Kluci v akci vánočka ze šesti
Letošní sváteční pečivo podle známé kuchařské dvojce - Kluci v akci. Královské vánočka ze šesti je krásně vláčná, a proto...
Vánočka
Každý rok pečeme nebo kupujeme vánočku jako tradici vánočních svátků. Bez sladké kynuté pletýnky s rozinkami posypané plá...
Langoše
Připravíme si kvásek. Zahřeje lehce mléko a smícháme ho s cukrem a droždím. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple....
Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.) recept
Poznámka. Každý dělá kvásek malinko jinak....někdo ho třeba, místo v misce, udělá přímo v důlku v mouce.... Popsaný způsob je vyzkoušený, vyjde vždycky a kuchařka hned vidí, jak kvásek v misce narůstá.
Podobné recepty jako Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.)
Kvásek recept
Nádobu přikryjeme utěrkou a necháme kvásek odpočívat na teplém místě. Přikrýt lze i fólií, ale musí být na volno, aby mohl unikat plyn. Směs začne bublat téměř okamžitě. Necháme kvásek pracovat asi 2 až 5 dní, ale nesmíme ho zapomenout jednou denně zamíchat (navrchu se usadí kapalina).
Podobné recepty jako Kvásek
Domácí chleba
Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu si pochutnáte. Nejprve si připravíme kvásek. Do hrnku dáme droždí, pár lžic vlažné vody a cukr. Dobře rozmícháme a necháme vykynout na teplém místě. Ve velké míse pak smícháme mouku, vykynutý kvásek, půl litru vody, trochu soli a kmínu. Může
Podobné recepty jako Domácí chleba
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Do vysoké nádoby si nasypeme žitnou chlebovou mouku a přidáme žitný kvásek. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně zpracujeme. Nyní odložíme do druhého dne (na cca 12 hod). Těsto nám pěkně vykyne. Vykynuté těsto si nandáme na silikonový vál a začneme přidávat ostatní suroviny. Pšeničnou chlebovou mouku,
Podobné recepty jako Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Kvásek z žitné mouky recept
Kvásek je možné udržovat tak, že po odebrání necháme na dně cca 1 cm (může být i více) a oživíme ho (přidáme mouku a vlažnou vodu - třeba jako 4.den. Jak použít kvásek z lednice: před pečením kvásek vyndáme z lednice, dokrmíme a počkáme, až se probere a zvětší svůj objem.
Podobné recepty jako Kvásek z žitné mouky
Dvoudenní kvásek recept
Druhý den je kvásek plný pěkných bublin. Vmícháme zbytek mouky a necháme do třetího dne - dne pečení. Pak přidáme potřebné množství vody (150-600 ml), přiměřeně tomu mouky a dalších surovin na chleba a můžeme péct. (Já tento kvásek zadělávám večer, 1,5 dne před pečením).
Podobné recepty jako Dvoudenní kvásek
Staročeský domácí chléb
Staročeský chléb byl po staletí základní potravinou, kterou musela zvládnout upéct každá dobrá hospodyňka. Základem byl samozřejmě kvásek a žitná nebo pšeničná mouka. Chléb se tradičně připravoval v peci, dnes si ho s pomocí našeho receptu můžete jednoduše upéct v troubě.
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Chlebový kvásek základ pro chleba recept
Tématické fráze: chlebový žitný kvásek recept výroba chlebového kvásku jak udělat kvásek jak se dělá kvásek na chleba výroba kvasku na chleba chleba z kvásku příprava chlebového kvásku recept na domácí kvásek na chleba kvásek na domácí chléb jak vyrobit kvásek vyroba kvasku na domaci chleb výroba kv
Podobné recepty jako Chlebový kvásek základ pro chleba
Domácí langoše recept
Zaděláme kvásek. Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud se lepí, samozřejmě přidáme mouku. Když je hotové těsto, hned rozdělíme na bochánky a ty rozválíme na placky, které pak necháme kynout cca 15 minut. A můžeme hned pak smažit.
Podobné recepty jako Domácí langoše
Domácí kmínový chleba recept
Do mísy dáme mouku, sůl, kmín a promícháme. Přidáme olej a kvásek z vody a droždí. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Plech vymastíme sádlem, na něj položíme bochánek z vykynutého těsta a necháme přikryté utěrkou opět kynout asi 30 minut.
