Houby ve vlastní šťávě zavařené v mikrovlnné troubě . recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Houby ve vlastní šťávě zavařené v mikrovlnné troubě . . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Houby ve vlastní šťávě zavařené v mikrovlnné troubě ., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Houby ve vlastní šťávě zavařené v mikrovlnné troubě . zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Jablka ve vlastní šťávě
Uložit recept!
recepty
recepty

Jablka ve vlastní šťávě

...je úroda jablíček bohatá, lze ovoce uchovat nejen ve formě povidel, kompotů a marmelád, ale také ho ... můžeme zavařit ve vlastní šťávě. Vytvoříme si tak polotovar, který později snadno ... použijeme pro přípravu koláčů a dalších dezertů. Konzervování ve vlastní šťávě je velmi snadné a ... rychlé. Pro tento způsob se hodí ovoce kyselejší nebo...

Švestky ve vlastní šťávě
Uložit recept!
recepty
recepty

Švestky ve vlastní šťávě

...ve vlastní šťávě, které si připravíte podle tohoto receptu můžete ... použít později při pečení koláčů a buchet. I v zimě budete mít po ruce voňavé a šťavnaté...

Houby – magické plodiny, které si lidé „ochočili“
Uložit recept!
článek
článek

Houby – magické plodiny, které si lidé „ochočili“

...se kdysi přidělovaly nadpřirozené schopnosti. Podle dávných příběhů se určité houby zjevovaly o ... půlnoci, aby k ránu zase mizely pod zem. Už v těch dobách měl někdo raději houby jedovaté, ... ale my stručně popíšeme základní druhy hub jedlých. Sice se jejich magické kouzlo vytratilo, chuť a ... konzistence však zůstaly naštěstí stejné. Nejběžnějším druhem hub jsou žampiony. Pěstované ... jsou nejpopulárnější ze všech pěstovaných hub. Je to asi pro jejich příjemnou a nevtíravou chuť ... a vůni. I ty větší žampiony mají zavřené kloboučky, které ... bývají tmavě bílé. Velké žampiony koupíte s otevřenými kloboučky. ... obchodě v regálu, kloboučky tmavnou a poškozují se. Kupujte tedy co nejsvětlejší. Pokud jsou žampiony ... pytlíčku, přendejte je do pytlíku papírového, ať houby „dýchají“. V plastikových obalech se houby snadno ... pak budou oslizlé, kašovité a i zdraví škodlivé. Houby sladujte v lednici. Někdy můžete v obchodem ... výraznější houbovitou chuť a vůni a jsou masitější. Polní žampiony se velmi podobají těm pěstovaným ... a mají po uvaření výbornou chuť. Poznáte je podle širokých, plochých otevřených ... klobouků.Polní žampiony jsou k dostání zejména na podzim. ... jejich čerstvost, protože rychle podléhají zkáze. Pokud jsou polní žampiony někde poškozené, nevadí ... pravděpodobně jsou čerstvě sklizené a zároveň jsou křehké. Polní žampiony spotřebujte co ... nejdříve. Houby nemyjte pod tekoucí vodou, stačí je otřít vlhkým ... hadříčkem. Pokud žampiony nemají příliš ztmavlý klobouk, ... není nutné jej loupat. Pamatujte na to, že houby obsahují spoustu vody, která se při tepelné ... úpravě dostává ven. Proto je smažte na středním plameni a odkryté, ... aby se voda z nich hned vypařila a houby se nedusily ve vlastní šťávě. Houby taktéž při ... smažení nasávají spoustu tuku. Proto na pánev používejte trochu másla nebo ... trochu dobrého olivového oleje. Polévka se použitím polních žampionů zabarví ... dohněda, ale bude stále těšit fantastickou chutí. Pokud používáte pouze klobouky hub, jejich nohy ... můžete použít do náplně, polévky nebo na vývary. Hlíva ústřičná Tyto houby rostou na tlejícím ... dřevě a po několik let se objevují na jednom místě. Když si místo zapamatujete, je velká ... najdete po nějakém času další várku hlívy ústřičné. Nicméně koupit hlívu ústřičnou dnes přestavuje ... jako koupit rohlíky, protože jde houbu pěstovanou ve velkém. Hlívy ústřičné se vyznačují měkčí ... konzistencí než například žampiony, ale zároveň mají plnější chuť a jsou velmi vydatné. Hlívy ... by měly být pevné a svěží. Stejně jako u ostatních hub je neuchovávejte v ... platových obalech, nýbrž je vždy přendavejte do papírových pytlíků, kde zůstanou déle ... čerstvé a kde se nezapaří. Přípravu hlívy ústřičné zbytečně neprotahujte, ... jinak budou gumové a ztratí svoji chuť. U větší kousků vyhoďte nohy, protože budou i po ... uvaření tuhé. Šitake Houby šitake se staly populárními i v našich končinách, ... proto zmiňme pár řádek o nich. Vzhledem připomínají hnědé žampiony, ale mají ... poněkud nakyslou chuť a frivolní konzistenci. Vybírejte kousky, které jsou na omak pevné. ... Uchovávejte v papírovém sáčku a nejdéle tři dny. Při tepelné úpravě vyhoďte nohy, které bývají ... tuhé. Houby šitake jsou poměrně větší než ostatní houby, a tak na přípravu potřebují delší čas, který ... a držte striktně podle příslušného receptu. Jestliže jste se rozhodli přidat houby šitake do ... salátu, krátce je povařte ve vodě či lépe ve vývaru a potom je promíchejte s francouzskou ... zálivkou. Hřib pravý U nás vlastně synonymum pro ostatní houby, etalon a nejžádanější úlovek vycházek do lesa. ... oříškovou chuť a rozmanité praktické využití. Malé kousky nakládejte do octa, větší potom ... osmahnout jenom na másle a podávat s bylinkami. Velmi populární je také sušení hříbků, které potom ... uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě. Liška jedlá Pro leckoho je právě tato houba tím ... nejlepší, co nám les v podobě hub může nabídnout. Lišky jedlé vypadají na pohled moc hezky, ... překrásná žlutooranžová barva láká ke konzumaci. Lišky také voní po sušených meruňkách nebo ... citrusových plodech. Pokud si chcete vychutnat jejich chuť, opečte je ... jen tak na pánvi na másle. Nicméně ani pomalým vařením neztrácejí nic na své...

Domácí dochucovadla: tipy, jak vyrobit vlastní bujonovou kostku
Uložit recept!
článek
článek

Domácí dochucovadla: tipy, jak vyrobit vlastní bujonovou kostku

...bývá bujonová kostka často zakázanou ingrediencí. To ale neplatí pro pastu plnou chuti vlastní ... výroby. Ta dokáže udělat s polévkami i omáčkami divy, a ... je domácí, je kouzlo dochucování pokrmů o to lepší. Ať už použijete vyrobený bujon pro svou potřebu ... dochucovací pastu doma, je prostě dobrý nápad.  Kdo chce jíst zdravě, řeší i otázku konzervantů ... a to je zejména u bujonových kostek ožehavé téma. Ne však u domácí varianty, která je vyrobena bez ... přídavných látek, jen ze základních ingrediencí. Vytvořenou pastu lze nakrájet na kostky, zabalit ... do alobalu a uchovat v chladničce nebo mrazničce. Lze ji také naplnit do tvořítek na led. Takto ... zmrazená kostka se velmi snadno používá a je vždy poruce.  Využijte ... na konci léta, kdy je zelenina výhodně k dostání. Složení pasty lze také upravovat podle toho, co ... nám nejvíce chutná a podle toho volit ingredience. Vyšší obsah soli funguje jako konzervant, a díky ... tomu je pasta odolnější a vydrží déle "jedlá".  Co je třeba pro výrobu zeleninové ochucovací ... pasty: 200 g řapíkatého celeru 250 g mrkve 150 g cukety 100 g cibule 1 stroužek česneku ... v mixéru nebo sekáčku, a pak ho odložíme stranou. Do přístroje poté nasypeme stroužek česneku, ... cuketu, na čtvrtiny cibuli, rozpůlená rajčata, houby (nejlépe čerstvé, ale když nejsou, tak sušené), ... bylinky a vše rozmixujeme. Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme ... víno nebo vodu a za občasného míchání ji dusíme. Po patnácti minutách přidáme sůl a vše opět ... dokud se nevypaří uvolněná přebytečná tekutina.  Do hmoty přimícháme parmezán, necháme krátce ... vychladnout, a poté ji ještě jednou rozmixujeme. Hotovou pastu plníme do tvořítek na led a ... vychladlou uchováváme v lednici nebo mrazáku. Pastu lze také natřít na pečící papír do tvaru ... obdélníku, pak nařezat na čtverečky, a ty zabalit do alobalu nebo potravinové ... fólie. Bujon se dá také naplnit do sterilních skleniček ... a zavíčkovat. V chladu vydrží pasta čerstvá i několik měsíců....

Zavařené meruňky bez cukru
Uložit recept!
recepty
recepty

Zavařené meruňky bez cukru

...bez cukru můžete v zimě použít jako běžný kompot. Výhodou je, že nejsou tak sladké .Kromě meruněk ... můžete takto zavařit i jiné ovoce, například švestky, broskve apod...

Houby zapečené se smetanou a sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Houby zapečené se smetanou a sýrem

...a sýrem jsou nejlepší z čerstvě nasbíraných hub. Jako příloha postačí čerstvé pečivo nebo topinka...

Houby  plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami

...chlebem, česnekem a bylinkami jsou báječný předkrm. Voňavý houbami a čerstvými bylinkami. Troubu ... předehřejeme na 180 stupňů. Houby očistíme a odstraníme jim nožky. Na pánvi na ... tenké plátky nakrájené nožičky ze všech čtyř hub. Přidáme k nim petrželku, utřený česnek a ... a ještě 3 minuty za stálého míchání vše smažíme. Nakonec přidáme nasekaný špenát, krátce ho ... se vším podusíme a směs dochutíme solí a pepřem. Na vymazaný plech naskládáme vedle sebe ... hub a na každou navrstvíme hotovou podušenou směs.Plech vložíme do předehřáté trouby a houby pečeme ... 6 až 8 minut do měkka. Pak plněné houby přeneseme na podnos a servírujeme je teplé...

Pravdy a mýty o houbách: smí se houby znovu ohřívat?
Uložit recept!
článek
článek

Pravdy a mýty o houbách: smí se houby znovu ohřívat?

...na své „úlovky“ déle počkat, hub roste požehnaně. Ve spojitosti s touto potravinou je spjato mnoho ... pravidel, ne všechny jsou však pravdivá a užitečná. Pojďme si posvítit na některé z nich. Houby ... rostou většinou ve vlnách a ideální je, když předtím 10 až 14 dnů ... prší. Vyrazit do lesa na houby v nás vzbuzuje velká očekávání a naplnit košík s sebou přináší ... pocity štětí. Dobrý houbař ví, kam se za úlovkem vydat a svá ... "místečka" si často úzkostlivě střeží. Když se zadaří a hub je dostatek, přichází na ... řadu další kroky – čištění, vaření a skladování.   1. Smí se houby umývat? Ještě v lese je ... dobré houby nahrubo očistit a po přinesení domů je znovu ... vytřídit a zpracovat. Příliš měkké nebo příliš červivé kusy patří do ... koše. Během procesu selekce je dobré houby znovu určit, a tím se ujistit, zda nám do úlovku ... neproklouzla prašivka. Při čištění a třídění je výhodné houby rozřadit ... zkonzumovat od těch, které budeme konzervovat. Plodnice by se neměly omývat vodou, ale jen ... důkladně očistit nožem a kartáčkem. Při styku s vodou houby nasáknou, což se projeví ... nejen na jejich textuře, ale také na chuti. Výjimku však tvoří druhy jako jsou smrže a kotrče ... jejichž plodnice bývají znečištěné pískem a půdou. Ty je třeba před úpravou opláchnout. 2. Ohřívané ... uvařené jídlo z hub už se nesmí znovu ohřívat. Toto tvrzení však není nijak opodstatněné a o ... že je lze znovu ohřát během jednoho až dvou dnů. Je to tedy podobné jako u masa. Důležitější než ... tepelná úprava hub a jejich následné skladování.  Houby tepelně upravujeme nakrájené na menší ... které je dobré při konzumaci pořádně rozžvýkat. Jde totiž o potravinu pro zažívání těžkou a hůře ... stravitelnou. Když uvařené houby nespotřebujeme, uchováváme je v plastových ... v lednici, a to ne déle než jeden či dva dny. 3. Houby se nesmí konzumovat společně s alkoholem Další z ... mýtů, který není zcela pravdivý. I když houby a alkohol nejsou pro zažívání zrovna super ... pití piva či vína se k houbám přímo nezakazuje. Výjimku tvoří pouze hřib koloděj či hnojník ... inkoustový, u nichž platí zákaz. Při pojídání těchto druhů může vzniknout tzv. ... efekt, který vyvolává nevolnost a zvracení. U většiny hub však platí, že je při tepelné ... či sherry, nebo je zapít malým množstvím alkoholu. Přehánět se to ale nesmí. Je třeba mít na mysli, ... že jde o pokrmy hodně těžké. V kombinaci s alkoholickými nápoji představují velkou zátěž pro zažívání a nikdo přeci nestojí o to ... aby mu po jídle bylo špatně. Houby rozhodně nekonzumujeme každý den, ale tuto...

