Kategorie receptů
Naše nové recepty
Chřest
Chřest je delikátní a jemná pochoutka pro mnohé z nás. Jeho příprava v tomto receptu je jednoduchá a nezabere mnoho času....
Špenátové noky
Lehký recept z Itálie nadchne krásnou barvou a k jeho výrobě vám bude stačit jen pět ingrediencí. Navíc si na nich mohou ...
Banánové chipsy
Zdravé mlsání bez zbytečně přidaného cukru a tuku. Banánové chipsy lze přisypat do müssli nebo je zobat tehdy, když se o ...
Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha
Kombinace vepřového masa a zelí je v české kuchyni prostě nesmrtelná, a když přidá svůj recept i známý šéfkuchař, není co...
Mleté kuřecí maso
Mleté kuřecí maso je jemné, lehce stravitelné a také je zdrojem bílkovin, minerálů a vitamínů. Dá se připravit mnoha způs...
Česnekový dresing do tortil
Chlebová placka tortilla je báječná proto, že se dá naplnit vším, co má člověk rád. Když náplni chybí dostatek štávy nebo...
Guláš z vepřové krkovice
Guláš z vepřové krkovice je krásně šťavnatý a pro milovníky omáček je to vítaná změna. Přílohou může být rýže, houskové k...
Žampiony
Žampiony jsou oblíbenou houbou, kterou si můžete zpestřit jídelníček kteroukoliv roční dobu. V obchodě vybírejte jen kous...
Základní těsto na vafle
Když se poštěstí a je ráno trochu více času, proč si nezpříjemnit začátek den vydatnou snídaní? Mezi mé favority patří na...
Katův šleh podle Kluci v akci
Tato restaurační klasika má i dnes stále spoustu příznivců, a i když nad ní mnozí šéfkuchaři obracejí oči v sloup, je ten...
Boloňské špagety s tofu
Italská klasika v trochu netradiční úpravě, to jsou špagety s rajčatovou omáčkou a tofu. Pokud zvolíte uzenou variantu té...
Tiramisu
Chutná přímo nebesky, a tak není divu, že se tento oblíbený italský dezert, jehož základem je tučný sýr mascarpone, zabyd...
Aperol spritz
Aperol spritz ie v poslední době jeden z nejoblíbenějších míchaných nápojů. Obsahuje jen malé množství alkoholu, lehce vo...
Jarní polévka s ředkvičkami
Svěží polévka s čerstvými ředkvičkami a jarní cibulkou nabudí smysly a dodá vitamíny. Když k ní přidáte ještě pečivo, můž...
Krém z mascarpone a salka
Krém z mascarpone a salka se hodí na promazávání dortů, jako náplň do košíčků a tak podobně. Je opravdu velmi jednoduchý ...
Mražené krevety
Mražené krevety jsou většinou připravené přímo k vaření. Stačí je rozmrazit. Koření můžete použít i jiné. Podle chuti....
Kapustové palačinky
Zelené hlávky kapusty na jaře svítí na pultech obchodů a z této zeleniny se dá připravit mnoho báječných pokrmů. Kapustou...
Cibulová marmeláda
Marmeláda z cibule? Nenechte se zmást! Cibule povařená s vínem a balzamikovým octem skvěle chutná například jako příloha ...
Mandlové mléko
Je skvělou alternativou klasického kravského mléka a ocení ho nejen ti, kdo trpí intolerancí laktózy. Tohle mléko je lehk...
Buřtguláš
Buřtguláš je jednoduché jídlo, kterým si občas všichni zpestřujeme jídelníček. Je rychlé, syté a když použijeme kvalitní...
Hummus s avokádem
Báječně krémový tradiční dip, “vytuněný” avokádem. Podávat se dá k masu, zelenině nebo ho lze jíst jen tak, s kukuřičnými...
Caesar salát podle Pohlreicha
Caesar salát podle Pohlreicha je salát původem z Mexika. Ale dnes ho dostanete ve většině restaurací po celém světě. A s...
Špagety s avokádem a krevetami
Rafinované, snadné, lehce stravitelné a přitom nadupané energií. Přesně takové špagety připravené podle tohoto receptu. A...
Rizoto
Tento pokrm se dá připravit na \"tisíc\" způsobů a často mě zachránil v situaci, kdy jsem musela připravit jídlo tzv. co ...
Tarte tatin podle Josefa Maršálka
Francouzský obrácený koláč z křehkého těsta je plný zkaramelizovaných jablek, a tomu prostě nejde odolat. A když s recept...
Daňčí medailonky
Daňčí medailonky jsou rozhodně delikatesou. Podávejte je s jemnou bramborovou kaší nebo pečenými bramborami....
Krém z mascarpone a zakysané smetany
Krém z mascarpone a zakysané smetany je výborný třeba jako náplň domácích dortů. Je snadný, nemusí se vařit a připravený ...
Lívanečky podle Petry Burianové
Kuchařka, kterou napsala vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová, patří k mým oblíbeným. Předpis na lívance, který...
Kedlubnová polévka
Je snadná, rychle hotová a velmi dobře chutná. Kedlubnová polévka se u nás tradičně podává na jaře a v létě, kdy je zelen...
Ceviche
Ačkoli Peruánci prohlašují ceviche jako své národní jídlo toto jídlo najdete v domácnostech a restauracích ve Střední a J...
Škvarkové placky mé babičky
Škvarkové placky mé babičky jsou jednou z mých největších pochoutek. Sice trochu pracnější, ale věřte, že to stojí za to....
Pečené koleno Pohlreich
Pečené koleno Pohlreich je jemné a křehké maso, které samo odpadává od kostí. Opravdu něco pro gurmány....
Řepánky
Řepánky jsou polozapomenuté kynuté buchty s mákem a cukrovou řepou. Řepánky se pekly zejména v oblastech, ve kterých se c...
Bezinkový sirup
Bez sirupu z bezu černého se neobejdu. Každý rok v červnu vyrážím do přírody “na lov” bílých velkých květů, z nichž doma ...
Kedlubnový salát s jablky
Tento salát je lehký, osvěžující, šťavnatý a nabitý vitamíny. Skvěle se hodí jako odpolední svačina nebo jako příloha k m...
Kokosové řezy
Dezert zasněžený kokosem se u nás doma těší velké oblibě. Je krásně nadýchaný a nechybí ani čokoláda, která dodá moučníku...
Špenát
Zelenina nabitá chlorofylem, vitamíny a minerály, to je špenát. Vařený se dá podávat jako příloha k masu nebo přísada do ...
Ceviche
Ačkoli Peruánci prohlašují ceviche jako své národní jídlo toto jídlo najdete v domácnostech a restauracích ve Střední a J...
Jahodové Daiquiri
Nejlepší jahodový daiquiri jaké jste kdy pili. Tento drink je plný vyvážených a osvěžujících chutí. Připravte se na přich...
Rizoto
Rizoto známe asi každý. Tenhle tradiční italský pokrm vyžaduje speciální druh rýže. U nás dostanete třeba Arborio a Carna...
Grilované kuře s kokosovou rýží a chilli-limetkovou omáčkou
Skvělý recept na grilované kuře, které má krásně křupavou kůrčičku a jemný vnitřek, které se podává s návykovou kokosovou...
Těstoviny s mangoldem
Mangold patří mezi časnou jarní zeleninu a ke konzumaci se používají hlavně listy a řapíky. V kuchyni má široké využití, ...
Langoše bez kynutí
Langoše bez kynutí připravíme jednoduše a samozřejmě i mnohem rychleji, než langoše, kdy těsto musí nějaký čas kynout. ...
Mangold na kari
Tato zelenina pro mě byla dlouhou dobu velkou neznámou, ale jakmile jsem ji poprvé vyzkoušela, hned jsem si ji oblíbila. ...
Lazaně
Lazaně s mletým masem, rajčaty, cuketou a různými druhy sýra. Známe spoustu receptů na toto oblíbené jídlo. Tento recept ...
Hovězí roštěná
Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový kned...
Rychlý dezert
Spižírna zeje prázdnotou a za dveřmi stojí návštěva nebo vás honí mlsná? U nás dost běžná situace, a proto mám v záloze n...
Rebarborová limonáda
Tento sladko - kyselý osvěžující nápoj se hodí zejména pro teplé dny, ale určitě potěší i jako drink k zahradnímu grilová...
Francouzské palačinky s banánem a čokoládou
Tento typ palačinek, kterým se ve Francii říká crepes, se dají naplnit prakticky čímkoliv. Servírovat je lze naslano i na...
Čevabčiči
Tento masový pokrm je složením podobný karbanátku a dříve šlo o klasiku, která nechyběla skoro na žádném restauračním jíd...