Domácí houskový knedlík se sušeným droždím
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím je jednoduchý, a protože mnozí z nás nedají na tuto oblíbenou českou přílohu d...
Domácí chleba
Voňavý domácí chleba právě vytažený z trouby je pochoutka. Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu...
Domácí chléb
Domácí chléb si upečeme snadno doma v troubě. Nejlépe chutná samostatně, čerstvě upečený, s dobrým máslem nebo sádlem, s ...
Chlebový kvásek základ pro chleba recept
Tématické fráze: výroba chlebového kvásku chlebový žitný kvásek recept jak udělat kvásek jak se dělá kvásek na chleba výroba kvasku na chleba chleba z kvásku příprava chlebového kvásku recept na domácí kvásek na chleba kvásek na domácí chléb jak vyrobit kvásek vyroba kvasku na domaci chleb výroba kv
Podobné recepty jako Chlebový kvásek základ pro chleba
Domácí kmínový chleba recept
Do mísy dáme mouku, sůl, kmín a promícháme. Přidáme olej a kvásek z vody a droždí. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Plech vymastíme sádlem, na něj položíme bochánek z vykynutého těsta a necháme přikryté utěrkou opět kynout asi 30 minut.
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Kvásek z žitné mouky recept
Kvásek je možné udržovat tak, že po odebrání necháme na dně cca 1 cm (může být i více) a oživíme ho (přidáme mouku a vlažnou vodu - třeba jako 4.den. Jak použít kvásek z lednice: před pečením kvásek vyndáme z lednice, dokrmíme a počkáme, až se probere a zvětší svůj objem.
Podobné recepty jako Kvásek z žitné mouky
Chléb z žitného kvásku recept
Kvasnice jsou v jakekoliv mouce vzdy pritomne. Aspon obden musite kvasek michat, protoze kvasinky potrebuji k zivotu kyslik a aspon obden jim dejte mouku na papani, treba jednu lzici. Cim je kvasek ridci, tim potrebuje vic jidla. Mne kvasek nedela bubliny, protoze je daleko hustsi, takze vyjede naho
Podobné recepty jako Chléb z žitného kvásku
Domácí chleba recept
Postup přípravy. Mouku, sůl, cukr, kmín, vodu, mléko a droždí smícháme a necháme kynout zhruba hodinu. Až nám těsto vykyne, připravíme si nádobu na pečení, do které dáme na dno jenom mouku (žádný olej).
Podobné recepty jako Domácí chleba
Kvásek k pečení domácího chleba recept
Dostala jsem tenkrát kvásek jako dárek od kamarádky, vždy se z něj zadělalo těsto a ze zadělaného těsta opět odložil kvásek na příště, vydržel v lednici zhruba 3 týdny, pěkně tam i narostl. ale na podzim jsem během těhotenství prodělala zápal plic, takže všechno šlo stranou, i pečení chleba a kvásek
Podobné recepty jako Kvásek k pečení domácího chleba
Chlebový kvásek recept
Kvásek promícháme a dokrmíme přidáním vody a 100 g žitné mouky. Vše promícháme a necháte přikryté na teplém místě. Nabývá-li hodně na objemu, můžeme jej přendat do větší nádoby. 4.den Chlebový kvásek je již hodně kyselý a měly by v něm být bublinky. Je již připravený a lze použít, nebo jej opět ...
Podobné recepty jako Chlebový kvásek
Domácí chléb pečený v troubě recept
Nejprve si zaděláme na kvásek. Do misky si dáme asi 3 polévkové lžíce vlažné vody, 5 dkg kvasnic a 1 kávovou lžičku cukru. Dobře rozetřeme a dáme na teplé místo vykynout. Do větší mísy dáme 1 kg hladké mouky, 1 polévkovou lžíci soli s kmínem, přidáme vykynutý kvásek a 1/2 litru vlažné vody, dobře vy
Podobné recepty jako Domácí chléb pečený v troubě
Žitný kvásek recept
Třetí den už kvásek určitě mírně nakysle voní. Přikrmíme jako 2.den a necháme v teple. (Dala jsem mouky víc, než bylo třeba, kvásek putoval nahoru pomaleji, do menší výšky, ale pak neklesl. - Nakrmený kvásek jde nahoru, a když pak klesne zpět, říká se mu hladový a je to známka toho, že by se měl při
Podobné recepty jako Žitný kvásek
Staročeský domácí chléb
Staročeský chléb byl po staletí základní potravinou, kterou musela zvládnout upéct každá dobrá hospodyňka. Základem byl samozřejmě kvásek a žitná nebo pšeničná mouka. Chléb se tradičně připravoval v peci, dnes si ho s pomocí našeho receptu můžete jednoduše upéct v troubě.
