Doma uzený sýr recept
Zavěsíme do udírny vyhřáté na 75 stupńů a udíme 2 - 3 hodiny. Vychladlé potom krájíme na plátky a podáváme. Kuchařka: kucerova45 . Přidat k oblíbeným Vytisknout recept . Pochutnali jste si? Sdílejte recept! Sdílet na Facebooku Poslat emailem. Recept sdílelo ...
Podobné recepty jako Doma uzený sýr
Domácí uzený sýr recept
To vše pověsíme do udírny vyhřáté na 50 stupňů a udíme tak dlouho, až se vše spojí v celistvou hmotu. Potom je hotovo. Z koule nám vznikne taková velká kapka. Necháme pověšené vychladnout a potom debužírujeme:-) Poznámka.
Podobné recepty jako Domácí uzený sýr
Kuře v komíně recept
Poznámka. Nejchutnější jsou čerstvě vytažená z udírny, teplá, měkounká a voňavá kouřem. Fotky nemám nic moc, protože si synek na týden své dovolené půjčil můj foťák a mně zbyla na focení jen kamera :-/
Podobné recepty jako Kuře v komíně
Uzené maso
Maso dáme do teplé udírny a necháme maso chvíli oschnout, pak teprve udírnu zavřeme. Udíme 10-12 hodin při teplotě 80 °C. 2. Dřevo na uzení buk (tvrdé dřevo). Zavařujeme do sklenic (maso musí být zaplaveno vodou, můžeme ještě dosolit) 2 hodiny při 100 °C. ...
Podobné recepty jako Uzené maso
Domácí klobásy recept
Postup přípravy. Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Sůl s cukrem promícháme, maso nasolíme po vrstvách, dobře utlačíme v nádobě a přikryjeme alobalem.
Podobné recepty jako Domácí klobásy
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Do udírny se vejde 5kg masa, nakrájíme ho na cca 0,5kg kusy. Nasolíme docela dost, nebát se toho! Do vytopené udírny, kde topíme tvrdým dřevem (hruška, švestka atd ), pokládáme maso, můžeme i na sebe.
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Doma uzená makrela recept
Před uzením každou makrelu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny. Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme, pokud to půjde, z listnatých stromů a bez kůry.
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Domácí klobásky recept
Tématické fráze: vyroba domacich klobas klobásy recepty domaci uzene klobasy výroba klobás recept na klobásy výroba domácích klobásek recept na klobásy do udírny recept na domácí uzené klobásy výroba domácích klobás video vyroba domácí vepřové klobásy vyroba klobasek domaci uzene klobasy recept klob
Podobné recepty jako Domácí klobásky
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Dám do udírny vyhřáté asi na 70 stupňů postupně teplotu zvýším na 90 aby se maso prohřálo a poté teplotu snížím na 70. Udím asi 8-10 hod.Maso kontrolujeme zda neodkapává tuk když se tak stane teplotu snížíme.Po vyuzení dám maso do horké vody asi 80 stupňů na 2 hod.
Podobné recepty jako Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Pečené vepřové koleno recept
Postup přípravy. Předehřejeme troubu na 200 °C. Cibuli nakrájíme na půl měsíce a vložíme půlku do pekáče. Kolena omyjeme a nařežeme, osolíme, lehce opepříme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem smíchaným s kapkou vody.
Podobné recepty jako Pečené vepřové koleno
Čabajská klobása na uzení, na pánev, na gril recept
Jíme je čerstvé hned po vyuzení a to co by se asi do měsíce nesnědlo, tak dám hned do mrazáku a později po rozmrazení jsou jako z udírny Odpovědět Vena (neregistrovaná)
Podobné recepty jako Čabajská klobása na uzení, na pánev, na gril
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí uzené na polský způsob recept
Poznámka. Doporučuji naložené maso před uzením vložit na nějakou dobu do studené vody, aby se povrchová sůl spláchla, maso poté nechat okapat a oschnout a teprve vložit do předem vyhřáté udírny.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Domácí pastrami v sendviči recept
Recept pro majitele domácí udírny na výborné voňavé hovězí pastrami, které nejlépe chutná v chlebových sendvičích s hořčicí, okurkou a majonézou. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí pastrami v sendviči
Kančí ragú z kýty se špekem recept
Dal jsem o něco méně špeku, ale krásně voňavého (domácí z udírny). A zase jsem dal více protlaku, též domácího.
Podobné recepty jako Kančí ragú z kýty se špekem
Maďarská klobása
Plníme do střev a párujeme klobásy v délce 25 cm. Klobásy zavěsíme na "štangli" (dlouhá palice) a zaneseme do udírny. Udíme 2 dny do zlatožluta. Nesmí se přeudit.
Podobné recepty jako Maďarská klobása
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Omyté ryby vložíme do vyhřáté udírny. Porce se nesmí dotýkat, během uzení by se k sobě kůží přilepily. Na začátku udíme teplejším kouřem o teplotě asi 70-80°C asi 1 až 2 hodiny. Co 20 minut kontrolujeme, co dělají zavěšené ryby. Kůže musí obeschnout, musí být na povrchu suchá.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Kuřecí roláda po staročesku recept
Udělal jsem podle receptu,ale roládu jsem zkusil dát do udírny a to vám bylo ňamko.Zkuste to také a uvidíte,jaké je to opět jinak.....Dobrou chuť..../// 15.06.2014 14:59:02 Odpovědět
Podobné recepty jako Kuřecí roláda po staročesku
Domácí slanina recept
Dříve, než vše dáte do udírny, musíte ji pořádně nechat vyhřát a potom snížit na teplotu maximálně 30 - 35 °C! Udíte dřevem, které si zvolíte. Já použil olši. Doba uzení závisí na tloušťce sádla a u mne to trvalo 9 hodin a spálil jsem půl špalku vyschlé olše.
