Pečená srnčí žebra
...velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy má zvěř dostatek potravy. Kdo má...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
...Od přípravy holandského řízku vás může odradit snad jen trojobal, který nadělá v kuchyni hodně ... Kvůli vynikající chuti se však k receptu na holandský řízek budete vracet opakovaně....
Podzim je tady! A nesmí chybět ani uzené
...příchodem podzimních měsíců se začínají rozpalovat také udírny. Ojedinělá vůně uzeného ... masa k chladným dnům jednoznačně patří. Pokud se v letošním roce chystáte na...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
...minulosti měla spousta lidí na zahradě vlastní udírnu pro výrobu domácích uzenin ... neboť obyvatelé menších i větších měst si zvykli na to, že si mohou koupit uzeniny po cestě z práce....
Kvašáky
...neboli rychlokvašky, jsou okurky naložené v solném nálevu. Mějme na paměti, že na 1 l ... i vinné listy, snítky kopru a kořen křenu. Křen nakrájíme na kolečka. Na naložení použijeme velkou...
Mořidlo s octem na zvěřinu
...mořidla, které vám zaručí jedinečnou chuť a šťavnatost masa. Určitě se to vyplatí...
3 recepty na lákavé pochoutky, které vás zahřejí
...a sněhové přeháňky. My pro vás ale máme návod na jídlo, které vás zahřeje i v mrazivých dnech. ... to nebude pro vegetariány. Podává se bůček, který nabízí aktuální Kaufland leták za velmi výhodnou...
Zamilovali jste si chuť uzeného masa, či klobásek? Tak si je sami vyuďte
...zelenině, houbám, a dokonce i mandlím propůjčuje naprosto unikátní chuť. Udit je samozřejmě možné i ... takovou parmskou šunku si v jiné než uzené verzi snad ani nedokážeme představit. Ale i u nás máme své...
Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu
...připravit opravdu delikatesní maso, které se bude na jazyku rozpadat, vyzkoušejte tohle mořidlo s ... vínem. Je připravené raz dava a zaručí šťavnatost masa...
Mořidlo s červeným vínem
Už jste zkoušeli mořit maso? Určitě to stojí za to, jelikož mořidlo dodá maso vynikající a nezaměnitelnou chuť. Obzvláště...
Jak uchovat zeleninu na zimu? Vyzkoušejte pickles!
...zeleninu a ovoce, ale tato doba pomalu končí. Nastupuje období, kdy se příroda ukládá ke spánku, ... včetně zahrad, kde jsme v létě a na podzim sklízely chutné přírůstky. Jak si dopřát...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
...jak konzervovat ryby, byl pro naše předky v souboji s přírodními silami, jimiž ... ryb poživatelných i po delším čase. Jde o uzení, nakládání, sušení a solení ryb. Udit lze jak...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Houbový kuba
...které je jednoduché a dobře zasytí. Podává se na Štědrý den nebo v období Vánoc. Mělo by v něm být ... které se do houbového kuby hodí, je mnoho druhů. Například babky, kováře, hřib pravý, hřib sametový,...
Výpečky z vepřového masa
...z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A...
Masopust v roce 2020
...Začíná hned po svátku Tři králové, takže 7 ledna. Jeho konec je ale pohyblivý, protože závisí na ... den před Popeleční středou, která je prvním dnem nadcházejícího půstu. Letos tedy masopust končí 3....
Velikonoční nádivka – recept
...neodmyslitelně spjatým s tímto obdobím. Kde se na českých talířích vlastně velikonoční nádivka ... má již bohatou historii. Už Severín mladší se na počátku 16. století ve své kuchařce zmiňuje o...
Pomazánka na topinky
Pomazánka na topinky je z masa a hodí se jako skvělé pohoštění pro přátele při společných oslavách. Ale může to být i sk...
Pečený bůček
...bůček můžeme jíst i za studena. Nakrájíme ho na plátky a s čerstvým pečivem a naloženou okurkou ... bude všem chutnat...
Tipy a triky od profesionálů na dokonalé smažené řízky
...řízek není žádná věda, a že s tím si poradí i začínající kuchař bez velkých zkušeností s vařením. No ... a měkké, a strouhanka chutná a křupavá, není na škodu znát několik jednoduchých, ale důležitých...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen ... vůně povidel a marmelád, které horce bublají na pekáči, patří pro mnohé z nás neodmyslitelně k...
Vepřový prejt
...doma. Se zelím a bramborovými knedlíky bude chutnat skvěle. Foto:Wikimedia...
Vepřové výpečky
Vepřové výpečky podávejte třeba s bramborovými knedlíky. A k tomu můžete přidat dušený čerstvý špenát. Zdroj fotografie:...
Rámen
...surovinám dostává, pro nás exotický ráz. Jen na rozdíl od našeho vývaru se servíruje ve velké...
Asijský pečený bůček
...tento asijský recept na pečený bůček, po kterém se vám budou sbíhat sliny ... Rafinovaná směs koření a křehké šťavnaté masíčko, ke kterému si můžete připravit...
Pečený bůček
Pečený bůček je oblíbená a jednoduše připravená pochoutka, kterou můžeme jíst za tepla i za studena....
Vepřový bůček pečený s červenou cibulí
Vepřový bůček pečený v troubě s červenou cibulí, třeba jen s čerstvým chlebem, je pochoutka pro labužníky. Můžete přidat ...
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem
...s bramborovými noky. Maso důkladně osolíme na všech stranách a necháme ho uležet v chladnu ... ho z lednice vyndáme. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. V pekáči na plotně opečeme vepřový...
Dobrá sekaná
...a cibuli rozsekáme v kráječi, nebo rozmixujeme na drobnější kousky, ale ne na kaši. Oboje mleté ... maso, směs s kořením a nadrobno rozsekanou zeleninu smícháme ve velké míse, ... římský kmín, med a kečup. Troubu předehřejeme na 160 stupňů a sekanou zvolna pečeme uprostřed, asi...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Nalozeni bucku na uzeni recepty