Články o Pomazánky na jednohubky ... recept

Sdílejte obsah s přáteli

Články o Pomazánky na jednohubky ... recept pro Vaší inspiraci nejen v kuchyni. Chcete-li se o Pomazánky na jednohubky ... recept dozvědět více, přečtěte si články, jejichž hlavním tématem je Pomazánky na jednohubky ... recept. Přejeme zajímavé čtení!

Top 10 pomazánky
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 pomazánky

...všichni máme své rodinné recepty na pomazánky, které používáme často. Směsi různých ingrediencí ... mají v naší kuchyni obrovské možnosti použití. Ať už je ... mažeme na veku a použijeme při přípravě obložených ... chlebíčků, nebo je namažeme na chleba dětem k snídani či svačině. S pomocí dobré ... a dobrou večeři nebo pomazánkou můžeme pohostit nenadálou návštěvu. Navíc, použijeme-li do pomazánky...

Co dětem k večeři? Přece pomazánky!
Uložit recept!
článek
článek

Co dětem k večeři? Přece pomazánky!

...sdělením podléhá více, někdo méně. Ale co na nás lidi platí nejvíce, to jsou všelijaké ... či přípravky. Člověk chce být zdravý a z reklamy nabyde dojmu, že zaručeně nemůže mít dostatek ... a minerálů. Obzvláště maminky si pak lámou hlavu nad tím, zda jejich dítě nemarodí právě proto, že ... se ničeho bát. Zde máme pro vás několik tipů na pomazánky, které jsou vhodné například k večeři, a které ... pro děti od ukončeného osmého měsíce života. Jak na to? Nejdříve na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na hrubou nastrouhanou mrkev do ... červenou čočku, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Nakonec lehce osolíme, rozmixujeme a přidáme bylinky ... dle chuti dítěte, např. petržel, bazalku, majoránku.. (nebo žádné). ... fosfor, měď a železo. Pomazánka je velice snadná – zralé avokádo rozmačkáme vidličkou nebo ... klíček, přidáme žervé a trochu soli. Mažeme na čerstvé pečivo a posypeme jarní cibulkou. ... CizrnkaPokud máme dostatek času – naložíme cizrnu na několik hodin do vody a poté ... čas nemáme, koupíme cizrnu sterilovanou. A co cizrna obasahuje? Z vitamínů B6, B15, z minerálních ... vápník, hořčík, železo, mangan a draslík. Jak na pomazánku? Cizrnu rozmixujeme, přidáme lžíci...

Vánoce nemusí být kalorickou bombou!
Uložit recept!
článek
článek

Vánoce nemusí být kalorickou bombou!

...koncem roku zůstávat déle, aby se vše stihlo, a nakonec není čas ani na pečení cukroví. Jasně, v ... často se jedná o vysokokalorické náhražky, které našemu tělu neprospívají. A ti co poctivě pečou, ... kolik toho nakonec bez výčitek snědí? Jeden nebo dva kousky ... Tak dejme tomu, že máme napečeno nebo nakoupené cukroví. Vyskládané pěkně na talíři. Tak a ... teď u žen nastává to dilema – mám si dát jeden nebo dva kousky ... kousků cukroví. Muži, ti se tím netrápí. Snědí na co přijdou, no a když ztloustnou, koupí si větší ... tzv. raw cukroví. Co si pod tím představit? Raw znamená čerstvé, tepelně nezpracované. Tím pádem se ... rozmixuje a vytvaruje se požadovaný tvar. Je to snadné, rychlé a veliká dobrota. Můžete vyzkoušet pár ... jak to udělat zdravější? Nejdříve se podívejme na salát. Zde můžete místo klasické majonézy použít ... light variantu a dát jí půl na půl s bílým jogurtem. Vynechejte šunkový salám a ... o několik kalorií méně. Kapra můžete připravit na přírodno, čímž nenasaje tolik tuku. A kapra ... vybírejte mladšího, není tolik tučný. Chlebíčky a jednohubky taky budou? Ve většině rodin se ještě po večeři ... baští jednohubky a chlebíčky ve velkém. Pak je člověku těžko a jde ... spát úplně přecpaný. Zde se dá také oblehčit. Na veku můžete namazat lučinu, na ni čerstvá rajčata ... a trochu light majolky, bazalku na ozdobu. Pomazánky na jednohubky mohou být také nízkokalorické, ale ... ) Receptů je opravdu mnoho a některé jsme pro vás na našem webu připravili.  ...

