Top 10 předkrmů

Článek byl publikován

Někdy připravujeme slavnostní oběd či večeři pro svou rodinu, oslavu pro své přátele a hosty. Součástí takové slavnostní tabule může být i jídlo, které běžně nepodáváme a tím je předkrm.


Už samotný jeho název nám napovídá, že se jedná o jídlo „před krmí“, takže v podstatě jde o první pokrm v našem, tentokrát vícechodovém, menu. Francouzi ho nazývají „hors d‘ouvre“, Italové „antipasti“, Rusové „zakusky“, Němci „Vorspeisen“, což má všechno víceméně stejný význam. Tím je samozřejmě určeno i to, že by to měl být pokrm menší a lehký, protože po něm budeme pokračovat v dalším hodování.


Předkrmy mohou být teplé nebo studené, předkrmem mohou být například malé sendviče, koktejly z mořských ryb, malé zeleninové saláty, ovocné koktejly, těstoviny a podobně. Je takové staré pravidlo, že předkrm by měl obsahovat suroviny, které se už nebudou objevovat v dalších chodech. Ale tohle pravidlo je dnes už trochu přežité, takže klidně před rybí polévkou můžeme podávat jako předkrm malou porci krabího koktejlu. Je to spíš o chutích vašich a vašich hostů.


Tady je několik inspirativních nápadů na předkrmy pro vaše slavnostní menu.


Marinovaná Mozzarella1. Marinovaná Mozzarella
Lehké, pikantní a rychle připravené malé jídlo, okořeněné italským kořením, je výborným studeným předkrmem. Sýr je vždy dobrá volba a mozzarella je skvělý sýr.


Zapečené houby se sýrem2. Zapečené houby se sýrem
Tento předkrm se musí podávat teplý. Ať už použijeme žampióny, nebo čerstvě nasbírané houby, budeme mít v každém případě úspěch. Horký rozteklý sýr s vůní hub je velmi lákavý.


Pěna z uzeného lososa s kardamomem3. Pěna z uzeného lososa s kardamomem
Výborný lososový předkrm se podává zastudena. Můžeme ho doplnit kouskem čerstvého pečiva. To by stejně mělo být na stole, aby si jím kdokoliv mohl kdykoliv posloužit.


Grilované krevety4. Grilované krevety
Tímhle skvělým a luxusním předkrmem své hosty určitě potěšíme. Mořské plody jsou velmi oblíbenou surovinou pro přípravu předkrmů a jejich servírováním rozhodně nemůžeme nic pokazit.


Prosciutto závitky5. Prosciutto závitky
Studený předkrm, ve kterém zase použijeme sýr mozzarella a sušená rajčata. Sušená vepřová šunka původem z Itálie, do které tyto suroviny zabalíme, je lahodná a pikantní a je tady nenahraditelná.


Bruschetta s rajčaty6. Bruschetta s rajčaty
Tento předkrm připravujeme těsně před servírováním a hned ho podáváme. Voní čerstvou bazalkou, oreganem a česnekem. A dobrá svěží čerstvá rajčata jsou samozřejmostí.


Smažené cibulové kroužky7. Smažené cibulové kroužky
Tenhle rychlý předkrm povzbudí naše chuťové buňky dokonale. Rozhodně po nich dostaneme chuť v dobrém jídle pokračovat. A o to přece u předkrmů jde, že?


Špenátová rolka plněná tvarohem8. Špenátová rolka plněná tvarohem
Lákavě vypadající předkrm připravujeme nejlépe den předem a podáváme ho vychlazený. Příprava je malinko náročnější, ale pohled na výsledek za to rozhodně stojí. A to nemluvíme o té báječné lahodné chuti.


Pikantní plněná vejce9. Pikantní plněná vejce
Je to jeden z klasických a notoricky známých předkrmů. Záleží na druhu použitého sýra, a co se týče náplně vajec, máme spoustu různých chutných variant a možností. Tenhle předkrm nikdy nezklame.


Quiche s chřestem a slaninou10. Quiche s chřestem a slaninou
Slané koláče mohou být výbornými předkrmy. Tohle je jen jedna z variant. Trochu delší přípravu nám vynahradí to, že koláče jíme i za studena, a tudíž si je klidně připravíme předem a uložíme do ledničky.


Předkrmy jsou báječné a přiznejme si, že leckdy si v restauracích objednáme pouze předkrm a výborně si na něm pochutnáme. A pokud nejsme velcí jedlíci, klidně nám to i stačí. Takže klidně některé z těchto receptů použijme i k přípravě lehké večeře. Když si k tomu otevřeme láhev kvalitního vína, dobré jídlo v dobré společnosti si rozhodně užijeme.

Někdy připravujeme slavnostní oběd či večeři pro svou rodinu, oslavu pro své přátele a hosty. Součástí takové slavnostní tabule může být i j&iac...

Sdílejte článek:

Recenze a hodnocení receptu


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Top 10 předkrmů
Top 10 předkrmů Top 10 předkrmů Top 10 předkrmů

Autoři článku

Hana R.
×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů