Kategorie receptů
Naše nové recepty
Angreštové čatní
Bobulky angreštu dozrávají v časném létě a ovoce je to vskutku velmi dobře využitelné. Bílý angrešt je velmi osvěžující, ...
Jahodový koláč s drobenkou
Jahodový koláč s drobenkou je lehký a šťavnatý zákusek ke kávě nebo čaji, třeba k sváteční snídani. Ideální moučník v sez...
Kapustová polévka s brambory
Lahodná kapustová polévka je tentokrát připravena s brambory, ale fantazii se meze nekladou, a tak si do ní dejte cokoliv...
Salátová polévka
Tento netradiční recept na salátovou polévku pochází ze Slovenska, kde je velmi populární mezi širokou veřejností. Saláto...
Šopský salát pohle Pohlreicha
Šopský salát podle Pohlreicha je salátová klasika, kterou zná asi každý milovník salátů z čerstvé zeleniny. A léto je tím...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno můžeme podávat například s bramborovými knedlíky a zelím. Nebo jen s opečenými bramborami....
Květáková polévka s uzeným sýrem
Tento recept na květákovou polévku je vylepšen o uzený sýr, který dodá jídlu správný říz. Květáková polévka s uzeným sýre...
Chřestová polévka
Jakmile nastane chřestová sezona, neváhejte a uvařte si tuto nádhernou chřestovou polévku. Chřest je nejcennější jarní ze...
Okurková polévka
Okurková polévka a její recept je v Polsku tradičním pokrmem, vaří se totiž skoro v každé rodině. Obvykle se do okurkové ...
Gulášové polévka z míchaného masa
Recept a gulášová polévka se rýmuje víc než dobře. Tento recept je vylepšen o míchané maso, které můžete libovolně zaměni...
Kyselá rybí polévka
Recept na kyselou rybí polévku patří mezi základní stavební kameny jakékoliv knihy receptů. Jedná se o rychlou a vydatnou...
Rybí polévka „Halászlé"
Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přináším...
Krémová květáková polévka
Recept na hustou a vydatnou květákovou polévku, která vás zahřej, což určitě v zimě ocení každý. K přípravě krémové květá...
Koprová omáčka podle Pohlreicha
Koprová omáčka podle Pohlreicha je voňavá letní polévka. Má spoustu příznivců, ale i těch kteří ji odmítají. Tenhle recep...
Bezinková polévka
Z květů bezinek se připravuje sirup, ocet, kosmatice a ze zralých plodů můžeme připravit třeba polévku. Vyzkoušejte letní...
Rybí polévka se smetanou
Tento recept na rybí polévku se smetanou patří ke stálicím všech trochu obsáhlejších kuchařských knih. Rybí polévka se sm...
Segedínská rybí polévka
Recept na segedínskou rybí polévky jsme vzali ze staré a osvědčené kuchařky, na kterou už dávno padal prach. Jedná se o j...
Maďarská polévka z kapra
Další maďarská variace na chuťově co nejbohatší polévku je tentokrát uvařena z kapra. Výborná volba kdykoliv za teplého p...
Těsto na palačinky
Těsto na palačinky je jednoduché a jeho výhodou je, že nemusí kynout. Základem jsou vejce, mléko a mouka. Další přísady j...
Vegetariánské karbanátky
Karbanátky bez masa? Proč ne! Masa je v našich jídelníčcích tak jako tak příliš, a proto není od věci si od něj občas odp...
Domácí majonéza
Majonéza se používá k dochucení salátů, těstovin nebo třeba jako ozdoba na chlebíčky. Vyrobit si ji doma není nic složité...
Tykvová polévka
Tykvová polévka a její recept najdete téměř v každé kuchařce a na internetu koluje určitě spousta receptů. Tento recept n...
Třešňový nákyp
Skvělý oběd nebo svačina pro milovníky sladkých pokrmů a třešní. I když toto peckovité ovoce neobsahuje velké množství vi...
Bartida Griotka Cherry Spritz
Zpestřete si šťavnaté léto s oblíbeným višňovým likérem! Není lepší letní tip než Bartida Griotka Cherry Spritz! Stačí sm...
Halušky
Halušky se smetanou a brynzou jsou opravdová pochoutka. A přitom jsou tak jednoduché. Pokud máte speciální cedník, protl...
Škvarkové placky
Škvarkové placky pekly už naše babičky. A byla by škoda si tuhle pochoutku občas nepřipomenout....
Vepřová panenka
Vepřová panenka je libové a jemné vepřové maso, které nevyžaduje mnoho času při úpravě. Přílohou této vepřové panenky peč...
Jablečný závin z listového těsta
Jablečný závin z listového těsta je rychlý a hodně oblíbený moučník. Použijte hotové listové těsto a pak už stačí dobrá j...
Krůtí prsa
Krůtí prsa v tomto receptu smažíme na kvalitním oleji a díky použitému sýru budou mít trochu jinou chuť, než když je obal...
Pečené koleno podle Pohlreicha
Pečené koleno podle Pohlreicha je oblíbené jídlo všech labužníků. Také tento recept na vepřové koleno pečené na černém pi...
Třešňová polévka
Tuto letní a velmi snadnou polévku ocení všichni fanoušci drobného ovoce s peckou. Když je úroda třešní bohatá a kuchařky...
Salát s rukolou, jahodami a ovčím sýrem
Jíst sezónně se vyplatí finančně, ale člověk udělá i něco dobrého pro své zdraví. Jahody jsou sice v zimě krásné zpestřen...
Řecký salát
Rajčata, papriky, olivy a k tomu čerstvý ovčí sýr, to je základ pro chutný a lehký řecký salát. Ten je populární zejména ...
Bílá květáková polévka
Variace na recept na květákovou polévku tentokrát v podobě více krémové konzistence. Květáková polévka je skvělým zdrojem...
Hrášková polévka
Hrášková polévka je velmi jednoduchá na přípravu, a když použijete čerstvý hrášek místo mraženého, polévka bude o něco sl...
Celerová pomazánka
Celerová pomazánka se sýrem a šunkou se hodí na chlebíčky, na opečené topinky. Rychlá, zdravá, chutná....
Jednoduchá buchta ze Salka
Jednoduchá buchta ze Salka je moučník, který si možná velmi oblíbíte. Přes svou jednoduchost vypadá a chutná skvěle....
Jahodová omáčka
Moučníky jsou samy o sobě velká laskomina, ale když je polijete čokoládou a/nebo ovocnou omáčkou, dostanou se na další ch...
Banánové nanuky
Skvělé osvěžení do horkých dní a bez chemie! Pokud se doma nahromadí více banánů a vzhledem už nelákají k jídlu, dají se ...
Losos
Losos je jednou z nejoblíbenějších ryb. Jeho maso je jemné a šťavnaté, doplněné omáčkou se zelenými bylinkami podle vaší ...
Kachní medailonky
Kachní medailonky jsou opravdovou lahůdkou nejen pro labužníky. Můžete k nim servírovat třeba opečené brambory a brusi...
Králík na česneku
Maso z králíka je dietní, ale přesto velmi chutné. Pokud ho zkombinujete se zeleninou a bramborem, vytvoříte bohatý oběd,...
Cuketová bábovka
Zelenina se dá přidat i do moučníků, které tak získají na vláčnosti. Cuketa se skvěle hodí například do bábovek, tak proč...
Zelný salát
Zelný salát je plný vitamínů a do letního jídelníčku se hodí. Je osvěžující a velmi málo kalorický. Můžeme ho použít i ja...
Cizrnový salát
Cizrnový salát chutná trochu oříškově. Spojení cizrny a tuňáka je rozhodně dobrý nápad, a přidáním bylinek podle vlastní...
Bezinkový ocet
Staří Čechové věřili v čarodějnou moc bezu a je pravdou, že tento keř toho umí hodně. Bezové květy se dají sušit na čaj, ...
Katův šleh
Katův šleh je pikantní příloha třeba k topinkám. Měl by mít říz, ale podle množství pikantního koření si ho můžete připra...
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné skvěle nahradí tu z vnitřností. A je stejně dobrá....
Vepřové na houbách
Vepřové na houbách připravované v troubě je skvělé s bramborami, s rýží nebo i s houskovými knedlíky. Podle vaší chuti....
Výpečky podle Pohlreicha
Výpečky podle Pohlreicha můžeme podávat, kromě klasického zelí s knedlíkem, také s pečenými bramborami nebo s dušenou ze...