Okurka hadovka nejen na talíři
Uložit recept!
článek
článek

Okurka hadovka nejen na talíři

...zeleninaOkurka hadovka patří mezi tu nejběžnější zeleninu. ... při redukčních dietách. Další plus je, že není nadýmavá a nezpůsobuje alergie. Dá se z ní připravit ... mnoho variací salátů, polévka za studena či jednohubky. Co obsahuje?Takže kromě vody, okurka hadovka ... obsahuje vlákninu, která je dobrá pro naše trávení. Najdeme v ní také vitamíny A, B a C, ... jež posilují naší imunitu, zlepšují naši pleť, přičemž vitamin C působí proti únavě a je ... a draslík. O okurce je známo, že působí pozitivně na zanícené dásně, vyplavuje z těla toxiny, snižuje ... se doporučují obklady z čerstvých plátků okurek na oči. Okurka má také tonizační, hojivé a čistící ... účinky na pleť. Stačí si čas od času udělat pleťovou masku, ... např. z nastrouhané okurky a zakysané smetany. Okurka ... nepříjemnému zápachu z úst. Připravit si můžete například tzatziky – nastrouhaná okurka, česnek, ... kopr či jiné bylinky, sůl, pepř, zakysaná smetana. Osvěžující je okurkový salát – nastrouhaná ... cukr, sůl, trocha vody a pepř dle chuti. Okurkové jednohubky jsou obzvláště vhodné při dietě – na plátky ... okurky namažete lučinu a na ní už na co máte chuť (pažitku, plátkový sýr, libovou...

Divoké bylinky neboli plevel ze zahrady na našem jídelníčku!
Uložit recept!
článek
článek

Divoké bylinky neboli plevel ze zahrady na našem jídelníčku!

...My tady pro vás máme zase něco trochu jiného. Na našich zahradách a loukách najdete mnoho zdraví ... použít při vaření. Není nic jednoduššího než si na procházce nějaké natrhat a poté si připravit ... řepkou není rozhodně dobrý nápad. Proč zrovna divoké bylinky? Pokud nejste zrovna ti ... šťastlivci, kteří si na své zahrádce vypěstují dostatečné množství ... zeleniny, nezbývá nic jiného, než nakoupit v obchodě. Pokud nepůjdete na farmářské ... zeleninu z Čech pravděpodobně nekoupíte. Většina zeleniny se dováží z ciziny, kde se pěstuje ve ... velkém a je chemicky ošetřena. Sklízí se nezralá, aby dozrála na své dlouhé ... a zdraví prospěšných látek, jako by byla sklizena až po dozrání. Vy svůj jídelníček můžete zpestřit ... naším českým „plevelem“, který je bohatý na mnoho látek důležitých pro náš organismus. ... Zmíníme např. chlorofyl, který má stejnou strukturu jako ... krevní barvivo a zneškodňuje škodlivé látky v našem těle. Většina divokých bylin má vysoký obsah ... sbírat a přidávat do polévek, salátů, posypat na chleba, květinami ozdobit dezerty, jednohubky, kanapky, apod. Všechny byliny je dobré sbírat na jaře, ... petržel a anýz), kontryhel (působí příznivě na ženské orgány, je dobrý do salátů), popenec ... břečťanovitý (dobrý na žaludek, čistí krev, rozpouští hleny, používá se ... , pomněnka (obsahuje draslík, který je dobrý na naše srdce), sedmikráska chudobka (květy i lístky do ... violka vonná neboli fialka (sbíráme listy, květy na ozdobu pokrmů, obsahuje vitamin C a E), ... nebo přidat do špenátu, obsahuje vitamin C). Na těchto internetových stránkách najdete několik...

Špenát – jarní potravina číslo jedna v kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Špenát – jarní potravina číslo jedna v kuchyni

...z vody. Zbytek tvoří bílkoviny, sacharidy, vláknina, minerální látky a vitamíny. Nicméně pozor! Stará ... podle všeho mýtus. Železo sice ve složení špenátu najdeme, ale ne výjimečné množství. I přesto má však ... příznivé účinky na naši imunitu, zažívání i kardiovaskulární činnost. ... Tak se pojďme podívat na dva super recepty, do kterých se dá zařadit. ... který vám představím budou celozrnné palačinky naslano. Na těsto budeme potřebovat: -150 g hladké ... ingredience důkladně smícháme v hladké těsto a na pánvi utvoříme klasické palačinky. Na náplň si ... opražená semínka či kešu oříšky Špenát uvaříme s nakrájenými žampiony, necháme vychladnout, okořeníme ... a přimícháme tvaroh či Cottage. Na palačinku klademe šunku, špenátovou směs a ... opražené oříšky. Nakonec srolujeme a podáváme. Také je můžeme nakrájet na šneky a napíchat na párátka jako jednohubky. Druhým receptem bude slaný koláč se špenátem. Na těsto si připravíme: -120 g špaldové nebo žitné ... mouky (může být i kombinace)-60 g změklého másla-1 vejce-nadrcené ... prášku do pečiva-špetku soli Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady. Pokud je tužší, ... vody či mléka. Těsto pak pomocí mokrých prstů natlačíme do menší formy na koláč tak, aby nebylo ... si pak můžete upravovat dle svých chutí. Přidáme například: -Cottage, mozzarellu, balkánský sýr, ... eidam atd.-vejce-tuňáka ve vlastní šťávě-šunku nakrájenou na kostičky-najemno nakrájené žampiony ... čerstvý špenát-najemno nakrájená rajčátka či papriku-semínka (slunečnicová, ... pepř, chilli, grilovací koření atd. Ingredience na náplň též smícháme a nalijeme na těsto. Dáme péct ... na 180 stupňů přibližně na 30 minut, dokud koláč nezezlátne a není pevný ... (záleží na troubě).  Těsto je lahodné, křehké a krásně...

Bylinky a jejich využití v kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Bylinky a jejich využití v kuchyni

...byly a vždy budou tradičním kořením naší kuchyně. Skoro každá hospodyňka na zahrádce ... pěstuje petrželku, pažitku - základní bylinky naší doby.   Dnes v obchodech je lze koupit řezané ... ve svazcích, pěstujeme je na zahrádce nebo v truhlíku za oknem či na balkoně. ... je základní bylinkou, která se  používá do omáček např. na těstoviny. Výrazná chuť čerstvé bazalky je ... nesrovnatelná se sušenou. Bylinka je vhodná do všech druhů ...   Rozmarýn má tvrdé tenké lístky, které připomínají jehličí. Používá se hlavně ve Špaňelsku, Itálii ...   Petrželka je u nás všeobecně rozšířená. Lze ji najít snad na každé zahrádce. Ochucujeme jí polévky, ... brambory, omelety, nádivky , rýžové pokrmy, pomazánky, saláty...   Bylinky přidají na chuti a vůni ... téměř každému jídlu a můžeme je různě kombinovat. Navíc jsou bohatým přísunem vitamínů...

Koření a jeho použití v kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Koření a jeho použití v kuchyni

...něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže ... části rostlin jako je květ, kořen, list, semena, kůra nebo plody. U nás se nejčastěji používá ... odděleně od ostatních potravin. Mělo by být na suchém a dobře větratelném místě tak, aby ostatní ... potraviny nenabraly nežádoucí vůni a chuť. Jak koření ... samozřejmě kořeníme jen velmi střídmě. Seznam nejznámějšího koření a jeho použití Anýz – ... Používáme ho hlavně při nakládání červené řepy, do perníků, cukrovinek, ... a bylinných likérů. Bazalka – Dává se zejména do polévek, marinád, paštik, na ryby, do těžkých ... rozmanité, do marinád, omáček, rosolů, vývarů, nakládané zeleniny, hub apod. Estragon – Přidává se ... a bílého vinného octa. Fenykl – Používá se při nakládání zeleniny, do sýrů a do chleba. Stonky se ... pečených ryb. Fenykl má dobré účinky na zažívání. Hřebíček – Používá se nejvíce k dušení ... pečiva. Chilli – Používají se velmi obezřetně na ochucení masa, zeleniny, salátů, ryb a drůbeže. V ... ke skopovému masu a drůbeži, do likérům uzenin a nakládané zeleniny. Kari – Používá se na dochucení ... do omáček, marinád a salátů. Kmín – Je vhodný na chléb, maso, při přípravě polévek a alkoholických ... nápojů. Kopr – Je oblíbený při nakládání okurek a zeleniny. Také se používá do ... koření. Kurkuma – Nejčastěji se používá na přibarvení likérů, sýrů a cukrářských výrobků. ... a polévky. Používá se též do zelených salátů, na červenou řepu a do bylinkového másla. Majoránka ... – Používá se do polévek, př zabijačce, na skopové, hovězí i sekané maso. Dělá se i čaj z ... který je dobrý při onemocnění průdušek a nachlazení. Máta peprná – Používá se na jehněčí, ... oříšek – Používá se obdobně jako květ, dále pak na dochucení zeleniny, drobů a rýže. Nové koření- ... se nejčastěji v celku do vývarů z masa i ryb, na dochucení omáček, marinád a při nakládání okurek ... k ochucení rajčatových omáček a jiných omáček na těstoviny. Paprika sladká – Dává se do pokrmů z ... masa, omáček, polévek a na rýži. Paprika pálivá – Dává se do pokrmů z mas, ... Existuje bílý pepř, černý pepř, zelený pepř nebo například růžový pepř. Nejčastěji se používá na ... dochucení polévek a omáček, na zeleninu, do salátů a na různé druhy mas. ... Petrželová nať – Sekaná se používá na posypání brambor, rýže, do polévek, na různé ... saláty, sýrové i tvarohové pomazánky, Kadeřavá petržel se používá na ozdobu studených ... i teplých mís. Rozmarýn – Přidává se na drůbež, ryby, skopové, vejce i saláty. Saturejka ... zabijačkách. Skořice – Používá se do svařeného vína, pečiva, do různých kaší a moučných jídel, na ... do paštikového koření a výborný je čaj proti nachlazení. Tymián – Je součástí divokého koření na ... zvěřinu, do nálevů k nakládání, marinád, omáček, polévek i do uzenin. ... skopového grilovaného masa. Rady a typy na závěr - chuť koření zvýrazníme opražením před ... koření neukládáme do papírových sáčků, neboť pak načichnou jinými druhy a znehodnotí se - lepší je ... světlo a teplo - kořenky nikdy nedržíme těsně nad pářícím hrncem, koření navlhne a změní své aroma...

Bylinky
Uložit recept!
článek
článek

Bylinky

...koření Dříve měla každá správná hospodyně na zahrádce bylinky, bez kterých by se ve své ... Lidé, kteří rádi vaří, opět pěstují bylinky na zahradě či v truhlících na oknech. Je to jedině ... jako jsou vitamíny a minerály. A co si budeme nalhávat, chuť a vůně čerstvé bylinky je ... nezaměnitelná. Pro ty, kteří s bylinkami začínají, zde máme stručný popis několika druhů. ... až po citronovou (a stovky dalších). Velice snadno se pěstuje uvnitř v truhlíku či květníku. ... italských polévek, do omáček a výborná je v kombinaci s rajčaty a mozzarelou. Majoránka Majoránka ... byla dovezena od Středozemního moře. V Čechách zlidověla a je ... součástí našich tradičních receptů. Používá se do polévek ... jako je například bramboračka, česnečka aj. Většina receptů z brambor se bez ní neobejde. Ochucujeme ... Má výraznou vůni i chuť. Je vhodný k pěstování na zahradě, jelikož dorůstá až do výšky 1,5m. ... používaná bylinka v italské kuchyni. Hodí se na pizzu, do rajčatových omáček, polévek a na ... lilku a fazolí. Šalvěj Je léčivá bylinka, která napomáhá trávení a při zánětech dutiny ústní. V ... s ní polévky, nádivky, vaječné omelety a pomazánky. Tymián Tymián má výrazné aroma a proto se hodí...

