Vajíčkový salát jako od babičky
Salát z vajíček by neměl chybět na jídelní tabuli hlavně na jaře, ale dobře chutná i během zbytku roku. Tento recept může...
Plněná vejce
Vařená vejce s tuňákem jsou vhodná pro příležitostné pohoštění i na běžnou svačinu. ...
Přinášíme tip jak na tradiční zdobení velikonočních vajíček voskem…
Zdobení kraslic voskem je krásná tradice, která zabaví celou rodinu. Na vesnicích se tato tradice udržuje již po staletí ...
Zdobení vajíček podle receptů prababiček a barevná symbolika
Pro dekorování vajec dnes v obchodech nalezneme spoustu pomůcek, ať už ve formě barevných prášků, gelů nebo nalepovacích ...
Houskový knedlík
Uvařit domácí houskový knedlík není nic složitého. Nevěříte? Nebojte se a vyzkoušejte! ...
Silný kachní vývar se zeleninou a celestýnskými nudlemi
Kdo by odolal silnému kachnímu vývaru se zeleninou a celestýnskými nudlemi? Zahřeje a dodá sílu....
Červená čočka se zeleninou, uzeným masem a volským okem
Čočka je zdravá. Červená čočka spolu s mrkví, řapíkatým celerem, tvoří zajímavou a velmi chutnou kombinaci....
10 zajímavostí o Velikonocích
Velikonoce. Většina lidí si tento svátek v českých končinách spojuje s pomlázkami, koledou, barevnými vajíčky a sladkým b...
Jak zacházet s vejci?
Nevařte chladná vejceVajíčka, která se chystáte uvařit, je nejprve třeba vyndat z ledničky a to nejlépe i o několik hodin...
Domácí puding
Puding znáte určitě jako práškovou směs, kterou si koupíte v obchodě. Dezert milují nejen děti, ale i dospělí. Zkuste jeh...
Tiramisu
Tradici má hlavně v Itálii, výraznou oblibu si ale získalo i v Česku. Proto také vznikla celá řada lokálních variací, kte...
Plněná vejce
Plněná vejce jsou jednoduchý předkrm před hlavním jídlem. Když je doplníte zeleninovým salátem a čerstvým pečivem, mohou ...
Vejce – symbol jara a Velikonoc zvlášť
Vejce jsou jednou z nejdůležitějších ingrediencí při téměř každém vaření a pečení. To všichni dobře víme. A stejně tak si...
V hlavní roli vejce! Jak je nakupovat a skladovat?
Co bylo dřív - vejce nebo slepice? Na tuto otázku sice odpověď neznáme, zato ale víme, na co si dát pozor při nákupu a uc...
Veganské palačinky s vanilkou
Veganských pochoutek je opravdu spousta, ale nic nenahradí tradiční palačinky. Zapomeňte na mýtus, že bez vajíček palačin...
Bramborový salát
Bramborový salát patří k oblíbeným svátečním pokrmům. Co si jej dopřávat častěji bez složitých příprav? ...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
Gougères jsou sýrové bochánky z odpalovaného těsta, jinak také nazývané profiterolky, česky se jim říká větrník. Jejich c...
Vaječné přebytky? S tímto receptem žádný problém!
Velikonoce jsou minulostí a v kuchyni zbyla spousta malovaných vajíček? Přinášíme vám tip, jak se vaječných přebytků snad...
Velikonoční tvoření
Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. My se ale dnes podíváme na nen...
Brambory se slaninou, kukuřicí a vejcem
Tento známý a oblíbený recept si oblíbili zejména lyžaři nebo další sportovci, jejichž sportovní aktivita spadá hlavně do...
Vejce na tvrdo
Na hniličko, na měkko, na tvrdo… Vejce se dá připravit mnoha způsoby a záleží jen na tom, na co máme momentálně chuť. Prv...
Jarní pánev s vejci a zeleninou
Zelenina v obchodech na jaře konečně začne vonět tak jak má a vybízí k tomu, abychom z ní něco dobrého připravili. U nás...
Japonská kuchyně
Estetika na prvním místě Japonská kuchyně se vyznačuje svou lehkostí, jednoduchostí a okrasným způsobem servírování. Opra...
Zdobení velikonočních kraslic 5 druhů technik
Velikonoční svátky jsou spojené s mnoha zvyky a tradicemi. Zatímco některé jsou typické pouze pro určité oblasti naší zem...
Francouzské palačinky s banánem a čokoládou
Tento typ palačinek, kterým se ve Francii říká crepes, se dají naplnit prakticky čímkoliv. Servírovat je lze naslano i na...
Velikonoční vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka ve stylu velikonočním se bude hodit až se koledníci vrátí domů se spoustou vařených malovaných vajíče...
Vejce nahniličko
Vajíčka patří k základním potravinám v kuchyni a připravit je lze mnoha způsoby. Vejce natvrdo mají tuhé obě složky – ted...
Kokosky
Neodmyslitelnou součástí tradičního výběru vánočního cukroví v mnoha rodinách jsou i kokosky. Někteří mají klasický recep...
Smažený kapr
Smažený kapr je tradiční recept, který se pravidelně podává na Štědrovečerní stůl. Je to klasika, která nestárne. Kl...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Z vajicek recepty