Pečená srnčí žebra
...má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v ... období od srpna do září, kdy má zvěř dostatek potravy. Kdo má...
Zvěřinová omáčka
...hustá a silná omáčka se hodí například ke kančímu guláši nebo k srnčím steakům. ... sytější zvěřinou chuť. Když se mi dostane zvěřina na jídelníček, uvařím si omáčky o něco více, pak ji ... zamrazím a později ji podávám třeba jako přeliv na hovězí maso....
Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci recept
Srnčí kýta 4 plátky sůl koření na divočinu slanina (špek) 30 g (kořenová zelenina - 2 hsti) mrkev petržel celer cibule 2 ks čerstvý rozmarýn malá větvička (sušený 1/2 lžičky) jalovec 5 kuliček protlak 1 lžíce mouka hladká 2 lžíce olej vývar (voda) na podlití Na ozdobu: zakysaná smetana brusinky
Podobné recepty jako Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci
Srnčí krk na česneku recept
Srnčí na víně . Srnčí medailonky . Kančí krk na jalovci a tymiánu . Vařený jehněčí krk v zelenině . Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci . Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu . Srnčí kotleta v portském víně a brusinkách . Srnčí kousky na pomerančích . Srnčí panenka na víně . Srnčí kýta
Podobné recepty jako Srnčí krk na česneku
Pečená srnčí kýta na tymiánu recept
Očištěné a odblaněné srnčí maso protáhneme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a maso po všech stranách opečeme. Přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, podlijeme vývarem a pečeme dorůžova a téměř doměkka. Během pečení maso obracíme a ..
Podobné recepty jako Pečená srnčí kýta na tymiánu
Pečená srnčí žebra recept
Srnčí žebra pečeme asi 2 hodiny, až je maso jako dort. Srnčí maso jsem pekla nenaložené, ale kdo má raději zvěřinu dopředu naloženou, tak žebírka potře směsí den až dva dopředu před pečením a nechá uležet v lednici. Podle mého ale není potřeba. Pečená srnčí žebra podáváme s přílohou podle chuti.
Podobné recepty jako Pečená srnčí žebra
Pomalu pečená srnčí pochoutka recept
2 stroužky česneku na plátky 400 ml červeného vína 400 ml vývaru nebo vody na podlití 2 lžíce(rybízové nebo brusinkové)marmelády 1 lžíce povidel sůl pepř 2 snítky tymiánu 1 bobkový list mouka na obalení masa máslo na zjemnění chuti olej na pánev
Podobné recepty jako Pomalu pečená srnčí pochoutka
Srnčí kýta recept
Srnčí kýtu nakrájíme na porce a trochu potřeme šťávou. Na talíři ozdobíme košíčky vyřezanými z citronu a naplněnými zavařenými brusinkami. Srnčí kýtu podáváme s brambory nebo tmavým pečivem. Zbytek šťávy podáváme v omáčníku.
Podobné recepty jako Srnčí kýta
Srnčí panenka na víně recept
suslajda:No pro změnu mohou být.Dneska jsem pekla zajíce na smetaně a příští týden bude zase srnčí.Největší radost z úlovku mají naši jezevčíci ,já to jenom vařím,čistím a skladuju.Už jsou plné 3 mrazáky z toho jedna truhlice.
Podobné recepty jako Srnčí panenka na víně
Srnčí svíčková s houbovou omáčkou
Svíčkovou pak vložte do rozpálené trouby na 7 minut, až bude maso pěkně dorůžova. Uvařené brambory sceďte a opečte na pánvi s máslem. Přidejte česnek i se slupkou a snítku tymiánu. K dokončení omáčky přidejte jen smetanu a nechte prohřát. Srnčí svíčkovou nakrájejte na cca 1 cm silné plátky. Podávejt
Podobné recepty jako Srnčí svíčková s houbovou omáčkou
Srnčí hřbet na liškách
Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti hluboce nařízněte z obou stran, ale neodřízněte. Do vzniklých zářezů vložte po 2 snítkách tymiánu a 1 bobkovém listu.
Podobné recepty jako Srnčí hřbet na liškách
Kančí krk na jalovci a tymiánu recept
V hrnci si orestujeme na nudličky nakrájenou prorostlou uzenou slaninu a po vypečení tuku přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do hněda. Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi tak, aby se zatáhlo a lehce opeklo a vložíme do hrnce ke slanině s cibulí. Výpek z pánve samozřejmě t
Podobné recepty jako Kančí krk na jalovci a tymiánu
Srnčí na mandlích a tymiánu
Srnčí nakrájíme na nudličky, osolíme, lehce opepříme a okořeníme tymiánem, zakapeme olejem a necháme přes noc uležet. Potom maso osmahneme na oleji, po chvilce přidáme na kolečka nakrájený pórek a mandle. Když je vše hotové, zalijeme smetanou, kterou necháme trochu vypařit, aby vznikla omáčka. Omáčk
Podobné recepty jako Srnčí na mandlích a tymiánu
Srnčí svíčková recept
Na tuto směs nalijeme vychladlý nálev a minimálně 1 den necháme odležet (maso několikrát za den otočíme). Na druhý den maso z láku vyjmeme, osušíme a na másle, trošce oleje a zbytku slaniny orestujeme. Maso takto připravené zůstává šťavnaté, protože z něj nevytéká při další úpravě šťáva.