Podobné recepty jako Domácí slanina
Králík pikant recept
Králíka naložíme do smíchaných ingrediencí a necháme nejméně 2 dny uležet. Potom upečeme.
Podobné recepty jako Králík pikant
Selský salám
Potom obě směsi smícháme a připravenou hmotu plníme do střev, konce zavážeme zavěsíme salámy na tyče, vložíme do předehřáté udírny a udíme dozlatožluté barvy. Pak dovaříme asi 1,5-2 hodiny při teplotě 72-75 °C.
Podobné recepty jako Selský salám
Klobásy zavařené ve sklenici recept
Zavařená klobása totiž obsahuje podstatně víc vody než čerstvá klobása vytažená z udírny. Ty jsou na použití za studena nejlepší. Pokud plánujete používat klobásu třeba na jednohubky, doporučuji čerstvě vyuzenou, nebo si po uzení pár klobás pověste na vysušení.
Podobné recepty jako Klobásy zavařené ve sklenici
Beer Butt Chicken aneb Kuře na pivní plechovce Recepty ...
Ti, kteří nemají možnost využití grilu či udírny, mohou na poslední pulhodinku zapnout infra-gril, pokud tuto funkci trouba nabízí. 9 Poté je kuře již hotové ke konzumaci.
Podobné recepty jako Beer Butt Chicken aneb Kuře na pivní plechovce Recepty ...
Uzení cejni recept
Za žábry a páteř provlékneme vázací drát, a dáme do udírny vyhřáté na 70 - 80 °C. Udíme tvrdým dřevem 7 - 8 hod a dbáme, aby v žádném případě teplota nepřekročila 80 °C. Vyuzené ryby buď servírujeme teplé s kousky citronu, nebo je zavěšené skladujeme maximálně 3 dny.
Podobné recepty jako Uzení cejni
Úhoř na víně
Nedávno jsem jedla u známích úhoře z udírny a všem se dělali boule za ušima, byla to delikatesa.:))) Doporučujeme. 30 minut. Těstoviny s květákovou omáčkou. 20 minut. Tiramisu. 30 minut. Mrkvový krém se zázvorem. Poslední sledované recepty. 148.
Podobné recepty jako Úhoř na víně
Uzený kapr recept
Zbylou část kapra omyjeme a osušíme a zavěsíme na 2 hodiny do udírny. Pak uzeného kapra osolíme, nakrájíme na "podkovy" a opečeme na obou stranách na oleji. Na másle osmahneme drobně nasekanou petrželku a česnek a polijeme porce uzeného kapra i vařené brambory, které k němu podáváme.
Podobné recepty jako Uzený kapr
Moravská klobása recept
Klobásy vložíme do udírny a udíme za velmi nízké teploty cca 5 - 6 hodin. Pokud při uzení neudržíme prsty na klobásách kvůli vysoké teplotě, pak je potřeba teplotu snížit. Moravskou klobásu podáváme s chlebem jako chutné pohoštění k různým příležitostem.
Podobné recepty jako Moravská klobása
Zavařené maso recept
Doporučuji při teplotě udírny 60-80st. udit max. 3 hodiny, při teplotě 80-100st. do dvou hodin. Více ne. Maso naskládejte do sklenic,aby bylo cca 2- 2,5cm pod hrdlo sklenice.
Podobné recepty jako Zavařené maso
Klobásky cigárového typu recept
Před uzením je otřu dosucha a vložím do předem vyhřáté udírny na 60 °C a udím ( bukem )cca 8-9 hodin při této teplotě. V polovině uzením přehodím tyče a po době sedmi hodin uzení ochutnám a rozhodnu se, jak ještě dlouho pokračovat.
Podobné recepty jako Klobásky cigárového typu
Divoká kachna po mostarsku recept
Pak ji asi na 4 dny zavějsíme do udírny. Kachnu dobře opláchneme a uvaříme v menším množství vody. Pórek očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme řepu, opepříme, opaprikujeme, zalijeme vývarem z kachny a dusíme doměkka. Kachnu podáváme přelitou omáčkou.
Podobné recepty jako Divoká kachna po mostarsku
Uzený tolstolobik recept
Před uzením každou rybí podkovu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny. Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme tvrdé, bukové. Asi za 5-6 hod jsou rybí podkovy vyuzeny do zlatohněda.
Podobné recepty jako Uzený tolstolobik
Zelná polévka s klobásou recept
Vyzkoušel jsem celou řadu klobás, ale nejosvědčenější se stala sice drahší, ale za to kvalitní klobáska, čerstvě vytažená z udírny. Kdo nevyzkouší, neocení. Polívečku provoní a chuťově umocní.
Podobné recepty jako Zelná polévka s klobásou
Jemné domácí párečky recept
Do řádně vytopené udírny jsem vložil tyče s rozvěšenými párky a udržoval teplotu +- 70°C po dobu 1 a půl hodiny. Po vyuzení jsem párky vložil do hrnce s vodou na maximální teplotu 80-85 °C na dobu 15 minut.**
Podobné recepty jako Jemné domácí párečky
Uzené podkovy z kapra recept
Pozor při věšení do udírny, kapří podkovy pověsíme uprostřed za páteř, ale pstruh rád padá, proto buď za hlavou propíchnout pod páteří, nebo použít mřížku na ryby. Uzené podkovy z kapra podáváme s čerstvým chlebem.
Podobné recepty jako Uzené podkovy z kapra
Masový závitek recept
Suroviny 4 rozklepané pláty vepřové kýty 2 ks domácí klobásy z udírny 1/2 kg drceného masa z kuřecích prsou 8 hranolků šunky od kosti
Podobné recepty jako Masový závitek