Sója plná bílkovin
Uložit recept!
článek
článek

Sója plná bílkovin

...pro naše zdraví Sója luštinatá se vyznačuje svým vysokým obsahem bílkovin, proto je ... mezi vegetariány, vegany a dietáři. Tato plodina se používá jako krmivo pro hospodářská zvířata a ... jako surovina pro další zpracování v potravinářském průmyslu. ... ploch deštného pralesa. Proto se Světový fond na ochranu přírody (WWF) od roku 2004 zasazuje o ... sóji je přibližně ze 65% geneticky modifikována. V EU však platí povinnost označovat výrobky s ... Sója obsahuje až 35% bílkovin a je velice bohatá na aminokyseliny. Je také známo, že sója obsahuje ... vápník ve formě, která je dobře zabudovatelná do našich kostí. Významná složka je také lecitin, který ... jelikož má složitou chemickou vazbu. Proto lidé našly způsoby zpracování a úpravy sóji, které nám ... umožňují snadnou stravitelnost. Ještě je důležité zmínit, že ... mnoho lidí v Americe a v Evropě je na sóju alergických. Výrobky ze sóji V dnešní době ... zdravých výživách a v potravinových řetězcích. Snad nejvíce používané a prodávané je tofu, kterým se ... dá lehce nahradit maso. Sójová mléka a jogurty mají mnoho ... příchutí a vyznačují se jemnou chutí. Dále můžeme zmínit sójový ... olej, tempeh, miso, natto, sójovou omáčku, pomazánky, paté a sójovou mouku....

Zázrak jménem česnek – pochutina i lék
Uložit recept!
článek
článek

Zázrak jménem česnek – pochutina i lék

...a dlouhotrvajícímu aromatu, který je rozpoznatelný i pro širší okolí. Ne nadarmo se říká, že ... česnek, k tomu nechodí nikdo. To ovšem nemění nic na tom, že česnek je úžasnou potravinou i lékem, ... všelék. Má obrovské množství léčebných účinků pro naše tělo jako například: Zvyšuje obranyschopnost ... krevnímu tlaku i rakovině Pomáhá při léčbě nachlazení, chřipky a angíny Pomáhá proti bolesti ... kloubů i kloubních zánětech Působí proti nadýmání Pomáhá proti kornatění tepen Prospívá ... syrový jako přílohu nebo jako hlavní složku například česnekové pomazánky nebo ho přidat do ... omáček, gulášů či polévek na dochucení. Pokud se rozhodnete, konzumovat ho ... neboť je dost silný a nemusí vždy působit dobře na žaludek či pokožku. Také se uvádí, že česnek nakrájený pouze na plátky se může přichytit na ... Další možností, jak lze česnek užívat je v kombinaci s cibulí, medem, smetanou či mlékem či jako ... víc škody, než užitku. Jak jej lze použít? Na bradavice, plísně a opary - Rozmačkaný česnek ... přiložíte na ránu, zavážete a necháte působit několik hodin Na bolest zubů - Rozmačkaný na kaši a povařený ... česnek přiložte ještě horký na tvář Na akné -Šťávou z česneku potřete akné a nechce ... Nehojící se rány - Používá se stejně jako na akné, aplikujte na zasaženou oblast a po dvaceti ... opláchněte. Kopřivka, štípance - Úleva by měla nastat po potření postiženého místa Aby nebyl ... Rozžvýkejte čerstvý list mýty nebo petrželové nati Rozkousejte několik kávových zrn Pozor na ... Oproti čínskému česneku je ten pravý česnek rozeznatelný nejvíce až podle chuti, neboť čínský česnek ... je pěstovat si česnek sami, nebo ho kupovat na farmářských trzích přímo od pěstitelů...

Černá ředkev v naší kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Černá ředkev v naší kuchyni

...ředkev není příliš známá a oblíbená zelenina. Běžně jí v obchodě nedostanete, ale pokud se ... rozhodnete si jí vypěstovat na své zahrádce, rozhodně neprohloupíte. Dokáže ... a pomáhá při žlučových kamenech. V dnešní době naše tělo přijímá mnoho toxických látek, aniž bychom ... škodliviny přes kůži) a ze vzduchu. Také nadužívání léků je dnes běžné – díky médiím ... propagujícím farmaceutické výrobky. Naše játra jsou tedy hodně zatěžována a to nám ... způsobuje zdravotní problémy. Očista pro naše játraKonzumace černé ředkve se doporučuje všem, ... špatnou funkcí jater, která se projevuje velkou únavou, špatným trávením, zkaženým dechem, bolestí ... dvacet dní při změně ročního období, kdy jsou naše játra zatěžována nejvíce. Pomáhá také při ... vředech a při průjmech. Co obsahuje?Najdeme v ní více vitaminu C než v citronech! ... železo, síru, měď, fosfor a draslík. Něco na zub? Vyzkoušejte pomazánku!Cca 70g oloupané černé ... semínekpažitkasůl a pepřČernou ředkev nastrouháme, vymačkáme přebytečnou šťávu a smícháme ... s lučinou. Přidáme nasekanou pažitku, sůl, pepř a lněný nebo olivový ... olej. Slunečnicová semínka opražíme na pánvi a po vychladnutí přisypeme do pomazánky....

5 klasických bylinek do české kuchyně a jejich pozitivní účinky na zdraví
Uložit recept!
článek
článek

5 klasických bylinek do české kuchyně a jejich pozitivní účinky na zdraví

...jsou multifunkční přísadou v kuchyni, podporující naši chuť i zdraví. Čerstvé i sušené obohatí naši ... listy skvěle dochutí polévky, luštěninové pokrmy, pomazánky, omáčky, saláty, maso, a také brambory. Libeček ... lze použít i na dochucení bylinných likérů. Stonky a čerstvý ... zlepšuje trávení a má velmi příznivý vliv na zažívání. Má též detoxikační a močopudné ... Pomáhá při léčení kloubních potíží, jako je dna, revma, nebo artróza. Kromě použití listů do ... Bobkový list PoužitíČerstvý bobkový list má nahořklou, až štiplavou chuť. Doporučuje se tedy ... Používá se do polévek, luštěninových pokrmů, nakládané zeleniny i do masa. Pozitivní účinkyLátky ... a chuť k jídlu. Tato bylinka také pomáhá při nachlazení a zlepšuje činnost srdce a jater. ... plná vitaminů a dalších zdravých látek. Obsahuje například vitamin C, B2, železo, vápník. Mírně ... PoužitíNejčastěji se z petržele používá čerstvá nať, lze ji ale použít i sušenou. Stejně jako u ... petržele lze tepelně zpracovat jako zeleninu. Nasekanou nať můžete přidat do pomazánek, polévek, ... salátů i k rybímu masu, nebo na vařené i pečené brambory. Tepelně upravený nakrájený kořen je skvělý jako základ do polévek. ... PoužitíPoužívá se čerstvá i sušená. Sušení jí na aromatičnosti neubere, ba naopak. Pro svoje ... pozitivní účinky na zažívání je vhodná do těžkých a tučných jídel. Je ... bylinkou. Pomáhá při střevních potížích, při nachlazení a též při bolestech hlavy....

Hledejte dál

Najít recepty, články a fotografie podobné Pomazánky na jednohubky ... recept recepty, články a fotky

Podívejte se v galerii na Pomazánky na jednohubky ... recept fotky

Když nikde, tak na internetu budou Pomazánky na jednohubky ... recept recepty

Naši partneři