Podobné recepty jako Srnčí svíčková
Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou recept
Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou zeleninu, koření, podlijeme horkou vodou, vložíme do trouby, z počátku pečeme při 200°C a dopékáme při 180°C za občasného polévání a podlévání 2,5-3 hodiny. vMěkké maso vyjmeme a uchováme v teple.
Podobné recepty jako Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou
Myslivecký guláš recept
Na sádle rozškvaříme 3 plátky slaniny, přidáme pokrájenou cibuli, raději více než méně, já dávám 3 a tu osmažíme do zlatohněda, přidáme lžíci cukru a karamelizujeme. Do tohoto základu dáme maso pokrájené na kostky a prudce restujeme, aby se zatáhlo, ale zatím nesolíme.
Podobné recepty jako Myslivecký guláš
Srnčí kýta na červeném víně recept
Že je srnčí hotové nejlépe poznáme, když lehce vykroutíme kost z masa. Do masa nepícháme, ztratilo by šťávu! Po vyndání z trouby necháme maso na půl hodiny odpočinout, aby natáhlo zpět šťávu. Jako příloha k srnčí kýtě na červeném víně je ideální bramborový knedlík s cibulkou a červené zelí.
Podobné recepty jako Srnčí kýta na červeném víně
Srnčí Stroganov recept
Srnčí hřbet či kýtu očistíme, odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky. Dále maso zakápneme olejem a červeným vínem, osolíme, opepříme (můžeme přidat snítku rozmarýnu či tymiánu) a maso dáme klidně na noc odležet do lednice. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sterilované žampiony, okurky a šunku n
Podobné recepty jako Srnčí Stroganov
Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách recept ...
Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor, zalejeme červeným vínom a privedieme do varu. Do vriaceho vína vložíme na kocky pokrájané pliecko, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme. Ak treba a šťava je príliš hustá, podlejeme trochou vody.
Podobné recepty jako Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách ...
Vařený jehněčí krk v zelenině recept
Jehněčí krk nasekáme na plátky, omyjeme a vložíme do papiňáku. Osolíme, opepříme, přidáme hrubě krájenou cibuli a česnek, zalijeme vodou a dáme vařit. Po 45 minutách hrnec otevřeme, přidáme krájené brambory, mrkev a dovaříme doměkka. Porce krku podáváme na nahřátých talířích s částí zeleniny i troch
Podobné recepty jako Vařený jehněčí krk v zelenině
Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“ recept
Na rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky nakrájené maso, které nechám prudce zatáhnout. Pak přidám k posolenému masu nakrájenou kořenovou zeleninu a hořčici, promíchám a nechám
Podobné recepty jako Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“
Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce recept
Paprička: na steky fakt asi ne - souhlas s vybusnou - přece jen je to dost odlišná úprava, ovšem gulášek - to je jiná a omáčka něco jakosvíčková nebo smetanová atd, 100% ano Terezko, mně absolutně nedošlo, že tu není marináda na zvěřinu, až včera, když o ní, myslím vybusna, mluvila (psala). Já to po
Podobné recepty jako Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce
Telecí medailonky s tymiánem a hlívou recept
Jehněčí na tymiánu . Srnčí medailonky . Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách . Telecí řízky v pařížském těstíčku . Telecí pečené pod cibulí a česnekem . Sýrovo-smetanové telecí řízky . Telecí žebírka se zeleninou a houbami . Telecí řízky bez trojobalu . Telecí na paprice se smetanovou om
Podobné recepty jako Telecí medailonky s tymiánem a hlívou
Jelení kýta na víně a smetaně recept
Srnčí kýta na smetaně . Skopová kýta na smetaně . Jelení roštěnky alla saltimbocca . Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách . Podzimní jelení ragů . Kostelecké jelení maso . Králík na smetaně . Jelení opilá dobrota . Jehněčí kýta na červeném víně . Jelení žebra na jalovci pečená . Mletý
Podobné recepty jako Jelení kýta na víně a smetaně
Pečená srnčí kýta se švestkovou omáčkou recept
Slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme. Smícháme spolu s vekou pokrájenou na kostičky, nasekanou kudrnkou, solí, pepřem, moukou, mlékem a vejcem a ze směsi vytvoříme knedlíky. Knedlíky zabalené v ubrousku vaříme 20 minut v páře. Pečenou srnčí kýtu se švestkovou omáčkou podáváme se špekovými kned
Podobné recepty jako Pečená srnčí kýta se švestkovou omáčkou
Pajšl recept
Zbylou syrovou zeleninu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na tenké měsíčky. Orestujte na zpěněném másle a zasypte moukou (tu můžete vynechat). Lehce osmahněte do růžova a zalijte upraveným vývarem, přidejte vnitřnosti, vmíchejte smetanu, ve které jste rozmíchali mouku nebo zakysanou smetanu a
Podobné recepty jako Pajšl
Špikovaná zvěřina se šípkovou na pivu recept
špek - pár klínků do masa na špikování a zbytek do výpeku ( cca 100g) sterilované drobné cibulky snítka čerstvého tymiánu 8 kuliček jalovce 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku 2 polévkové lžíce šípkové zavařeniny silný vývar nebo hovězí gelový bujón ( popř. demi glace) 200-250 ml černého piva ...
Podobné recepty jako Špikovaná zvěřina se šípkovou na pivu
Jehněčí hřbet s pórkovo-švestkovou omáčkou recept
Okolo rozložíme na kolieska nakrájaný pór, cibuľu a cesnak, pridáme vetvičky tymiánu a podlejeme vodou. Zakryté dusíme v rúre na 200°C domäkka. Potom mäso vyberieme a výpek rozmixujeme (stopky tymiánu vyberieme). Vložíme polovice sliviek a omáčku necháme už iba prehriať. Podávame podľa chuti s knedl
Podobné recepty jako Jehněčí hřbet s pórkovo-švestkovou omáčkou
Guláš ze srnčího masa
Ano velmi dobrý recept, bohužel nějak tam z receptu vypadlo červené víno, to musí být. Jinak doporučuji na místo koření-kuliček-přidávat koření-mleté- na divočinu nebo na srnčí, přihucení zvládne každý sám,ale ta zveřina z toho musí být cítit. Ano dámy, to je správný recept,který chláp rád vaří a ch
Podobné recepty jako Guláš ze srnčího masa
Jehněčí žebírka recept
Navrch položíme vetvičku tymiánu a v rúre pri 170°C pečieme 30 min. Potom rebierka obrátime, posypeme mletou alebo drvenou rascou a pečieme ďalších 20 min. Rebierka obložíme narezanou cibuľou a na kolieska narezanou cuketkou, ktoré osolíme a dopečieme ( asi 10min ).
Podobné recepty jako Jehněčí žebírka
Jelení kýta s okurkami recept
Guláš ze srnčí kýty . Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách . Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí . Kančí kýta na houbovém ragú . Kýta z mladého jelena na houbách . Kančí kýta se šípkovou omáčkou . Kančí kýta s brusinkovou omáčkou . Tématické fráze: jeleni kyta recepty jelení
Podobné recepty jako Jelení kýta s okurkami
PAJŠL-plíčky na smetaně recept
Plíce se dnes již seženou snadno,mi je vždy prostě objednáme u řezníka,dnes jsem donesla 5kg plic bez trubic pouze plíce a stojí kilo 12korun,vždy je nandám do mrazáku a tak kilo nechám na druhý den do pajšlu a ze zbytku vařím po kouskách pejskovi ten je miluje ale mi v pajšlu taky a tak se kupují d
Podobné recepty jako PAJŠL-plíčky na smetaně
Kančí kýta na brusinkách recept
Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin. Na lžíci oleje necháme vyškvařit kostičky špeku, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme marinované maso a ze všech stran zprudka opečeme.
Podobné recepty jako Kančí kýta na brusinkách
Rychtářův telecí krk recept
Telecí krk i s kostí marinujeme ve směsi koření, kterou si připravíme tak, že do hmoždíře dáme 8 kuliček jalovce, trochu sušeného rozmarýnu, tymiánu, kmínu, soli a oleje. Vše v hmoždíři rozdrtíme, až nám vznikne tmavá kaše. Tuto směs poctivě vetřeme do povrchu a všech záhybů na mase. Dáme do lednice
Podobné recepty jako Rychtářův telecí krk
Jehněčí kýta na smetaně recept
Srnčí kýta na smetaně . Pečená voňavá jehnečí kýta . Skopová kýta na smetaně . Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou . Jehněčí kýta s pohankovým kubou . Pečená jehněčí kýta s bulgurem . Jehněčí kýta na červeném víně . Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu . Jehněčí kýta pečená s divokým kořením . Jeh
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na smetaně
Zajíc na smetaně se zeleninou recept
Přidáme bobkový list, nové koření, pepř kuličky a stehna posypeme každé lžičkou tymiánu. Na každé stehno dáme půl veliké polévkové lžíce octu. Podlijeme připraveným vývarem do půlky masíčka a dáme poklici a pečeme na 180°C. Kontrolujeme a otáčíme každou půlhodinku a přidáváme vývar nebo vodu.
Podobné recepty jako Zajíc na smetaně se zeleninou