Podzimní grilování: tipy, jak připravit houby na ohni
Uložit recept!
článek
článek

Podzimní grilování: tipy, jak připravit houby na ohni

...sice patří létu, ale i na podzim je jídlo připravené na grilu velmi příjemným zpestřením jídelníčku. ... říjnu ugrilovat? Kromě masa se nabízí použít také houby, jejichž sběrem se Češi na podzim velmi rádi baví. Poradíme vám, jak připravit houby na grilu.  ... z této potraviny připravují nejrůznější laskominy. Houby dušené, smažené, nakládané, sušené… A co je ... zkusit hodit na gril? Houby neobsahují téměř žádný tuk a kalorie, zato jsou ... bohaté na vlákninu, proteiny a vitamíny. Upravené na grilu si zachovávají, oproti jiným způsobům ... úpravy, spoustu z těchto prospěšných látek a živin.  Které druhy se hodí pro grilování?  V podstatě ... neplatí žádná omezení, které houby použít, ale lepší je volit větší exempláře, s ... nimiž se bude manipulovat na roštu snadněji. Grilovat se však dají i menší druhy, a to ... děrované grilovací pánvi nebo zabalené v alobalu.  Na grilu chutnají velmi dobře například ... žampiony, obzvlášť druh portobello, který má velký klobouk, který se dá i naplnit. Pochutnat si ... hříbcích, liškách, hlívě ústřičné nebo královské.   Mýt či nemýt?  Často se uvádí, že se houby ... čistit pod vodou, protože by ztratily chuť i aroma. Neplatí to však zcela. Houby tvoří z 90% voda, a ... lázně tekutinou příliš nenasáknou a aroma neztratí. Pevné hříbky i lišky proto můžeme bez problémů ... pod tekoucí vodou nebo je otřít vlhkým hadříkem. Pokud by na kloboucích či nohách ulpělo jehličí ... hlína, dají se odstranit také za pomoci pinzety.  Jak houby grilovat Větší exempláře pokládáme ... misku či používáme děrovanou grilovací pánev. Zabalené houby se grilují přibližně 20 - 25 minut. Bez alobalu je to asi o 10 minut méně. Houby před ... potíráme olivovým olejem smíchaným s kořením. Houby budou mít lepší chuť a nepřilepí se k roštu. ... otočíme, aby se rovnoměrně opekly z obou stran. ...

Plněné houby
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněné houby

...jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k vínu. V houbové sezóně je můžete ve větším množství ... také podávat jako lehký oběd. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáče ... hlavičky hub a opečeme je krátce po obou stranách. Mezitím v misce smícháme sýr, bylinky, utřený ... česnek a máslo. Touto směsí houby naplníme a navrch nasypeme nakrájenou cibuli a ... také čtvrtky rajčat. Pekáč vrátíme zpět do trouby a houby pečeme asi 5 ... až 6 minut, až náplň zezlátne a začne probublávat. Pekáč vyjmeme z trouby, plněné houby ozdobíme...

Zapečené houby s vejci
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené houby s vejci

...houby s vejci podávejte jako předkrm. Nebo je nabídněte svým hostům při posezení u vína. Vždy sklidíte jen chválu....

Nakládané houby v octě
Uložit recept!
recepty
recepty

Nakládané houby v octě

...houbám a receptů co z nich připravit je nepočítaně. Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i ... na pozdější dobu, je sterilování. Vyzkoušejte recept na houby naložené v octě. Pro ... zavařování volte jen pevné a zdravé exempláře hub....

Houbová sezóna je tady! Co sbírat v září a jak houby zužitkovat
Uložit recept!
článek
článek