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Kvásek k pečení domácího chleba recept
Dostala jsem tenkrát kvásek jako dárek od kamarádky, vždy se z něj zadělalo těsto a ze zadělaného těsta opět odložil kvásek na příště, vydržel v lednici zhruba 3 týdny, pěkně tam i narostl. ale na podzim jsem během těhotenství prodělala zápal plic, takže všechno šlo stranou, i pečení chleba a kvásek
Podobné recepty jako Kvásek k pečení domácího chleba
Kynuté houskové knedlíky recept
Mléko ohřejeme tak, aby bylo teplé, ne však horké. Asi 100ml odlijeme do misky, rozdrobíme do něj droždí a nasypeme cukr. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Mezitím do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a vmícháme ji do mouky. Rozklepneme vejce, přilijeme teplé mlék
Podobné recepty jako Kynuté houskové knedlíky
České buchty
Já když dělám kvásek, tak si pomahám el. troubou. Do hrnku rozdrobím droždí do vlažného mláka trošku cukru a dám do trouby na max. 50 st. Po -5 min. krásně vzejde kvásek a to samé používám i u těsta. Po půl hodině je těsto krásně vzešlé a super se s ním pracuje.
Podobné recepty jako České buchty
Žitný kvásek z podmáslí recept
2) Produkční kvásek. 3) Finální produkt z kvásku. Mateřský kvásek se dělá pouze jednou. Při dalším pečení už ho potřebovat nebudete. Zbylý mateřský kvásek po vyrobení produkčního kvasu už nebudete potřebovat, proto jej vyhoďte nebo přidejte pro zlepšení chuti do těsta ve kterém je droždí nebo prášek
Podobné recepty jako Žitný kvásek z podmáslí
Chlebový kvásek
Výroba vlastního kvásku je z mého pohledu pracná a dnes již opravdu zbytečná, neřeknu před dvaceti lety. Dnes vám rádi prodají kvásek v každé ,i té nejmenší regionální pekárně, či stánku s pečivem. A pak se dá donekonečna doma pomnožovat, tak jak to dělaly naše babičky. Ale kdo chce začínat od piky,
Podobné recepty jako Chlebový kvásek
Domácí chléb pečený v troubě recept
Nejprve si zaděláme na kvásek. Do misky si dáme asi 3 polévkové lžíce vlažné vody, 5 dkg kvasnic a 1 kávovou lžičku cukru. Dobře rozetřeme a dáme na teplé místo vykynout. Do větší mísy dáme 1 kg hladké mouky, 1 polévkovou lžíci soli s kmínem, přidáme vykynutý kvásek a 1/2 litru vlažné vody, dobře vy
Podobné recepty jako Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chleba recept
Milé dámy a pánové,rád bych vám doporučil několik postřehů z mojích zkušeností z pečení chleba.Zásadně používvám pekárnu na program těsto,dávám kombinace mouky pšeničné chlebové a žitné chlebové může se přidat i normální hladká,podstatné je množství.Dělám v součtu všeho 0,5kg.Dávám zásadně ...
Podobné recepty jako Domácí chleba
Kynuté těsto základní recept
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s asi 20 g cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek zahustíme moukou na řidší těstíčko a necháme v teple vzejít.
Podobné recepty jako Kynuté těsto základní
Kynuté buchty recept
Připravíme si tak kvásek. Obě másla necháme zvlášť rozpustit. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme do ní sůl, vanilkový cukr, zbytek krupicového cukru, vejce, teplé mléko, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Všechno vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi 40 minut vykynout na teplém místě.
Podobné recepty jako Kynuté buchty
Domácí chleba z žitné mouky
recept doporučuji, dal jsem méně vody - 2 hrnečky a trochu celozrné mouky a samozřejmě kvásek bez soli pajko01 | 6. 12. 2015 10:12. recept doporučuji, dal jsem méně vody - 2 hrnečky a trochu celozrné mouky a samozřejmě kvásek bez soli ...
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Kyselo recept
Kvásek necháme přes noc ve vlažné vodě nabobtnat, zároveň si s ním v jiném kastrolku (misce) namočíme i houby. Druhý den uvaříme zvlášť houby s kmínem, přidáme ke konci i brambory nakrájené na kostičky. Přidáme nabobtnalý kvásek a podle hustoty,jakou máme rádi, přidáme vodu. Na střední hustotu by mě
Podobné recepty jako Kyselo
Chleba recept
Uděláme kvásek a pak vše smícháme a necháme 3/4 hod odpočinout. Pak vymažeme brutvanku sádlem, dáme těsto a pečeme asi 3/4 hod při 180 stupních, během pečení potíráme slanou vodou.
