polévka s nudlemi je ideální pro vaření, když nemáte času nazbyt. Její chuť je nezaměnitelná. a pokud ...
Hovězí pečeně se zelenými bylinkami
Hovězí pečeně se zelenými bylinkami pomalu pečená v troubě je voňavá a křehká. Můžeme ji podávat s vařenými brambory nebo...
Pažitková omáčka
V Rakousku vám pažitkovou omáčku naservírují k vařenému hovězímu masu. Vídeňská varianta omáčky je hutnější a konzistencí...
Zeleninový salát s kuřecím masem
Lehká večeře nebo odpolední svačina. Na zeleninovém salátu s kuřecím masem a bagetkou si určitě pochutná i váš manžel či ...
Čočkové palačinky se šunkou a sýrem
Čočkové palačinky se šunkou a sýrem jsou zdravé, levné a hlavně velmi jednoduché. Náplň si můžete zvolit i jinou, podle s...