Italská polévka minestrone
Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polé...
Závitky z hovězího masa
Závitky z hovězího masa můžeme podávat s rýží nebo s vařenými brambory. Kdo je na dietě, může si k nim dát čerstvý zeleni...
Pečené plněné papriky
Odlehčete si jídelníček po vydatné zimě jednoduchým zeleninový, jídlem. Jeho základem jsou kapiové papriky, které plníme ...
Trhanec s hruškami
Trhanec s hruškami je sladké jídlo, na kterém si pochutnají nejen děti. Pokud zrovna máte jahody, borůvky, ostružiny, neb...
Čočková polévka s kari
Skvělá čočková polévka na indický způsob z červené čočky a s kari. Nakrájenou cibulku dáme do hrnce a na mírném ohni n...
Marináda na krkovici
Proč vůbec maso před tepelnou úpravou předem nakládat? Marinováním povýšíte chuť masa na další level, a také zvýšíte jeho...
Šunková omeleta s hráškem
Šunková omeleta s hráškem je kyprá a lehká a podávat ji můžeme jak s čerstvým pečivem, tak třeba s brambory. Pečenými ne...
Grilované krevety
Dopřejte si lahodné grilované krevety, které budete mít připravené během chvíle. Krevety omyjte studenou vodou a poku...
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kapusta se slaninou je báječná příloha k pečeným, vařeným nebo grilovaným masům, ale klidně i samostatné jídlo. ...
Husí stehna na medu
Nejen na svatého Martina může husa chutnat. Maso této drůbeže je u nás hodně opomíjené a to je škoda. Sice má vyšší obsah...
Koktejl s broskvovou vodkou
Koktejl s broskvovou vodkou a zázvorovým pivem je lahodně letní a osvěžující. S ledem a ve sklenici ozdobené plátky citr...
Ořechové muffiny
Ořechové muffiny z pekanových ořechů jsou báječný a velmi oblíbený moučník. Asi největší zásluhu na tom má nezaměnitelná,...
Bílková poleva
Klasická bílková poleva na vašem vánočním cukroví nikdy nesmí chybět. Příprava je rychlá, snadná a chuť výborná. Pro...
Kopřivová polévka
Kopřivová polévka je bohatá na vitamíny, železo a další minerální látky. Kromě toho voní muškátovým oříškem a je moc dobr...
Domácí hruškový pudink
Práškový pudink ze sáčku je sice jistota, ale ten doma připravený, má přidanou hodnotu navíc. Když je přebytek sezónního ...
Skordalia - bramborový dip z Řecka
Kdo o dovolené vyrazil do slunného Řecka, možná ochutnal místní tradiční bramborový dip s česnekem - Skordalii. Tento vel...
Výroba droždí doma
Výroba droždí doma je záležitost opravdu velmi jednoduchá. K tomuto receptu postačí suroviny, které určitě máte běžně dom...
Klasický mrkvový dort
Klasický mrkvový dort je lehký a vláčný moučník. Určitě s ním uspějeme při každé slavnostnější příležitosti. Ke kávě, vín...
Bezlepkové cizrnové karbanátky
Bezlepkové cizrnové karbanátky můžeme připravit během několika minut. Výborně nám budou chutnat třeba s bramborovou kaší....
Chřest zapečený se sýrem, vejcem a mangem
Rychlá snídaně či svačinka, kterou si zamilujete. Během několika minut si připravíte vydatnou snídani plnou vitamínů, kte...
Pečené masové koule se sýrem
Pečené masové koule se sýrem jsou rychlé a chutné jídlo. Můžeme k nim podávat třeba vařené nebo pečené brambory, nebo i ...
Čočková polévka
Čočková polévka s uzeninou je sytá a hustá, takže ji můžeme uvařit k večeři. Stačí jen přidat čerstvý chléb. A luštěniny...
Nadívaná vepřová žebírka
Nadívaná vepřová žebírka nám budou chutnat s brambory upečenými v troubě. Jako příloha může být i zelenina. Buď jako čer...
Světlá hovězí polévka
Světlá hovězí polévka je vlastně taková jednodušší varianta hovězího vývaru, když nemáte dost času na klasický hovězí výv...
Francouzský toast se skořicí
Francouzský toast se skořicí můžete doplnit třeba čerstvým ovocem. Ale i samotný je lahůdkou. Dopřejte si nezapomenutelno...