Houbová sezóna je tady! Co sbírat v září a jak houby zužitkovat

...měsíci září startuje ta pravá houbařská sezóna. Deštivé, ale stále ještě teplé počasí, růstu ... plodnic velmi svědčí, a proto nastává ideální čas, kdy ... vyrazit do lesa. Které druhy hub rostou v září a jaké dobroty z ... Houbaření má v naší republice dlouholetou tradici. Vždyť první houbařská poradna byla u nás otevřena ... rostlinách šíří také Česká mykologická společnost. Ta nabízí i službu houbařům, kteří si nejsou ... jistí tím, co si z lesa vlastně přinesli. Odborníci mykologové jejich "úlovky" ochotně určí ... a navíc poradí, co z nich uvařit. K určování hub lze využít také atlasy nebo ... aplikace do mobilu. Kde hledat a co sbírat v září Houbaři zpravidla ... neprozrazují, kam na houby chodí, aby jim úlovky někdo nevyfouknul. Obecně ... slunných místech, která jsou chráněná před větrem. Některé houby rády rostou ve společnosti určitých ... – například klouzky lze často nalézt pod borovicí. Než plodnice dorostou do správné velikosti, může ... jim to trvat dva až deset dní. Prázdniny jsou minulostí a doba, kdy začíná ... bílé krasavice na vysoké nožce – tedy bedly vysoké. Houbaře lákají nejen vzhledem, ale také nasládlou ... chutí. Z bedlových klobouků se smaží řízky, dají se ale ... nakrájet i do smaženice nebo zamrazit. Až do zimního období můžeme v lese sbírat také ... čirůvky fialové, které se skvěle hodí k nakládání. Za perly lesa lze považovat oranžové lišky obecné ... které jsou velmi oblíbenou potravinou i v luxusních ... restauracích. Kromě lošáků, václavek, kotrčů, ryzců a hnojníků, zdobí lesní porosty ... také hřiby. Ten, s označením smrkový, platí za krále hub.... výtečnou chuť a hodí se pro všechny typy úprav.    Pokrmy z hub Kromě tradiční smaženice, ... houbové omáčky či řízků, lze houby přidat i do polévek, připravit z nich salát, ... rizoto, řízky nebo je třeba naplnit do těstovin. Kdo si chce tuto vděčnou potravinu uchovat i na ... pozdější období, může houby zamrazit. Před uložení do mrazáku je však třeba houby ... minimálně 20 minut povařit. Tím se v houbě zničí choroboplodné mikroorganismy ... způsobují její rozklad a následné znehodnocení. Houby lze také nasušit a část z nich rozemlít na prášek ... jako koření do pokrmů. Sušené houby či prášek se dají také naložit do oleje, čímž ... dochucovadla, která se hodí například do salátů. Oblíbené jsou i nakládané houby, ale ne všechny ... se hodí k tomuto typu zpracování. Do láku ukládáme jen houby s pevnější strukturou, ... hlívu, kotrče nebo třeba mladé pýchavky. Tip na závěr Houbová pasta Pasta z hub se hodí ... omáček, na topinky či jako náplň do těstovin. Pro její výrobu potřebujeme: 400 g žampionů nebo ... na másle necháme zesklovatět nakrájenou šalotku. Přidáme nadrobno pokrájené, očištěné houby a ... dusíme asi 10 minut. Poté přilijeme sherry, přidáme bylinky, koření, ... další tři minuty, dokud nevznikne hustá kaše. Tu necháme chvilku vychladnout, a poté ji ... napěchujeme do tvořítka na led. V mrazáku vydrží čerstvá až 8 týdnů.  ...

Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!
Uložit recept!
článek
článek

Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!

...zapršelo a sezona hub se konečně rozjíždí. Letos si milovníci houbaření kvůli počasí na své ... konec léta příznivější a postará se o plné košíky. Z nasbíraných úlovků lze kromě tradiční smaženice ... či houbové omáčky připravit i pastu nebo koření. U nás v Evropě jsou houby i jejich sběr velmi ... za jedny z největších milovníků této potraviny. V historii však byla období, kdy se houby ... popularitě příliš netěšily. Protože jsou jedinečné, v přírodě se jim nic ... i zanikají, vyvolávaly v lidech značné podezření. Houbové klobouky vyrůstající v lese či u krajů ... strach, a ti se jim proto raději vyhýbali obloukem. Užitečné a krásné Době, kdy byly houby na ... toho, co je nežádoucí, už ale dávno odzvonilo. Dnes máme k houbám vřelý vztah a kvůli lesní ... nadílce si mnozí neváhají pořádně přivstat. Na konci léta se v lese objevují sametové ... hříbků, bedly na vysokých nohách i chutné lišky. Kdo se přejí smaženic, řízků a houbových omáček, ... snadno zamrazit a uchovat tak pro pozdější použití. Pasta z hub Hodí se k dochucení omáček, jako ... na topinky nebo jako příloha k masu či do těstovin. Houbový Duxelles, jak se pastě přezdívá, pochází ... z Francie. Původní recept vznikl v 17. století a vytvořil ho francouzský kuchař Francois ... po svém zaměstnavateli, markýzi d´Uxelles. Jak na světoznámou pastu, která se hodí jako ... pepř, sůl, čerstvá petrželová nať Jak na to: Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Šalotku najemno ... necháme ji zesklovatět na pánvi v rozehřátém másle. Pak přidáme houby a za stálého míchání je 10 ... minut podusíme. Do pánve přilijeme sherry, přidáme byliny, pepř a směs ... vaříme pár minut na mírném plameni. Jakmile zhoustne, vypneme sporák a pastu necháme ... vychladnout. V dobře uzavřené nádobě vydrží v lednici až 12 ... dní, v mrazáku až osm týdnů. Houbové koření Dochucovadlo z hub může mít ... mnoho podob. Od klasického sypkého koření až po houbový sirup, ... který se hodí k vylepšení polévek a omáček. V našem receptu půjde o druhou variantu a ... potřebovat k tomu budeme nasušené houby, ideálně hříbky nebo ryzce. Potřebujete: 50 g ... listy celeru, pepř a máslo na smažení Postup: Houby namočíme na 20 minut do horké vody. Na másle ... necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Houby vyjmeme z vody a výluh nevyléváme! Doplníme ho ... na 0,75 l a společně s houbami ho přidáme do pánve. Vložíme koření, byliny a vše pozvolna vaříme ... přibližně půl hodiny. Poté směs přecedíme přes jemné sítko. Houby ... vymačkáme, tekutinu zachytíme a přidáme k vývaru. Opět ji nalijeme do hrnce a svaříme na poloviční ... množství, dokud nezíská konzistenci sirupu. Ten lze uchovávat v lahvích nebo ho nalít do ... tvořítka na led. Je to praktičtější a sirup zůstane déle ... použitelný.   Zdroj: Houby v přírodě a na...

Zapečené houby se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené houby se sýrem

...podávat jako předkrm, ale také třeba s pečivem jako lehkou večeři. V houbové sezóně je to ... rychlé a chutné jídlo. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Do ... vymazané zapékací misky položíme houby pokrájené na menší kousky. Posypeme je ... vlašskými ořechy a nadrobno nakrájeným tymiánem. Zapékáme asi 10 minut, až se sýr roztaví a houby změknou. Hotový pokrm podáváme teplý...

Bramborové placky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborové placky pečené v troubě

...placky pečené v troubě můžete podávat se sladkým tvarohem, ale i s ... horkými škvarky. Záleží jen na tom, jestli chcete slané nebo ... sladké jídlo. Může to ale být i vynikající příloha...

