Nakládaný zelný salát
Nakládaný zelný salát nám vydrží v ledničce i týden. Je to pikantní příloha třeba k masu, ale hlavně vitamínová bomba, kt...
Velikonoční vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka, respektive její recept nám pod ruku přijde zpravidla po Velikonocích, protože většinou zbude spousta na...
Těstovinový salát s tuňákem
Salát z těstovin s tuňákem je jídlo vhodné jako lehký oběd či večeře. Použijeme-li místo majonézy bílý jogurt, je to i le...
Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) recept ...
Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) Hodnocení receptu je 4.8. 4.8 15×. Ohodnoťte recept. Všechno svaříme dohromady, prochadým zalijeme zeleninu ve sklenicích, zavíčkujeme a zavaříme.Koření u nás dáváme jen do nálevu určeného na okurky…. cathleen.
Podobné recepty jako Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) ...
Základní nálev na hovězí maso recept
Základní nálev na hovězí maso. Recept ještě nebyl hodnocen. 0×. Ohodnoťte recept. Dobře očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, okořeníme. Cukr smícháme s olejem a vmícháme do zeleniny. Důkladně propracujeme rukama, aby…. toprecepty.cz.
Podobné recepty jako Základní nálev na hovězí maso
Zeleninový aspik s vejci
Do vychladlého nálevu rozmícháme želatinu a necháme ji nabobtnat. Pak do něj přidáme nakrájenou zeleninu, šunku, nakrájená vejce a majonézu. Všechno dobře promícháme, nalijeme do formy a necháme alespoň hodinu v ledničce tuhnout. Vychlazený aspik nakrájíme na plátky.
Podobné recepty jako Zeleninový aspik s vejci
Nálev na zeleninu
Osladíme a osolíme. Vhodíme sacharin a přilijeme ocet. Uvedeme do varu. Řepu pokrájíme a nandáme do umytých skleniček. Nálev scedíme a nalijeme do skleniček. Zavíčkujeme a sterilujeme asi 25 minut na 90°C. Opatrně vyndáme a uložíme do chladu. Kuchař: Monika K.
Podobné recepty jako Nálev na zeleninu
Nálev na Znojemské okurky
Sterilovat 20 minut na 80°C. Nálev ze tří litru vyjde přibližně na 15–17 sklenic (obsah 720 ml). Rada – při mytí okurek je třídím na větší a malé. Urychlí to plnění sklenic. Tip:Tento nálev s přidání fenyklu a přecezený používám také ke konzervaci červené řepy s křenem. Také k přípravě zeleniny do b
Podobné recepty jako Nálev na Znojemské okurky
Výborný nálev jako znojemský
Výborný nálev jako znojemský - recept: Nálev svaříme a necháme cca 5 minut vařit. Ještě teplým nálevem zaléváme okurky, či jakoukoliv zeleninu i houby.Je to všestranně použitelný nálev,
Podobné recepty jako Výborný nálev jako znojemský
Milotické okurky bez vařeného nálevu recept
Milotické okurky bez vařeného nálevu. Hodnocení receptu je 5. 5.0 27×. Ohodnoťte recept. Vše naskládáme do sklenice, zalijeme studenou vodou asi 1 cm pod víčko. Sterilizujeme v zavařovacím hrnci 20 minut při teplotě 85°C. Nebo….
Podobné recepty jako Milotické okurky bez vařeného nálevu
Recept: Zelenina do salátu
Pracovní postup: Všechnu zeleninu nakrájet ,promícat a zalít nálevem . Nálev povařit a nechat 1 hodinu luhovat ,poté přecedit a nalít na zeleninu nechat asi hodinu zalezet a i s nálevem dát do skleniček . Sterilovat 25min při 80°C.
Podobné recepty jako Recept: Zelenina do salátu
Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu recept
Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, povaříme ve vodě 4 minuty, scedíme a necháme okapat. Smícháme se zeleninou nakrájenou na proužky a dáme do sklenic. Suroviny na nálev povaříme, zalijeme teplým nálevem houby ve sklenicích a zavíčkujeme. Sterilizujeme 30 minut na 80°C.
Podobné recepty jako Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu
Kozí rohy ve sladkokyselém nálevu recept
Omyté kozí rohy narovnáme do sklenic, do každé dáme sůl, cukr, spolarin, ocet, olej a dolejeme vodou aby byly rohy ponořené. Zavíčkujem a zavaříme na 80 stupních 20 minut. Omyté kozí rohy narovnáme do sklenic, do každé dáme sůl, cukr, spolarin, ocet, olej a dolejeme vodou aby byly rohy ponořené. Zav
Podobné recepty jako Kozí rohy ve sladkokyselém nálevu
Minimrkvičky ve sladkokyselém nálevu. recept
Na nálev: 4 litry vody litr octa 150 g soli 300 g cukru 50 tablet umělého sladidla
Podobné recepty jako Minimrkvičky ve sladkokyselém nálevu.