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Domácí kváskový chléb recept
Kvásek krmíme moukou žitnou, případně špaldovou. Chleba pečeme podle chuti z mouky žitné (celozrnné, špaldové, nebo hladké pšeničné). 1. krmení: Kvásek smícháme v míse se 100 g mouky a 100 ml vlažné vody, přikryjeme utěrkou a necháme odležet minimálně 5 hodin. Kvásek nabude na objemu a poté trochu k
Podobné recepty jako Domácí kváskový chléb
Úžasné domácí rohlíky recept
Přesné dávkování nemá smysl, kvasinky se rozmnoží a za potravu mají cukr a škrob z mouky. Proto se rozpuštěný kvásek vždy vylije přímo na mouku a nechá se zkvasit tam a ne v nějaké misce. Ještě jedna odpověď: Za " totáča " se v pekárnách do rohlíků opravdu dávalo vejce, ale i v té době už sušené!
Podobné recepty jako Úžasné domácí rohlíky
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Do zadělávací mísy nasypte sušené droždí a zalijte ho 100 ml vlažného mléka, přidejte cukr, 100 g mouky, rozmíchejte a nechte asi 10 minut odpočívat na teplém místě, než vyběhne kvásek.
Podobné recepty jako Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí langoše recept
Zaděláme kvásek. Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud se lepí, samozřejmě přidáme mouku. Když je hotové těsto, hned rozdělíme na bochánky a ty rozválíme na placky, které pak necháme kynout cca 15 minut. A můžeme hned pak smažit.
Podobné recepty jako Domácí langoše
Stánkové langoše recept
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně, ale hnětačem to bude trvat pouze 3 - 5 minut. Hotové těsto necháme aspoň 30 mi
Podobné recepty jako Stánkové langoše
České buchty
Já když dělám kvásek, tak si pomahám el. troubou. Do hrnku rozdrobím droždí do vlažného mláka trošku cukru a dám do trouby na max. 50 st. Po -5 min. krásně vzejde kvásek a to samé používám i u těsta. Po půl hodině je těsto krásně vzešlé a super se s ním pracuje.
Podobné recepty jako České buchty
Těsto na domácí chleba
Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme a přilijeme olej a kvásek a postupně přidáváme vlažnou vodu - tvoříme hladké těsto.
Podobné recepty jako Těsto na domácí chleba
Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.) recept
Tématické fráze: kvasek z drozdi jak udělat kvásek z droždí kvásek jak se dělá kvásek jak udelat kvasek kvasek na buchty jak zadělat kvásek kvásek na kynuté těsto jak udělat kvásek na buchty jak dlouho nechat vzejít kvásek jak dlouho kyne kvásek jak nechat vzejít kvásek kvásek recept jak se dela kva
Podobné recepty jako Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.)
Domácí chleba recept
kvásek 300g zitné mouky,20-40 g kvasnic,asi 1-1,5 ltr vody nechá se uležet 6 až 8 hod,kvásek by měl být asi jako lívancové těsto. potom přidáme pšeničnou mouku nejlépe chlebovou asi tolik aby se chleba moc nelepil poměr je asi 7 ku 3 na 300g žitné asi 700gpšeničné.Koření kmín česnek súl pepř vše při
Podobné recepty jako Domácí chleba
Kváskový žitný chléb recept
Čtvrtý den už kvásek kysele voní, šestý den tvoří velké bubliny - ideální k pečení. Z připraveného kvásku jsem odvážíme 200 g, přimícháme k němu 200 g žitné mouky a opět přiměřené množství vody. Dále přidáme všechny ostatní ingredience, které chceme v chlebu mít – použila jsem pouze lněná semínka a
Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb
Dobré domácí housky recept
Do mísy rozdrobíme kostku droždí, přidáme cukr, zalijeme troškou vlažného mléka a posypeme lehce moukou. Smícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Po vzejití kvásku přidáme zbytek mléka a ostatní suroviny, zpracujeme těsto. Poprášíme hladkou moukou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu
Podobné recepty jako Dobré domácí housky
Babiččin mazanec recept
Kvásek uděláš přesně podle návodu, vem si třeba menší skleničku cca 150ml a dej do ní lžičku cukru, vlažné mleko cca do 3/4 skleničky a všechno droždí podle receptu a rozmixuj vidličkou (Všechny použité suroviny se odečtou ze základního receptu, př. 400ml mléka a do kvásku dáš 150ml, tak do těsta dá
Podobné recepty jako Babiččin mazanec
Domácí chleba
Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu si pochutnáte. Nejprve si připravíme kvásek. Do hrnku dáme droždí, pár lžic vlažné vody a cukr. Dobře rozmícháme a necháme vykynout na teplém místě. Ve velké míse pak smícháme mouku, vykynutý kvásek, půl litru vody, trochu soli a kmínu. Může
Podobné recepty jako Domácí chleba
Kvásek z hladké bílé chlebové mouky recept
Tento kvásek můžeme použít kdykoliv, když potřebujeme upéct nový bílý chléb. Tehdy kvásek vybereme z chladničky, přikrmíme ho 100 g hladké bílé chlebové mouky a 100 ml studené vody, přikryjeme a necháme odpočívat při pokojové teplotě, dokud nenaroste a nezvětší svůj objem na dvojnásobek.
Podobné recepty jako Kvásek z hladké bílé chlebové mouky
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné mouky - recept: Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Veka domácí na chlebíčky recept
Ten kvasek nadherne vzesel, tak jsem udelala testo. Po 30 minutach jsem nemohla uverit ...testo bylo nadherne vykynute, bylo opravdu snad nejlepsi ze vsech, co jsem za tech 5 let co tyto veky pecu, udelala. Takze nechapu, proc se na ruznych diskuzich pise o tom, ze sul zabiji kvasinky??? Vzdyt to ne
Podobné recepty jako Veka domácí na chlebíčky
Kvásek recept
Nádobu přikryjeme utěrkou a necháme kvásek odpočívat na teplém místě. Přikrýt lze i fólií, ale musí být na volno, aby mohl unikat plyn. Směs začne bublat téměř okamžitě. Necháme kvásek pracovat asi 2 až 5 dní, ale nesmíme ho zapomenout jednou denně zamíchat (navrchu se usadí kapalina).
Podobné recepty jako Kvásek
Kynuté houskové knedlíky recept
Mléko ohřejeme tak, aby bylo teplé, ne však horké. Asi 100ml odlijeme do misky, rozdrobíme do něj droždí a nasypeme cukr. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Mezitím do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a vmícháme ji do mouky. Rozklepneme vejce, přilijeme teplé mlék
Podobné recepty jako Kynuté houskové knedlíky
Domácí chléb z kvásku recept
Nejprve si připravíme rozkvas. Kvásek rozmícháme lžící nebo vařečkou ve vodě, přidáme žitnou mouku a opět promícháme, aby se vše spojilo. Rozmíchanou směs bez hrudek uhladíme do roviny. Na rozkvas je vhodná průhledná nádoba, může být i úzká vysoká odměrka, abychom mohli lépe pozorovat kynutí. Celou
Podobné recepty jako Domácí chléb z kvásku
Krkonošské kyselo recept
Kvásek je možné udržovat tak, že po odebrání necháme na dně cca 1 cm (může být i více) a oživíme ho (přidáme mouku a vlažnou vodu - třeba jako 4.den. Jak použít kvásek z lednice: před pečením kvásek vyndáme z lednice, dokrmíme a počkáme, až se probere a zvětší svůj objem.
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Francouzská bageta hrníčkový recept
Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout - ano, i když je to sušené droždí. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout dokud nezdvojnásobí objem - zhruba hodinu. Pak vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety, opět
Podobné recepty jako Francouzská bageta hrníčkový
Domácí chleba bez kvasnic recept
Tématické fráze: pečivo bez kvasnic domácí pečivo bez kvasnic pečení bez kvasnic zitny chleba z kvasnic domácí chléb bez kvásku žitný chléb z kvasnic žitný chléb bez kvasnic kvásek z kvasnic domácí chléb bez droždí domaci chleba bez kvasku domaci chleba bez drozdi chleba bez droždí teplota pečení ch
Podobné recepty jako Domácí chleba bez kvasnic
Domácí rohlíky jako z pekárny ;-) recept
Nechame chvilku vzejit kvasek a zadelame. Dame na teple misto kynout asi 1 hod. Po vykynuti dame na val a rozkojime na mensi stejne kousky, vyvalime slzu nebo trouhelnicek a rolujeme od shora dolu a tim vznikne krasny rohlicek. Dame na plech, nechame trochu nakynout a pak potirame vejcem s mlekem a
Podobné recepty jako Domácí rohlíky jako z pekárny ;-)
Domácí chleba
Moc prosim o radu, rada bych ho zkusila, ale kvuli dobe kynuti radeji s cerstvym drozdim dle vasich zkusenosti, jen nevim kdy a jak tam to cerstve drozdi dat. Zda zadelat kvasek nejprve jako u kynutych test a pokud ano jak a z ceho a nebo ho jen rozdrobit do mouky? Dekuji moc za rady, jsem uplny zac
Podobné recepty jako Domácí chleba
Chléb se sušeným kváskem recept
Tématické fráze: sušeny kvasek chleba ze sušeného droždí domácí chléb z susenym drozdi chléb ze sušeného droždí domácí chléb ze sušeného droždí chléb ze sušeného kvásku instantní kvásek domaci chleba ze sušeného droždí recept na chleba ze sušeného droždí domaci chleba se susenym drozdi chleba ze suš
Podobné recepty jako Chléb se sušeným kváskem