Nakládané houby se zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Nakládané houby se zeleninou

...se nad tím, jak a s čím, si své nasbírané houby naložíme. Co třeba se zeleninou? Zavařovací ... sklenice a víčka umyjeme. Připravíme si zavařovací hrnec, hlavu na ... zavíčkování, kleště na vyndavání sklenic. Papriky umyjeme, zbavíme pecek. Vezmeme si ... cibuli a spolu s paprikou rozkrájíme. Odložíme stranou. Vezmeme si košík a houby ... zbavíme nečistot. Na prkénku si je rozkrájíme a vysypeme do hrnce. ... Osolíme. Přidáme vodu a dáme přejít varem. Slijeme přebytečnou vodu z hub a nasypeme je do ... vyšší nádoby. Přisypeme rozkrájenou papriku a cibuli. Osolíme. ... Přidáme trochu octa. Přilijeme olej. Nakonec dáme rajský protlak a osladíme. Všechny ... suroviny smícháme. Směs nandáme do zavařovacích sklenic. ... Zavíčkujeme. Naskládáme do zavařovacího hrnce. Doba zavařování je 20 minut na 100 °C. Tuto...

Houby v evropské kuchyni. Jak připravit tradiční polský bigos?
Uložit recept!
článek
článek

Houby v evropské kuchyni. Jak připravit tradiční polský bigos?

...jsou plné sběračů, protože houby konečně rostou! Po suchém červenci a o něco ... lesní porosty konečně potřebnou dávku vlhkosti a houby rostou jako o život. Za houbařskými zážitky se ... přičemž nejvíce úlovků slibují příhraniční oblasti. A co z darů lesa připravit? Inspiraci lze hledat ... i u zahraničních sousedů! Houby v průběhu času Vztah k houbám se v průběhu věků ... proměňoval. V pravěku houby představovaly zdroj obživy i užitečný nástroj, o ... historický nález z pravěkého sídliště v Dánsku. Ukázalo se, že pravěký člověk používal části ... jako primitivní "zapalovač" pro rozdělávání ohně. Středověk se na houby nedíval příliš laskavě. ... potomstvo, které vyrůstá ze slin čarodějnic. U nás v Čechách se však na houby tak dramaticky ... spíše jako dar od Pánaboha než od pána pekel. A kladný vztah k houbám nám vydržel dodnes, vždyť ... Nejen u nás, ale také u našich sousedů jsou houby populární. Například v Polsku jsou součástí i ... v zemi zpopularizoval dvůr krále Vladislava II. Jagelonského. Bigos se tehdy podával na lovech a ... dnes se připravuje v mnoha variacích. Chybět v něm nesmí několik druhů masa a hlavně ... zelí. Ideální pokrm pro nadcházející podzimní dny! ... 2 větší cibule, 300 g anglické slaniny, 400 g vepřového plecka, 400 g hovězí roštěnky, 200 g ... nebo klobásy, 30 g sušených hub, 50 g sušených švestek, 1 bobkový list, mletý černý pepř, 1 lžička ... vložíme ho do cedníku a spaříme horkou vodou. Okapané zelí dáme do hrnce, zalijeme ho vodou, ... osolíme a uvaříme do poloměkka. Pak přidáme pokrájené kysané zelí a víno. Na ... a vyškvaříme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Když začne tmavnout, přidáme najemno nakrájenou ... cibuli a osmahneme ji. Maso nakrájíme na menší kostičky a osmahneme ho ... na směsi cibule a slaniny. Přidáme zelí, nakrájený salám nebo klobásu, ... koření, předem namočené a vymačkané houby, nadrobno nakrájené švestky, protlak a cukr. ... dokud maso nezměkne (trvá to přibližně 40 minut). Hotový bigos podáváme s čerstvým pečivem.  ...

Jak nakládat houby a zeleninu
Uložit recept!
článek
článek

Jak nakládat houby a zeleninu

...proudu a vy už nevíte co s tím? Nakládání je velice dobrý způsob uchování h, jelikož v zimě ... přijdou vhod. Postup je snadný, a pokud se ho jednou naučíte, ... různé varianty, které pak zpestří váš jídelníček. V tomto článku si popíšeme základní postup a ... několik rad na co nezapomenout. Základní recept Slaný nálev Na 1 litr vody ... potřebujeme 2-3 lžičky soli. Vodu se solí převaříme a necháme mírně zchladnout. Teplým nálevem pak přelíváme houby či zeleninu. ... Dobře uzavřeme a sterilujeme. Octový nálev Ten je též snadný. Na 750ml vody ... lžíci soli a 3-5 lžic pískového cukru, 250ml octa. Vodu se solí a cukrem převaříme, krátce ještě ... povaříme a přidáme ocet. Opět necháme přejít varem. Ještě teplým nálevem přelíváme houby či zeleninu ... a sterilujeme. Tento nálev můžete ještě dokořenit kuličkami ... kořením, hořčičnými semínky či bobkovým listem. Kombinace koření je jen na vás a většinou jde o ... vyzkoušení, co vám bude nejvíce chutnat. Příprava a rady Houby i zelenina by měly být ... dobře očištěny, aby se nekazily. Některé druhy je potřeba oloupat. Krájíme na ... menší kousky, větší houby na kostičky. Pokud je zelenina příliš tvrdá, je lepší ji ... krátce povařit. Zeleninu do skleniček můžeme skládat tak, aby ... byla hezky barevná. Pozor! Zelenina i houby by měly být do nálevu úplně ponořeny, jinak hrozí ... že se zkazí. Určitě najdete mnoho receptů na nálevy, kde budou ... poměry octa, vody a cukru jiné. Jde o to, vyzkoušet si, co vám nejvíce zachutná a ... podle toho se řídit. Sterilování je různé podle druhu zeleniny, ale ... počítejme tak 20-30 minut (při teplotě 85°-90°C). Skleničky, které na nakládání použijeme, by měly ... a opravdu čisté, jinak se nám naložená zelenina a houby můžou zkazit. Při sterilování by se sklenice ... neměly dotýkat, aby nepopraskaly....

Houby zapečené s pórkem
Uložit recept!
recepty
recepty

Houby zapečené s pórkem

...si můžeme připravit místo klasické smaženice. Nejlepší je směs čerstvých lesních hub ale v...

Plněné žampiony pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněné žampiony pečené v troubě

...žampiony pečené v troubě mohou být báječným předkrmem při slavnostním ... obědě. Nebo k nim přidejte čerstvě uvařené brambory ... polité máslem a podávejte je jako hlavní jídlo...

Zapečené houby s rýží
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené houby s rýží

...místo masového vývaru zeleninový, pochutnají si i vegetariáni...

Letní úvahy nad zavařováním
Uložit recept!
článek
článek

Letní úvahy nad zavařováním

...ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, ... rozkvetlé zahradě nebo po mořských vlnách a budeme ... a bzučení včel, bylo by skvělé sáhnout do polic ve spíži a vybrat si jahodovou marmeládu, švestkový ... kompot nebo naložené okurky v nálevu s koprem. A nebo si upéct meruňkový koláč z vlastnoručně ... zavařených meruněk. A léto jako by bylo zase trochu zpátky. A za ... tím nejspíš položil základy k dnešnímu zavařování. Plechovky byly časem nahrazeny skleněnými ... potřebné ke konzervaci se změnily k nepoznání. Ještě naše prababičky měly k dispozici pouze ... zavařovací hrnec. Dnes můžeme zavařovat nejen v hrnci, který je k ... i elektrický, ale také v plynové, elektrické, mikrovlnné nebo horkovzdušné troubě. Zavařování je velmi ... jednoduché a zvládne to rozhodně každý. Jsou samozřejmě určitá pravidla, která přitom ... musíme dodržovat. Ale existují osvědčené recepty a lety prověřené ... a vychytávky předávané z generace na generaci. A také jsou tu osvědčené nálevy, v každé rodině ... jiné, podle rozličných chutí kuchařek a kuchařů. Takže i úplný začátečník si snadno najde vše co ... potřebuje vědět. S trochou nadsázky můžeme říci, že zavařovat ... lze úplně všechno. Z ovoce můžeme mít kompoty, marmelády, džemy, ... šťávy, sirupy. Důležité je, aby plody byly čisté, omyté , ... čerstvé a zralé. Nezralé a přezrálé ovoce se pro zavařování nehodí. Musíme mít na paměti, že zavařovací teplotou ... plody změknou. Zeleninu můžeme zavařovat téměř každou, snad ... a dalších druhů, které se tepelně neupravují. A některé druhy zeleniny zavařujeme ještě než ... úplně dozrají. Můžeme zavařovat i maso, buď do sklenic nebo ... do zavařovacích plechovek. Houby na zavařování jsou nejlepší tvrdší, střední velikosti, například hříbky, žampióny, lišky, ... klouzky a podobné. Pochopitelně musejí být naprosto zdravé. A hlavně ... zavařujeme jen houby, které opravdu dobře známe. Zavařujeme i hotová jídla. Je to výhodnější ... nebo plechovky se lépe uskladňují a převážejí. Nejznámější ze všech zavařovacích přístrojů je ... zavařovací hrnec. Dnes jich je tolik druhů a značek, že budeme jen ... těžko vybírat. Komfortní, plně automatické, s digitálním ... všem milovníkům zavařování jen srdce zaplesá. Dále budeme potřebovat zavařovací sklenice a ... víčka nebo speciální zavařovací plechovky. Zavařovací sklenice našich babiček s gumovým ... a kovovými sponami dnes už používá jen málokdo. Teď tu máme sklenice se šroubovacím uzávěrem a ... těsněním, ke kterým je potřeba uzavírací hlava. Speciální zavařovací plechovky používáme ... a jsou k nim speciální víčka a uzavírací strojek. Dalším důležitým pomocníkem jsou kleště na ... vytažení horkých sklenic z hrnce. Nejsou nezbytné, ale dost nám práci usnadní. ... zavařování musíme dbát několika důležitých zásad. Vždy pracujeme s dokonale čistými ... zavařovacími sklenicemi a víčky. A to hlavně tehdy, pokud používáme opakovaně ... sklenice se šroubovacími víčky. Po naplnění a uzavření sklenic můžeme zjistit ... těsnost víčka otočením sklenice dnem vzhůru. Horké sklenice vytažené z hrnce nikdy příliš ... prudce neochlazujeme. Po vychladnutí je dobré sklenice označit štítkem ... s uvedením data a obsahu. Zavařené potraviny uskladňujeme na tmavém a chladném místě. Pár dní po uskladnění sklenice zkontrolujeme, zda ... víčka těsní. Pokud ne, je lepší obsah takové sklenice hned ... zkonzumovat, než zaváření opakovat. Správně zavařené potraviny nám při dobrém uskladnění mohou vydržet ... i několik roků. V plynové, horkovzdušné, elektrické nebo mikrovlnné troubě můžeme zavařovat prakticky vše, co se ... zavařuje ve vodní lázni, například kompoty, houby, džemy, polévky, hotová jídla, okurky a podobně. ... nebo vinný), různé bylinky a rozličné koření. Kromě jednodruhových kompotů můžeme ve sklenicích ... také vytvářet podle vlastní fantazie a chuti různé kombinace a směsi. Tady se ... vlastní invenci meze nekladou. Hřejivý pocit uspokojení nad tím, že jsme ... neprozaháleli, určitě stojí za trochu té námahy. Pohled do polic plných různobarevných sklenic ... jistě potěší každého. Je to krása. Je to milá vzpomínka na léto. A navíc, můžeme si...

Tipy jak správně zmrazit a rozmrazit potraviny. Na co si dát pozor?
Uložit recept!
článek
článek

Tipy jak správně zmrazit a rozmrazit potraviny. Na co si dát pozor?

...ledu sezónní ovoce, zeleninu nebo zásoby masa, je velmi praktické a pro většinu lidí naprosto běžné. I ... se lze vyhnout zdravotním rizikům a ztrátě kvality. Jak postupovat při mrazení potravin a jak dlouho ... To a další užitečné tipy se dozvíte v článku níže.  Patří k nejběžnějším spotřebičům v domácnosti a ... si umí představit život bez lednice jen málokdo. Myšlenka zmrazovat potraviny se objevila už v ... polovině 18. století, ale proces byl příliš náročný, a proto ... se neujal. První lednice podobná té dnešní byla vyrobena v ... návrhu francouzského vynálezce Marcela Audiffrena. Tento báječný objev usnadnil život mnoha ... hospodyňkám a jeho klady oceňujeme dodnes. I uchovávání potravin v lednici či mrazáku však ... má svá úskalí. Konzervování mrazem V mrazáku se teplota ... forma konzervace potravin patří k nejšetrnějším. Proč? Ztráty vitamínů a živin jsou totiž oproti ... jiným způsobům uchovávání jen velmi malé. Nízká teplota přemění vodu v ledové krystaly, ... lze skladovat i řadu týdnů, některé dokonce i rok. Platí však pravidlo, že čím kratší dobu stráví ... na vzduchu, tím lepší bude jejich kvalita. Důležitá je i doba, za kterou se potraviny ... zchladí na nízkou teplotu. Některé spotřebiče obsahují funkci rychlého ... zmrazení, která zaručí co největší čerstvost.  Čerstvé ovoce i zelenina, které chceme uchovat ... podobně jako maso ze zabijačky či právě ulovený kapr. A další pravidla? Tipy jak správně ... zachovají si tak chuť, živiny i vitamíny. Potraviny v mrazáku uchováváme ve speciálních ... plastových krabičkách, určených do mrazáku.  Ovoce vydrží v mrazáku i rok. Nejlépe se v ... bobuloviny jako borůvky, maliny nebo jahody. Ovoce s velkou peckou je třeba předem odpeckovat. ... Naopak tropické plody do mrazničky nepatří.  Zelenina se také mrazí velmi snadno a dobře. ... nakrájíme na kostky a šup s ní do mrazáku. Kdo chce mít ještě lepší chuťový požitek, ten ji ... předem spaří v horké vodě, a poté zprudka ochladí. Listovou zeleninu jako třeba špenát, mrazíme ... nejprve na plátu a do sáčku nebo krabičky ukládáme až ... zmrazené lístky. Zabráníme tak jejich slepení.  U zeleniny i ovoce platí, že pro zmrazení se ... nehodí ty druhy, které obsahují příliš vody. Okurky, brambory a saláty proto snězte raději ... čerstvé.  Také potraviny s vysokým obsahem tuku nejsou ... vhodné do mrazničky. I u uzenin proto platí, že by se měly zkonzumovat ... nejlépe v čerstvém stavu.  Během letní sezóny nosí domů vášniví sběrači ... kupy hub. Jíst celé léto houby nepřipadá v úvahu, a proto přichází na řadu ... konzervace. Houby nakrájejte, povařte ve slané vodě, vysušte, a uložte do vzduchotěsných ... pytlíků. Po rozmrazení budou lépe chutnat, a povařením je ... zbavíte škodlivých mykotoxinů. Bylinky lze skladovat v mrazáku například v ... tvořítku na led. Stačí je nasekat, smíchat s trochou vody a ... zmrazit.  Maso před mrazení nesolíme a uchováváme po ... menších porcích v sáčcích. Vařené pokrmy co nejrychleji ochladíme, alespoň ... na pokojovou teplotu, a pak zmrazíme. Jednou rozmrazené jídlo nevracíme zpět. ... Potraviny rozmrazujeme v míse se studenou vodou. Je to nejrychlejší a nejbezpečnější způsob. ... Rozmrazování v mikrovlnné troubě se příliš nedoporučuje, protože zejména masu ... ubírá na chutnosti.   Tabulka skladovatelnosti mražených potravin: ... Zelenina - 3 - 12 měsíců Bylinky - 3 - 4 měsíce Houby - do 6 měsíců Ryby vykuchané - 1 - 4 měsíce...

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě

...období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, ... aby bylo křehké a velmi aromatické. Toto vydatné dušené hovězí maso z holandské ... trouby je delikátní zimní jídlo. Dušené hovězí maso pečené v troubě je vydatné, ... křehké a velmi chutné. Omáčka je dokonale hustá a zelenina je křehká a ... sytá. A dnes vám prozradíme všechna tajemství, abyste ... ten nejsytější klasický hovězí guláš vůbec. Tak se do toho pusťte! Chutě jsou hluboké a ... přitom na přípravu je to tak jednoduché. Vše začíná způsobem vaření (nápověda: opékání ... masa) a výběrem ingrediencí pro chuťový základ. Prozradíme vám několik tajemství. Maso opečte ... Zhnědnutí masa dodá masu hloubku a komplexnost. Hnědé kousky, které po něm zůstanou, jsou navíc ... plné chuti. Po odležení se hnědé kousky uvolní a pokrm se tak ... ještě více zvýrazní. Posilovače chuti: Kromě karamelizovaných ... masa worcesterská omáčka, rajčatový protlak, červené víno a mletý česnek. Přidejte bylinky: ... Například čerstvý tymián a sušené bobkové listy. Vařte v troubě: Tento snadný dušený hovězí ... pokrm dokončete v troubě při teplotě 325 °C po dobu 1 hodiny a 45 minut. ... masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. Ze zkušenosti je nejlepší maso nejprve připravit ... na sporáku (v holandské troubě) a pak ho vařit v troubě asi 2 hodiny. Holandská trouba opravdu dobře ... teplo, takže je to skvělá nádoba pro vaření velkých jídel, jako je například dušené hovězí maso. ... holandské trouby vytváří nezaměnitelnou chuť. Příprava dušeného hovězího masa v holandské troubě je dokonalá - od zhnědnutí masa až po uvaření ... všech chuťových přísad v jednom hrnci. Stejné hloubky a komplexnosti chuti prostě ... například do klasického neboli pomalého hrnce. Za druhé, pečení guláše v troubě po dobu asi 2 ... spojit chutě a hovězí maso je mimořádně křehké. Zde je několik skvělých tipů na přípravu: ... Maso opékejte po částech na prudkém ohni. Klíčem ke krásnému propečení je nechat maso v ... nepropeče - snažte se ho příliš brzy neotáčet. Neuspěchejte přípravu na sporáku a nechte dejte ... si načas, aby se všechny chutě rozvinuly. Hlavními ingrediencemi pro posílení chuti jsou ... omáčka, rajčatový protlak, víno a mletý česnek. Bylinky (čerstvý tymián a bobkový list) také ... dodají masu spoustu skvělé chuti. Používejte čerstvý tymián. Sušený tymián není stejný. ... Používejte pevné brambory, například zlaté nebo červe. ... se ruským bramborám, protože se snadno rozmačkají....

Karbanátky s jablkem pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Karbanátky s jablkem pečené v troubě

...s jablkem pečené v troubě jsou vláčné a jemné. Podáváme je třeba s bramborovými hranolky...

