Vepřové kotlety se žampiony
Vepřové kotlety se žampiony připraví i kuchař začátečník. Jako příloha se hodí dušená rýže, vařené brambory. ...
Dušené maso s brambory po španělsku
Dušené maso s brambory po španělsku je chutné a syté jídlo, příprava je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno do...
Zeleninový salát s cibulovými kroužky
Zeleninový salát je rychlá a chutná varianta svačiny. S čerstvým pečivem i lehkou večeří. ...
Langoše
Kynutá placka smažená v oleji, to je langoš! Tento pokrm pochází z Maďarska a u nás si získal popularitu hlavně díky stán...
Špízy
To je nápad! Možná jste si je z nakrájených špekáčků, cibule a papriky opékali na ohni již jako děti. Vzpomínáte na tu ch...
Vepřová pečeně
Vepřová pečeně třeba s knedlíkem a zelím je skvělý nedělní oběd. Dobře upečené vepřové maso můžeme ale podávat téměř s ...
Zapečený květák s brokolicí
Zapečený květák s brokolicí můžete doplnit třeba vařenými bramborami. Je to jídlo z jednoho pekáče a nejen pro vegetarián...
Ořechové řezy
Ořechové řezy s polevou jsou ideální cukroví k odpolední kávě. Mají báječnou máslovou chuť a voní ořechy. ...
Banánové chipsy
Zdravé mlsání bez zbytečně přidaného cukru a tuku. Banánové chipsy lze přisypat do müssli nebo je zobat tehdy, když se o ...
Čínské knedlíčky plněné krevetovou náplní
Čínské knedlíčky plněné krevetovou náplní jsou dnes velmi oblíbeným jídlem zejména v Japonsku. Těsto gyoza kawa seženete ...
Mrkvová omáčka
Mrkvová omáčka je jemná a lahodná smetanová omáčka. Výborně se hodí ke všem grilovaným i pečeným masům....
Meruňkový koláč s drobenkou
Meruňky jsou skvělé ovoce, velmi prospěšné pro lidské zdraví. Podporují činnost střev, zlepšují zrak a zvyšují imunitu. V...
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není ...
Banánovo arašídové smoothie
Toto smoothie si naprosto zamilujete, jde o hutnější a sytější verzi smoothie, kterou oceníte zejména v zimě a na podzim....
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka je nezaměnitelná svou lehce nakyslou chutí, kterou jí dodávají naložené okurky. Tento recept je s vepřo...
Slaný koláč s pórkem
Slaný koláč s pórkem je jedno z klasických francouzských jídel. Můžeme ho podávat jako předkrm, nebo jako lehkou večeři, ...
Domácí nočky se sýrem
Domácí noky podáváme nejčastěji jako přílohu k masovým omáčkám. Můžeme je ale servírovat i jako samostatný pokrm. Do m...
Křehký koláč
Křehký koláč s meruňkovou náplní je dokonalý moučník, třeba k čaji. A navíc i pěkně vypadá....
Cuketové cannelloni
Těstoviny z tohoto receptu jsou vyrobené z cukety a celý pokrm splňuje požadavky raw stravování. Cuketové cannelloni jsou...
Perník trochu jinak
Perník rozhodně patří mezi klasiku českých moučníků, dá se ale upéct v mnoha variacích. V kombinaci s tvarohem a broskvem...
Pikantní kuřecí paličky
Pikantní kuřecí paličky pečené v troubě budou s bramborovými hranolky a s čerstvou zeleninou chutnat výtečně. Ale přílohu...
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou je zdravý letní oběd nebo večeře. Připravíme ho v jedné zapékací míse pro c...
Rychlé a snadné špagety Bolognese
Rychlé a snadné špagety Bolognese připravené s pomocí hotově koupené rajčatové omáčky připravíte opravdu za pár chvil. Js...
Žampionová omáčka k těstovinám
Co k těstovinám? Opravdu velmi rychlá žampionová omáčka. Pro vaše těstoviny to pravé....
Krevety se smetanovým dipem
Krevety se smetanovým dipem připravíme během hodiny. Použili jsme krevety mražené....