Výpečky z vepřového masa recept
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což je také hodně dobrá volba. Fotografie: Facebook.com
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřové pečeně
- 150 g vykostěného vepřového bůčku
- 5 stroužků česneku
- 2 střední cibule
- mořská sůl
- špetka kmínu
- sádlo nebo olej
- voda
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pečeni i bůček nakrájíme na větší kostky, maso důkladně osolíme a posyeme kmínem. Větší pekáč vymažeme tukem a rozložíme do něj cibuli nakrájenou na kolečka a tenké plátky česneku.
Nasolené a okořeněné maso nasypeme na cibuli s česnekem do pekáče, pekáč přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme, až maso změkne. Přibližně 60 až 90 minut. Občas výpečky trochu podlijeme vodou a zlehka promícháme. Ke konci pečení odkryjeme víko a maso dopečeme odkryté, až získá pěkně hnědou barvu.