Podobné recepty jako Chleba
Krkonošské kyselo recept
Chlebový kvásek namočíme do 4 litrů studené vody. Promícháme a necháme alespoň 1 hodinu stát. Nejlépe ale, když si vzpomenete a namočíte ho už přes noc. Sušené houby namočíme na 10 minut do hrnku s vodou, aby houby změkly. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Uvařené měkké brambory oloupeme a nakrá
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Žitný kvásek recept
- zdravý kvásek má šedou barvu, kyselou vůni, konzistenci měkkého těsta a chutná asi jako mouka rozmíchaná s citrónovou šťávou - nic nepříjemného :-) - pokud kvásek změní barvu nebo vůni (nesmí smrdět po acetonu nebo jinak neobvykle), raději ho vyhodíme a založíme nový.
Podobné recepty jako Žitný kvásek
Domácí chleba
Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou, přikryju a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě.
Podobné recepty jako Domácí chleba
Rozpeky z Plzně recept
Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko. Do zadělávací mísy si nasypeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo, rozmíchané žloutky s mlékem a sůl. Vypracujeme důkladně těsto a necháme kynout.
Podobné recepty jako Rozpeky z Plzně
Koláčky kynuté
Uděláme kvásek a necháme vykynout. Než nám kvásek vykyne, tak nastrouháme tuk na hrubším struhadle a necháme ho povolit na řídkou kašičku. Do něj přidáme nastrouhaný citrón, 2 vejce, vykynutý kvásek a mícháme. Nakonec postupně přisypáváme mouku, až vznikne krásné těsto co se nelepí na stěnu mísy (už
Podobné recepty jako Koláčky kynuté
Moravské koláče
Odvážíme mouku, zaděláme kvásek z mléka, mouky, dvou lžiček cukru a dvou kvasnic. Do zbylé mouky přidáme tři žloutky, špetku soli, muškátový oříšek a citrónovou kůru. Až vzejde kvásek, přilijeme ho do mouky společně s olejem a vypracujeme hladké těsto.
Podobné recepty jako Moravské koláče
Stánkové langoše recept
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně, ale hnětačem to bude trvat pouze 3 - 5 minut. Hotové těsto necháme aspoň 30 mi
Podobné recepty jako Stánkové langoše
Nejlepší pudinkáče recept
Připravíme kvásek ze 4 lžiček cukru, vlažného mléka a droždí. V míse smícháme mouku, do které jsme zamíchali špetku soli, přidáme cukr, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Těsto řádně zpracováváme, buď ručně vařečkou, nebo lépe elektrickým šlehačem s hnětacími háky tak dlouho, až se přestane lepit na stě
Podobné recepty jako Nejlepší pudinkáče
Moravské kynuté koláče recept
Z 0,5 dl vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, špetkou osolíme, přidáme citronovou kůru, cukr, vanilkový cukr, kvásek, a ohřáté mléko. Smícháme žloutky s tekutým máslem a tím celé těsto zaděláme. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
Podobné recepty jako Moravské kynuté koláče
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Do mísy dáme mouky, uprostřed uděláme důlek rozdrobíme do něj droždí, které posypeme cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a mírně promícháme. Až nám droždí vzejde a udělá se kvásek, přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme. Konzistence těsta bude úplně jiná, než na které jsme zvyklí u
Podobné recepty jako Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Vánočka mojí babičky recept
Na kvásek - co je trochu mléka, mouky a cukru? Jste si jistí, že touto instrukcí někdo kvásek vyrobí? Těžko můžu napsat, že se do mísy dají všechny ingredience, když se máslo a sádlo musí nejdřív rozpustit. Pročpak autorka nenapíše rozpuštění dřív? V ingrediencích máme loupané mandle, v receptu vyst
Podobné recepty jako Vánočka mojí babičky
Chléb z kvásku recept
Nejprve smícháme připravený kvásek s vodou a moukou a těsto necháme pracovat 12 - 16 hodin zakryté utěrkou nebo potravinářskou fólií při pokojové teplotě. Po této době si odebereme 2 - 3 lžíce na další chléb, zbytek zpracujeme na chléb. Kvásek uchováváme v lednici ve sklenici s perforovaným uzávěrem
Podobné recepty jako Chléb z kvásku
Bezlepkový kvásek recept
Kvásek jednou denně přiměřeně přikrmujeme moukou a přidáváme vodu. Narozdíl od klasického žitného kvásku se mi neosvědčilo skladovat bezlepkový kvásek v lednici, 2-3 dny zvládl v pohodě, ale po týdnu už byl hodně "líný" a musela jsem ho složitě oživovat.
Podobné recepty jako Bezlepkový kvásek
Kváskový žitný chléb recept
Čtvrtý den už kvásek kysele voní, šestý den tvoří velké bubliny - ideální k pečení. Z připraveného kvásku jsem odvážíme 200 g, přimícháme k němu 200 g žitné mouky a opět přiměřené množství vody. Dále přidáme všechny ostatní ingredience, které chceme v chlebu mít – použila jsem pouze lněná semínka a
Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb