Brokolicové karbanátky
Brokolicové karbanátky upečte těm, kdo se obejdou bez masa. Přidejte pečené brambory a oblíbený dip. Báječný zeleninový o...
Pečené brokolicové karbanátky
Pečené brokolicové karbanátky podávejte třeba s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Nebo, kdo to má raději, s br...
Zamrazování surovin
Zamrazování je jeden ze způsobů konzervace potravin. Dnes je to již běžná praxe. V létě si zamrazíte ovoce, bylinky, houb...
Japonská kuchyně
Estetika na prvním místě Japonská kuchyně se vyznačuje svou lehkostí, jednoduchostí a okrasným způsobem servírování. Opra...
Pečené brokolicové noky se sýrem
Pečené brokolicové noky se sýrem jsou lehké a jemné a jako příloha se hodí téměř ke všemu. A jednoduchá příprava je taky ...
Brokolicové placičky se sýrem
Brokolicové placičky se sýrem servírované s jemnou bramborovou kaší politou máslem, to je výborný oběd a maso mu vůbec ne...
Brokolicové noky se sýrem
Brokolicové noky se sýrem jsou hlavně pro milovníky zeleninových jídel. A klidně si je jako přílohu dejte třeba s pečeným...
Brokolicový salát
Výborný salát z brokolice a papriky skvěle doplňuje zálivka z medu a sojové omáčky. Krátkým povařením a prudkým schlazení...
Makové raw kuličky
Můžete si vyrobit válečky nebo kuličky a dle chuti ještě ozdobit vlašským ořechem. Je to rychlé a snadné cukroví....
Tvarohový koláč s ostružinami
K odpolednímu čaji (i ledovému) se skvělé hodí tvarohový koláč s ostružinami. Potěší děti i dospělé. Kombinace tvarohu ...
Noky v rajčatovém vývaru
Noky v rajčatovém vývaru jsou pro zimní měsíce dostatečně lehké a plné, ale i dostatečně teplé pro chladné dny. Problém s...
Čevabčiči
Tento masový pokrm je složením podobný karbanátku a dříve šlo o klasiku, která nechyběla skoro na žádném restauračním jíd...
Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků jsou asi nejoblíbenějším vánočním cukrovím vůbec. V každém případě jsou Vánoce bez ...
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše jsou tradičním velikonočním pečivem, na které zadělávaly těsto ve Škaredou středu už naše prababičky, ...
Ovocné kynuté knedlíky
Ovocné kynuté knedlíky, ať už jsou s jahodami, meruňkami, švestkami nebo docela jiným ovocem, máme rádi hlavně my, milovn...
Housky
Už jste si zkoušeli upéct domácí housky? Voňavé, právě vytažené z trouby, které šíří lákavou vůni? A na povrchu posypané...
Bramborovo-česnekový knedlík
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke...
Kokosové pracny
Kokosové pracny jsou úplně jiné, než ty s ořechy, které známe. Voní a chutnají po kokosu a jsou opravdu výtečné. Rozhodn...
Tradiční česká vánočka
Který recept na vánočku je ten ideální právě pro vás? Skoro každá rodina má svůj (tajný) recept, který každoročně již po ...
Tradiční jidáše
Velikonoce jsou na dohled, připravili jsme si pro vás tradiční český ozkoušený recept na Tradiční velikonoční jidáše....
Domácí rohlíky a housky
Pojďme si upéci domácí rohlíky a housky! Nejprve si zaděláme kvásek. Do hrnku si rozdrobíme droždí a zasypeme zlehka cukr...
Bezlepkové gnocchi
Bezlepkové gnocchi jsou výborné zapečené se sýrem. Můžete použít jakýkoliv sýr, který máte v oblibě. Zapečené gnocchi v...
Kokosové doutníky
Kokosové doutníky jsou oblíbeným druhem nepečeného vánočního pečiva. Jsou tak jednoduché, že je zvládnou připravit i větš...
Cuketový slaný závin
Jednoduchá večeře nebo rychlé pohoštění pro přátele. Předehřejeme si troubu a rozprostřeme na plech pečící papír. ...
Treska s bylinkovým máslem
Treska s bylinkovým máslem je lehké, téměř dietní jídlo. Její příprava je velmi jednoduchá a času zabere pramálo. Příloho...
Kuřecí krokety
Kuřecí krokety podáváme nejraději s bramborovou kaší. Ale ani opečené brambory, nebo zeleninový salát, nebudou špatnou vo...
Bramborové noky
Bramborové noky jsou výbornou přílohou nejen k masům a omáčkám. Skvěle se hodí také třeba k zelenině, například k brokoli...
Hříbky z mandlového těsta
Hříbky z mandlového těsta budou chutnat nejen dětem. Potřebují jen trochu více času na proschnutí. Jejich příprava je a...
Cannelloni plněné ricottou a cuketou
Plněné cannelloni je tradiční italská těstovina, která se nejčastěji plní a zapéká podobně jako lasagne. Tyto atypicky ve...
Pečené tvarohové krokety
Pečené tvarohové krokety patří k sladkým jídlům. Možná je ještě neznáte, ale možná si je oblíbíte, pokud tedy máte sladká...
Špecle
Špecle jsou skvělou a rychle připravenou přílohou. Tyto oblíbené noky můžete podávat jak s dušenou zeleninou, tak i s jak...
Domácí housky bez kynutí
Domácí housky bez kynutí se u vás doma ani neohřejí, to mi věřte. Navíc podle tohoto receptu je upečete snadno a rychle....
Croquembouche
Tradiční francouzský křupavý dezert, jeden z představitelů haute kuchyně z počátku 19. Století. Tradičně crocambushi slou...
Kopřivové ravioli
Divoká kopřiva je hvězdnou ingrediencí domácích raviol. Nahraďte špenát za mladé kopřivy a užijte si tento lahodný italsk...
Pouťové koláčky
Pouťové koláčky s makovou, povidlovou, tvarohovou nebo jablečnou náplní chutnají jako od ty od babičky. A nejen o pouti. ...
Slané preclíky z tvarohového těsta
Slané preclíky z tvarohového těsta se hodí k vínu nebo pivu. Jsou jednoduché a určitě vám doma dlouho nevydrží....
Čokoládové preclíky
Čokoládové preclíky a dobrá káva nebo čaj, to je skvělá odpolední svačina. A možná i nedělní snídaně....
Bramborové preclíky
Do tohoto oblíbeného pečiva se dají přidat i brambory, které jejich konzistenci krásně zjemní. Preclíky se pak doslova ro...
Dýňové noky s bylinkovým máslem
Noky jsou u nás doma docela často na talíři a nikdy by mě nenapadlo, zkusit si je vyrobit doma. Vždyť ty z pytlíku z obch...
Bramborové šišky
Bramborové šišky posypané osmaženou slaninou chutnají výtečně. Jako výborný doplněk se osvědčil kefír nebo bylinkový čaj....
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je labužnickou přílohou ke kuřeti na paprice nebo třeba ke kachně se zelím. Jednoduchý a rychlý. ...
Vepřo knedlo zelo
Vepřo knedlo zelo patří k nepostradatelným pokrmům české kuchyně, který si získal srdce mnoha lidí jak v domácnostech, ta...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Brokolicove valecky recepty