Pečená krkovička se sýrem
Pečená krkovička se sýrem a cibulí je křehká a voňavá. Přílohou mohou být třeba brambory, pečené nebo vařené....
Vepřová krkovička na medu
Vepřová krkovička na medu bude nejlepší s vařenými nebo pečenými bramborami. Místo vývaru můžete maso podlévat pivem....
Deset základních pravidel pro správné grilování
Taky se tak těšíte na léto nejen kvůli sluníčku, opalování, lenošení, výletům ale hlavně kvůli grilování? Ta báječná letn...
Marinády, grilovací omáčky a přelivy
Základním pilířem grilování jsou samozřejmě marinády. Marinování je nakládání masa do nálevu před grilováním, a to nejmén...
Pečená vepřová krkovička vcelku
Pečená vepřová krkovička vcelku je šťavnatá a upečené maso je báječně měkké. Doplnit ji můžete třeba klasicky zelím a kn...
Vepřová krkovička v hořčičné omáčce
Vepřová krkovička v hořčičné omáčce bude výborná třeba s vařenými bramborami. Nebo máte raději rýži či knedlíky? I to je ...
Vepřová krkovička na rozmarýnu
Vepřová krkovička na rozmarýnu je šťavnatá a lehce pikantní. Třeba s bramborami pečenými v troubě bude vynikající....
Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…
Také z grilování si můžete udělat pořádný kulinářský zážitek. Udržet maso během grilování šťavnaté je kumšt. Aby vše dopa...
Med – vzácný dar přírody
O „zemi oplývající mlékem a strdím“ jsme si přečetli už v Jiráskových Starých pověstech českých, pro které byla inspirací...
Vepřová krkovička na pánvi
Vepřová krkovička na pánvi s domácím bramborovým salátem. Nebo s dušenou zeleninou. Ani salát z čerstvé sezónní zeleniny ...
Krkovička pečená se zelím
Krkovička pečená se zelím, doplněná bramborovým nebo houskovým knedlíkem, je jednoduchý recept na sváteční oběd. ...
Pečené vepřové plátky v marinádě
Pečené vepřové plátky v marinádě můžeme podávat třeba s bramborovou kaší. Budou ale výborné i s hranolky nebo s čerstvý...
Jedinečná francouzská kuchyně, co ochutnat?
Kuchyně s dlouholetou tradicíFrancouzská kuchyně patří mezi ty nejlepší na světě. Je rozmanitá, charakteristická je pro n...
Speciální kuchařské techniky, které snadno a rychle ovládnete
Stejně jako v jiných oblastech jde vývoj kupředu, tak i gastronomie nezůstává pozadu. Kuchařskými technikami se nazývají ...
Grilované kuřecí plátky v jogurtové marinádě
Kyselý jogurt v marinádě pomůže tomu, aby bylo maso křehké. Postačí k němu přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomá...
Kuřecí mini řízečky naložené v jogurtové marinádě
Léto je tu, užívejte si sluníčka a dobrého jídla. Prožijte léto naplno. Dobré jídlo a pití k tomu patří. Kdo by počítal ...
Pikantní kuře v marinádě
Pikantní kuře v marinádě je bleskově připravená minutka, pouze si ji naložíte den předem. Jako přílohu doporučujeme hrano...
Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády
S příchodem teplého počasí se mnozí z nás začnou připravovat na grilování. A právě při grilování bývá důležitou součástí...
Omáčka na grilování je nejlepší domácí – 4 recepty
Bylo léto v plném proudu – máj už v čudu –večerní párty – byl grilování čas.Scéna je připravená. Vše na svém místě. Maso ...
Kotlety v marinádě
Kotlety v marinádě jsou pikantní a nejlépe chutnají s bramborovými hranolky. Naložíme si je den předem a pak už máme hot...
Pečený květák v jogurtové marinádě
Pečený květák v jogurtové marinádě chutná jinak, než ten klasický obalovaný a smažený. Stojí to za vyzkoušení....
Snadný grilovaný losos
Snadný grilovaný losos je kulinářská pochoutka, když použijete některou z uvedených marinád. Která to bude, záleží jen na...
Grilovaný losos
Grilovaný losos, marinovaný v marinádě ze sojové pasty miso, je delikatesa. A zároveň snadná a velmi rychle hotová. Sm...
Vepřová krkovice
Krkovička je tučnější kousek masa z prasete. Díky tomu, že je prorostlá, se dá připravit vcelku i nakrájená na plátky. Up...
Krkovice
Krkovička je chutnější než například pečeně, protože je prorostlá tukem. S kostí se hodí převážně na pečení, vykoštěná a ...
Kuskus s kuřecími kousky, cherry rajčátky a červenou řepou
Kuskus s kuřecími kousky, cherry rajčátky a červenou řepou je lehké jídlo, po kterém určitě nepřiberete....
Kuřecí řízky trochu jinak
Kuřecí řízky trochu jinak jsou křehké a pikantní. Můžete použít kukuřičnou nebo jinou bezlepkovou mouku a můžete jimi poh...
Smažená králičí stehna
Smažená králičí stehna jsou jemná a pikantní díky marinování. Můžeme k nim podávat bramborovou kaši nebo vařené brambor...
Jogurtová marináda
Maso lze marinovat na mnoho různých způsobů. Tento recept nabízí ojedinělou jogurtovou marinádu, která dodá grilovanému m...
Kuře Tandoori
Pokud patříte mezi milovníky indické kuchyně, rozhodně by jste měli vyzkoušet tento tradiční recept na pečené kuře. Kuře...
Pikantní pečený králík
Pikantní pečený králík předem naložený v marinádě je výborný s dušenou zeleninou a vařenými brambory. Také ho můžeme podá...
Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha
Kombinace vepřového masa a zelí je v české kuchyni prostě nesmrtelná, a když přidá svůj recept i známý šéfkuchař, není co...
Grilované žampiony
Grilované žampiony portobello jsou pochoutkou. Můžete k nim připravit jako přílohu třeba zelené saláty. ...
Jehněčí na jehle
Jehněčí na jehle můžete grilovat na zahradě, ale také doma. Maso je jemné a je to opravdu pochoutka. Přílohou mohou být ...
Losos s kuskusem
Oblíbený druh ryby podávaný s jemnozrnnou těstovinou - kuskusem, je velmi zdravé a přitom vydatné jídlo. Losos obsahuje v...
Zelný salát s mrkví, jablkem a koprem
Zelný salát s mrkví, jablky a koprem naložený v domácí marinádě je výborná příloha ke grilovaným a pečeným masům. Jednodu...
Pikantní pečená cizrna
Pikantní pečená cizrna je výborná příloha k masu nebo k salátu z čerstvé zeleniny. Můžete použít i cizrnu naloženou, poku...
Kapří hranolky
Sladkovodní ryba kapr má v české kuchyni velkou tradici, a pokud patříte k jejím fanouškům, určitě vyzkoušejte tento rece...
Kuřecí špízy
Maso na kuřecí špízy by mělo být naloženo v marinádě nejlépe přes noc. Přílohou mohou být brambory v jakékoliv podobě, ze...
Pikantní smažená kuřecí stehna
Pikantní smažená kuřecí stehna voní česnekem a jsou krásně křupavá. Bramborové hranolky nebo kaše jako příloha a k tomu ...
Česnekové bramborové lupínky
Česnekové bramborové lupínky pečené v troubě jsou křupavé a pikantní. A můžete si je připravit kdykoliv máte doma pár bra...
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě i s bramborami a žampiony je příloha k masům, ale i samostatné hlavní jídlo. Navíc k vaření v to...
Marinované pikantní krůtí řízky
Marinované pikantní krůtí řízky třeba s bramborovým salátem. Nebo jen s čerstvě uvařenými bramborami politými rozpuštěným...
Pečený losos s brambory
Pečený losos s brambory a zelenými fazolkami připravíme velmi jednoduše v troubě v jednom pekáči. Pomocí doplňujícího koř...
Havajský marinovaný steak
Havajský marinovaný steak chutná jedinečně. Když si marinované maso připravíme předem, je pak skvělé jídlo hotové během c...
Marocká kořeněná kuřecí prsa na grilu
Marocká kořeněná kuřecí prsa na grilu budeme mít hotová během chvilky. Musíme si ale předem, nejlépe přes noc naložit mas...
Grilovaný steak (Carne Asada)
Grilovaný steak (Carne Asada) pochází z mexické kuchyně. Základem všeho je zde marináda. Je to tak skvělé maso, že ho bud...
Grilovaný marinovaný steak
Grilovaný marinovaný steak je jednoduché ale skvělé jídlo. A chuť dobře naloženého a grilovaného hovězího masa je pro mn...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Krkovicka v marinade recepty