Chutný čaj z černé jeřabiny
Chladnější večery nás ponoukají k tomu, uvařit si dobrý, teplý čaj. Zkuste si uvařit čaj z černé jeřabiny....
Salát s klíčky, ananasem a koriandrem
Tento jednoduchý a osvěžující letní salát z naklíčených mungo fazolek a černé čočky vám dodá potřebnou dávku energie a ne...
Barevná mexická kuchyně
...tortilly plněné masem, s omáčkou salsa, dále guacamole s tortilami – avokádový dip s plackou. Pro Dolní ... s červenou nebo zelenou kořeněnou omáčkou zvanou mole. Dalším typickým jídlem jsou burittos, které ve...
Aktivní uhlí je cesta ke krásně bílým zubům
Jakmile se řekne černé uhlí, zřejmě si jako první představíte první pomoc proti průjmu. Přitom aktivní, respektive černé ...
Tiramisu
Jemný lahodný moučník připravíme snadno bez pečení. Jako sváteční zákusek ke kávě, nebo pohoštění pro přátele je jedinečn...
Linecké košíčky
Linecké košíčky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Jako pohoštění ke kávě a čaji je můžeme ale upéci kdykoliv, je to snadn...
Ořechové úly
Ořechové úly jsou klasické, nepečené, tradiční vánoční cukroví. Ořechy můžeme použít jak vlašské, tak i lískové. Más...
Černá ředkev v naší kuchyni
Zelenina, která detoxikujeČerná ředkev není příliš známá a oblíbená zelenina. Běžně jí v obchodě nedostanete, ale pokud s...
V kuchyni na ně neprávem často zapomínáme. Řeč je o fazolích.
Je jich na padesát druhů. Některé z nich jsou důležitou složkou mnoha světových kuchyní a v mnoha zemích se pěstují ve ve...
Kávová poleva
Na každé oslavě, rodinném setkání nesmí chybět dobrý zákusek, perník apod. Poleva z kávy dodá zákusku jedinečnost. Např...
Zeleninový salát s cibulovými kroužky
Zeleninový salát je rychlá a chutná varianta svačiny. S čerstvým pečivem i lehkou večeří. ...
Opilé kuličky
Vyzkoušejte tyto opilé rumové kuličky, které jsou snadné na přípravu a opravdu výborné. Nejsou však určené pro děti, spíš...
Arónie, šípky i jeřabiny: znáte podzimní zdroje vitamínu C?
S přicházejícím podzimem je kladen větší důraz na imunitu, protože viry díky nižším teplotám útočí více než v teplých obd...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Vepřové kotlety po italsku
Vepřové kotlety po italsku jsou pikantní a trochu exotické. Jako přílohu zvolíme , stejně jako to dělají Italové, čerstv...
Veganská velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka s mladými kopřivami nebo s něčím zeleným pro to, abychom vyvolali jaro a všechno kvítí, k Velikonocům...
Vepřové maso na pivě
Vepřové maso na pivě podávejte s dušeným zelím a houskovým knedlíkem. Nebo s vařenými brambory....
Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl
Čaj je nápoj připravený louhováním listů čajovníku v horké vodě. Slovo čaj obvykle používáme i pro samotné lístky z keře ...
Vánoce nemusí být kalorickou bombou!
Vánoce jsou pro většinu lidí to nejhezčí období v roce, období klidu a pohody. Avšak v posledních letech je to spíše hon ...
Kimchi z červené řepy
Kimchi je kvašená zelenina. Jedná se o prastarý způsob uchovávání zeleniny s obrovských zdravotním přínosem. Tím největší...
Mexická fazolová polévka s tortillou a avokádem
Rychlý recept na mexickou zeleninovou polévku s tortilou. Vynikající celoroční polévka, kterou budete chtít připravovat z...
Maskarpone krém do dortů
Italský čerstvý sýr vyráběný ze smetany - tedy mascarpone, je pro přípravu krémů do dezertů jako stvořený. Sice je značně...
Jak si zpříjemnit předvánoční čas aneb Těšíme se na Vánoce!
Venku se snáší poslední lístky stromů k zemi, snad jim již sekundují i první sněhové vločky, teploty se pomalu sunou k nu...
Asijská dieta
Asijská kuchyně je kuchyně bez rafinovaných cukrů a nasycených olejů. Hlavním pokrmem je rýže a zase rýže, bílá i hnědá. ...
Pórek, mangold a kukuřičný chléb
Tento recept vznikl z nápadu spojit tři suroviny – mangold, pórek a kukuřici. Jedná se vynikající letní kombinaci, kterou...
Těstovinový salát s pečenými rajčaty
Mnoho z nás někdy zkoušelo studený těstovinový salát a mnoho z nás při těchto pokusech ztroskotalo. Zpytujíc svědomí jsme...
Pečené koleno podle Pohlreicha
Pečené koleno podle Pohlreicha je oblíbené jídlo všech labužníků. Také tento recept na vepřové koleno pečené na černém pi...
Irská káva
Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě. Začít den bez šálku tohoto horkého nápoje si někteří lidé neumí ani předs...
Uzenky na pivě
Uzenky na pivě jsou krásně pikantní a pro milovníky uzenin to bude pochoutka. Jako příloha úplně postačí čerstvé pečivo. ...
Pečené papriky
Pečené papriky jsou jednou z možností, jak připravit papriky, když je jejich sezóna a máme jich nadbytek. Je to jednoduch...
Zelený salát s olivami a kuřecími kousky
Zelený salát s olivami a kuřecími kousky je lehké a pikantní jídlo. Nahradí vám rychlý oběd nebo večeři. Kuřecí prsa n...
Salát Nicoise
Salát Nicoise je jedna z variant zdravého zeleninového salátu. Spojení tuňáku, černých oliv a čerstvých bylinek si rozho...
Cuketa v kari omáčce
Cuketa v kari omáčce je exotické pikantní jídlo, které si možná oblíbíte. Chuť kokosu a zelených kari listů je možná troc...
Cuketa plněná pikantní směsí
Cuketa plněná pikantní směsí je lahodný a sytý pokrm, který vám dodá potřebnou energii. Takže by to mohla být i skvělá sn...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Mole moreno (černé mole) recepty