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli recept
Postup přípravy receptu Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Ve vodě rozpustíme mořskou sůl, přidáme feferonku a do tohoto roztoku naložíme veškerou zeleninu na 24 hodin. Poté scedíme a asi třetinu slaného nálevu uschováme.
Podobné recepty jako Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
Zavařené okurky bez vaření nálevu recept
Na dno dáme asi pět koleček mrkve, dvě kolečka křenu, trochu cibule, narovnáme okurky do poloviny sklenice, opět dáme cibuli, mrkev, křen, bobkový list, snítku kopru a okurky dorovnáme do plné sklenice. Nahoru dáme mrkev, cibuli, křen, sůl, cukr, spolarin, pepř, nové koření, ocet a zalejeme vodou, a
Podobné recepty jako Zavařené okurky bez vaření nálevu
Květák ve sladkokyselém nálevu recept
Na 1 sklenici: 2 kuličky pepře 2 kuličky nového koření 1 bobkový list 1/2 lžičky hořčičných semínek Nálev: Na 1 l vody 2,5 dl octa 50 g krystalového cukru 30 g soli
Podobné recepty jako Květák ve sladkokyselém nálevu
Zeleninová směs s okurkami
Zeleninu naplníme do sklenic. 2. Na nálev svaříme vodu s octem, cukrem a solí a horkým nálevem zalejeme zeleninu. Uzavřeme a sterilujeme asi 10 min. od začátku varu. Po sterilizaci okurky ihned vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Zeleninová směs s okurkami
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem recept
Když je zelenina dostatečně osmahlá, přidáme k ní cibuli nakrájenou na půlměsíčky, asi minutku osmahneme a přidáme prošpikované maso. Maso osmahneme ze všech stran až začne zlátnout a zalijeme sladkokyselým nálevem (celé 2 litry).
Podobné recepty jako Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Mamčina čalamáda recept
Postup přípravy receptu. Rajčata nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu nakrájíme na proužky a dáme do velké mísy (nejlépe lavorek). Nálev i s kořením 2 minutky povaříme, vybereme koření a necháme vychladit. Studený nálev nalejeme na zeleninu, promícháme a necháme odležet do druhého dne.
Podobné recepty jako Mamčina čalamáda
Sladkokyselá cibule (cibulka) recept
Postup přípravy receptu. Cibuli očistíme a svaříme nálev. Cibuli nakrájíme - menší na čtvrtky, větší na silnější půl-čtvrtkolečka - a naskládáme do sklenic. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zavaříme (85°C/25 mniut). Podáváme jako kyselé okurky.
Podobné recepty jako Sladkokyselá cibule (cibulka)
Rajčata v kořeněném nálevu recept
To vše zalejeme teplou nebo horkou vodou a zavíčkujeme. Vody dáme do 3/4 až plnou sklenici. Když dáte vodu jen do 3/4 sklenice, tak koření dejte na spodek sklenice pod rajčata. Sterilujeme 25 minut na 85°C. Použití: Základ pro přípravu polévek a omáček nebo podklad pro některé úpravy masa.
Podobné recepty jako Rajčata v kořeněném nálevu
Nakládané ryby na kyselo
Uvaříme zeleninu do měkka a nálev necháme vyhladnout. 4 Porce ryb naskládáme na těsno do větší sklenice (cca 1/5 l od okurek), proložíme vařenou zeleninou z nálevu a zalijeme studeným nálevem po okraj sklenice.
Podobné recepty jako Nakládané ryby na kyselo
Rajčata v pikantním nálevu recept
Ohodnoťte recept. Do hrnku dáme všechny suroviny na nálev a vaříme 5 minut. Poté necháme vychladit.Do sklenice nasypeme rajčata, abychom zjistili, jaké množství se…. Anna Kocikova. Zavařeniny Doba přípravy: 10 minut, macerace: 4-8 týdnů (čím déle, tím lépe) 12 názorů. 1/4. Anna Kocikova.
Podobné recepty jako Rajčata v pikantním nálevu
Jehněčí na jalovci recept
Přidáme maso a zprudka opečeme na obou stranách. Zalijeme nálevem jen do výše masa. Pečeme v zakrytém pekáčku v troubě na 210°C asi 65 minut, po 30 minutách obrátíme. Občas poléváme výpekem. Měkké maso vyndáme, šťávu zredukujeme. Nyní buď zeleninu vyndáme a zahustíme jen čirou šťávu nebo zeleninu ro
Podobné recepty jako Jehněčí na jalovci
Čalamáda z cukety s koprem recept
Postup přípravy receptu. Zeleninu nastrouhat a zalít nálevem. Nálev se nevaří, jen se zalije na zeleninu. Nechat odstát alespoň 4 hodiny, promíchávat, nakonec přidat hrst kopru a sterilizovat 10 minut při 80°C.