Plněná cuketa pečená v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněná cuketa pečená v troubě

...cuketa pečená v troubě je rychle připravený skvělý oběd, stačí přidat čerstvé pečivo. Nebo...

Kuřecí řízky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí řízky pečené v troubě

...řízky pečené v troubě jsou dietní, protože je nesmažíme na oleji, ale ... pečeme nasucho v troubě. Přesto jsou báječně šťavnaté a pikantní...

Zeleninové karbanátky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Zeleninové karbanátky pečené v troubě

...karbanátky pečené v troubě jsou dobré, zdravé a pečením v troubě se vyhneme...

Bramborák s cuketou pečený v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborák s cuketou pečený v troubě

...s cuketou pečený v troubě je tím, že ho nesmažíme na oleji, rozhodně ... zdravější a dietnější jídlo. Je to oblíbená a chutná večeře, pokud nejsme vegetariáni, můžeme přidat do těsta nakrájenou ... slaninu. Oloupané cukety nastrouháme, stejně tak i ... oloupané syrové brammbory. Přebytečnou vodu slijeme. Přidáme utřený česnek, ... mouku, sůl, majoránku, vejce a mletý pepř. Vše důkladně zamícháme a na plechu s pečícím ... papírem připravíme bramboráky. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi půl hodiny. Hned...

Zapečené brambory v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené brambory v troubě

...brambory v troubě se připravují snad v každé rodině. Někde jim ... ale všechny recepty se většinou liší jen velmi málo. Často a s oblibou k nim servírujeme ... nakládanou okurku. Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka. Necháme je vychladnout, ... pak je oloupáme a nakrájíme na menší plátky. Cibuli a šunku nakrájíme na tenké proužky. V míse ... sladkou smetanu s trochou mletého pepře a s vejci. Do velké zapékací mísy, kterou jsme vymazali ... položíme vrstvu brambor a zlehka je osolíme. Na brambory rozložíme nakrájenou cibuli a šunku. ... strouhaným sýrem a nakonec zalijeme vaječnou směsí. V troubě předehřáté na 190 stupňů zapékáme ... směs ztuhne a brambory na povrchu začnou hnědnout....

Povidla pečená v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Povidla pečená v troubě

...pečená v troubě se doma hodí vždycky. Třeba na povidlové buchty, nebo babiččin trhanec...

Pstruh pečený v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Pstruh pečený v troubě

...pečený v troubě na másle je lehké, zdravé a téměř dietní jídlo....

Marinované vepřové řízky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Marinované vepřové řízky pečené v troubě

...vepřové řízky pečené v troubě jsou pikantní a podáváme je třeba jen se ... zeleninovými saláty. Smažené hranolky nebo dušená rýže jsou ale také...

Plněné papriky zapečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněné papriky zapečené v troubě

...papriky zapečené v troubě voní krásně parmezánem . Podáváme je třeba s restovanými brambory...

Pikantní brambory pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní brambory pečené v troubě

...brambory pečené v troubě připravíme vegetariánům jen se sklenicí mléka nebo s čerstvým ... zeleninovým salátem. Pro milovníky masa můžeme přidat třeba plátek...

Křupavé brambory pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Křupavé brambory pečené v troubě

...brambory pečené v troubě jsou tak jednoduché! Klidně je podávejte samotné,...

Květákové placky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Květákové placky pečené v troubě

...placky pečené v troubě budou nejlepší s bramborovou kaší. Nebo s ... čerstvým pečivem a vaším oblíbeným dipem...

Bramborové hranolky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborové hranolky pečené v troubě

...hranolky pečené v troubě si připravíte jednoduše sami doma. Jako přílohu k...

Pečená kotleta v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená kotleta v troubě

...kotleta v troubě s bramborovým knedlíkem a se zelím. Nebo s jemnou ... bramborovou kaší a kyselou okurkou. Můžete si vybrat podle své chuti...

Rybí filé v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Rybí filé v troubě

...filé v troubě upečené může chutnat pokaždé trochu jinak. Záleží ... na tom, jakou rybu vyberete ,a na zvoleném koření. Můžete k němu přidat na pekáč třeba i oblíbenou ... zeleninu. Vždy to bude ale rychle připravené, zdravé a lehké jídlo...

Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě

...pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě, připravíme velmi jednoduše. Jsou pikantní a jako ... hodí knedlík, brambory nebo třeba bramborová kaše....

Pečené brambory v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené brambory v troubě

...brambory v troubě jsou výbornou přílohou ke grilovaným nebo pečeným ... masům. Kdo ale nemusí mít pokaždé maso, stačí přidat...

Plněné papriky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněné papriky pečené v troubě

...papriky pečené v troubě můžete podávat třeba s krupicovými noky. Nebo si...

Zeleninové hranolky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Zeleninové hranolky pečené v troubě

...hranolky pečené v troubě, podávané s dobrým dipem, můžou nahradit ty ... klasické, bramborové. Je to zdravá změna a stojí za vyzkoušení. Můžete ... je připravit z jednoho, nebo více druhů zeleniny. Koření a bylinky zvolte podle toho, co máte doma...

Krůtí karbanátky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Krůtí karbanátky pečené v troubě

...karbanátky pečené v troubě jsou jemné a zároveň pikantní. Podávejte je s bramborovou kaší...

Celer pečený v troubě s grilem
Uložit recept!
recepty
recepty

Celer pečený v troubě s grilem

...pečený v troubě s grilem podávejte s bramborovou kaší a uvidíte, že se občas ... obejdete i bez masa. Můžete přidat svůj oblíbený dip...

Květák pečený v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Květák pečený v troubě

...pečený v troubě na pohled vypadá a chutná přesně jako ten smažený. Ale nemusíte se tentokrát obávat přemíry tuku...

Brambůrky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambůrky pečené v troubě

...pečené v troubě, okořeněné a posypané nasekaným zeleným koprem ... nebo pažitkou, to je opravdu pochoutka. Můžete k nim přidat svůj oblíbený dip. A recept...

Zelenina pečená v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Zelenina pečená v troubě

...pečená v troubě je jednoduché lehké letní jídlo. Podávejte ji teplou a nejlépe s vaším oblíbeným...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Houby ve vlastní šťávě zavařené v mikrovlnné troubě . recepty

Kde najít informace



×