Podobné recepty jako Čalamáda z cukety s koprem
Vajíčková jednoduchá tlačenka recept
Zeleninu slijeme a nálev dolijeme vodou, abychom dohromady měli 200 ml tekutiny. Vajíčka, zeleninu a šunku nakrájime na kostičky, cibuli najemno a vše smícháme s majonézou a hořčicí. Kdo má rád, může přidat feferonky nebo doplnit o hrášek, i kukuřice bude vypadat pekně v konečné podobě.
Podobné recepty jako Vajíčková jednoduchá tlačenka
Zelný salát III.
Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme na tenké pásky a potom příčně, abychom dostali malé kostičky (nestrouháme!). Pokud použijeme čerstvou papriku, nakrájíme ji také na malé kostičky, přimícháme k zelí a zeleninu krátce spaříme vroucí vodou. Scedíme, ihn
Podobné recepty jako Zelný salát III.
Zelenina do polévky recept
Recept je, znám a dělávám, zeleninu je možno-měnit, podle toho, co máme doma a rádi konzumujeme, je to dobře rozepsáno:, já to např. dělám "od oka", nameleme si, podusíme na másle a pak si naplněné skleničky opravdu nechám přejít varem v zavař.hrnci., jen vodu nepřidávám, zelenina pustí šťávu a másl
Podobné recepty jako Zelenina do polévky
Okurky a zelenina nakládané po vietnamsku recept
Na nakládanou zeleninu smícháme suroviny na zálivku, okurku překrojíme podélně a vydlabeme lžičkou semínka . Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme jak se nám líbí. Naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem a necháme 3 dny odležet při pokojové teplotě. Pak skladujeme v lednici. Z tohoto množství jsou 2
Podobné recepty jako Okurky a zelenina nakládané po vietnamsku
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované recept ...
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované. Hodnocení receptu je 4.5. 4.5 5×. Ohodnoťte recept. Hlávky zelí bez košťálů nakrouháme a krouhanku předváříme po dobu 1 minuty ve vřící osolené vodě (na 1 l vody dáme 20 g soli).Odkapanou krouhanku…. cathleen.
Podobné recepty jako Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované ...
Kvašená zelenina Mixle v piksle recept
Všechnu zeleninu očistíme a na robotu nakrouháme. Ve velké míse ji promícháme se solí (můžeme přidat i kmín) a napěchujeme do zavařovacích sklenic se šroubovacím víčkem. Zeleninu ve sklenicích co nejvíce stlačíme, abychom z ní dostali ven všechen vzduch. Nad zeleninou by měl zůstat asi 1 cm vytlačen
Podobné recepty jako Kvašená zelenina Mixle v piksle
Kusový mix zavařená zelenina
Kusový mix - zavařená zelenina - recept: Cibulky oloupeme a zeleninu omyjeme. Uvaříme si nálev dle návodu na Deku, nebo svůj vlastní - osvědčený. Sklenice použijeme větší,nejlépe široké,aby
Podobné recepty jako Kusový mix zavařená zelenina
Dobrý zeleninový salát recept
Zeleninu rovnoměrně rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem, ve kterém se vařila zelenina a do každé sklenice dáme 1- 2 lžičky oleje podle toho, jak máme velké sklenice. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci svaříme suroviny na n
Podobné recepty jako Dobrý zeleninový salát
Domácí Moravanka od babičky recept
Celer + mrkev + kořen petržele nakrájíme na kostičky a vaříme do poloměkka. Papriky + cibuli + okurky nakrájíme také na kostičky přidáme hrášek a spaříme vývarem. Veškerou zeleninu smícháme a necháme přes noc ustát. Druhý den klademe zeleninu do sklenic a zaléváme vývarem.
Podobné recepty jako Domácí Moravanka od babičky
Pomazánka z pečeného masa recept
Postup přípravy receptu. Studené pečené maso pokrájíme na větší kousky. Zeleninu scedíme, nálev uchováme. Na masovém mlýnku vše jemně pomeleme, pokud budeme mazat na jednohubky, hrubě mleté se hodí na topinky. Promícháme a přidáme pomazánkové máslo. Podle požadované hustoty můžeme přidat nálev ze ze
Podobné recepty jako Pomazánka z pečeného masa