Falešná svíčková v pomalém hrnci
...svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její...
Ghee - zdravé přepuštěné máslo
...naše babičky věděli proč je konzumace přepuštěného másla zdravá. Ghee neboli také přepuštěné máslo...
Zázrak jménem Ghí: Proč tak zdravé přepuštěné máslo?
...větší oblibě se těší už i v Evropě. Takzvané přepuštěné máslo má mnoho pozitivních účinků pro naše tělo a ... našich babiček Také v Evropě se tradičně máslo přepouštělo. Naše babičky touto technikou takto...
Sádlo, máslo, margarín nebo rostlinný olej?
...rostlinných druhů. Mezi živočišné tuky patří máslo, sádlo, rybí tuk. Abychom věděli alespoň zhruba, ... Pro zdravého člověka zase není problém používat máslo či sádlo, ovšem také v přiměřeném množství....
Přepuštěné máslo
Přepuštěné máslo má tu velkou výhodu, že na něm můžeme bez problémů smažit a nepřepálí se. Kromě toho nám vydrží i tři tý...
Jarní kuře v hrnci
...mnoha různých chutných jídel. Jarní kuře v hrnci je rychlé, snadné a velkou výhodou je, že ho ... připravíte v jednom hrnci. Ve vysokém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku až...
Bylinkové máslo s medvědím česnekem
...přináší organismu spoustu benefitů. Bylinkové máslo s medvědím česnekem se hodí nejen k pomazání na...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
...dnešní trend ke zdravé výživě je naprosto zřejmý, máslo si uchovává status nepostradatelné ingredience. ... druhy tuků s nižším obsahem cholesterolu máslo rozhodně z kuchyní nevytlačilo. I profesionální...
Jak na domácí ochucené máslo
...pro návštěvu nebo jako předkrm. Ostatně bylinkové máslo se dost často nabízí před hlavním chodem v ... tipy a variace. Základní recept - bylinkové máslo Na bylinkové máslo budeme potřebovat 125g másla,...
Domácí máslo
...350 g másla a 600 g podmáslí. Možná nebude domácí máslo levnější než to kupované, ale kvalitou ho...
Bylinkové máslo
Máslo je základ tradiční české kuchyně, a s tímto receptem lze tento mlékárenský výrobek povýšit na další level. Stačí k ...
Dýňové máslo
...vyrobené dýňové máslo je skvělá pomazánka na čerstvé pečivo. Můžeme ho ... minuty) povaříme, pak odstavíme z plotny, přidáme máslo a citronovou šťávu, znovu důkladně promícháme a ... skleniček a skladujeme v ledničce, kde nám dýňové máslo vydrží několik dní....
Jak si doma vyrobit máslo
...přetlačovat s davem a nakupovat předražené máslo do zásoby, protože co kdyby náhodou nebylo? Proč ... si jednoduše dobré domácí máslo nevyrobit sami. Není to ani složité, ani to...
Bambucké máslo - kvalitní přírodní kosmetika
...jednou ze zajímavých alternativ je bambucké máslo, jinak taky známé jako karité nebo shea butter. ... Zázrak z Afriky Bambucké máslo vyrábějí africké domorodé ženy z olejnatých semen...
Ořechové máslo
Máslo vyrobené z ořechů a mandlí má bohaté využití. Dá se natřít na pečivo a doplnit například ovocem. Je však i chutným...
Bylinkové máslo
Hodí k vařeným či pečeným bramborám, k masovým minutkám a samozřejmě na pečivo. Skvěle vám poslouží i jako základ při pří...
Kuře v Setonově hrnci
Pojďte si při vaření užít trochu dobrodružství a připravte si takzvané kuře v jámě. Lepší delikatesu si v sezóně letního ...
Masopustní koblížky pro mlsné jazýčky
...cukru, špetka soli, dvě lžíce rumu, olej, přepuštěné máslo nebo sádlo na smažení, marmeláda na plnění ... po osmažení. 4. Koblihy smažíme z obou stran v hrnci s vyšším okrajem v dostatečném množství tuku....
Leden měsíc polévek. Která vás postaví na nohy?
...probublávat na plotně minimálně tři hodiny. V pomalém hrnci ho lze vařit i šest hodin. Jak na to: Do ... dokonalá. Klíč k úspěchu dobrého vývaru? Voda v hrnci nesmí vřít, ale jen probublávat, a to je třeba...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
...velká vrstva. Na smažení používáme řepkový olej a přepuštěné máslo (smíchané). Fritéza, pánev nebo něco ... Smažený sýr můžete ale připravit i ve fritovacím hrnci.Co se týče rozdílu smažení na pánvi nebo ve ... fritovacím hrnci, záleží hlavně na tvaru. Na pánev totiž musíte...
Hrušky s ghí
...je pro vaření mnohem lepší volbou než klasické máslo, protože ho lze zahřát na vysokou teplotu. Ghí má...
Pohlreich růžičková kapusta
Tato brukvovitá zelenina má spoustu předností, a proto je škoda, že je v českých domácnostech tak často opomíjena. Růžičk...
Top polévky pro podzimní dny
...Už naši předkové věděli, proč je výhodné nechat v hrnci maso zalité vodou pěkně probublávat, a to rovnou ... Výhodnější je připravit vývar z hovězího masa v pomalém hrnci, který si sám hlídá nastavenou teplotu,...
Top večeře pro měsíc leden, které zahřejí i zasytí
...účinky. Praktická je zejména příprava vývaru v pomalém hrnci, který za vás hlídá teplotu a práci odvede ... nebo i v době, kdy jste v zaměstnání. I v běžném hrnci můžeme uvařit poctivý vývar a polévku nechat...
Fazolová polévka se zeleninou
Luštěniny obsahují velké množství bílkovin, vlákniny a u vegetariánů často suplují maso. Pro naše zdraví jsou velmi prosp...
Zdravé lívance
Místo mouky ovesné vločky a jako pojivo vajíčka a sýr cottage. Tyhle lívance si zamilují nejen milovníci zdravé a dietní ...
Květáková rýže
I když v názvu tohoto receptu figuruje rýže, tu klasickou byste v něm hledali marně. Základem pokrmu je nahrubo nastrouha...
Lívance s ricottou
Skvělá nedělní snídaně. Neděle je svátkem nicnedělání. Připravte si na snídaní lívance s ricottou a oslavte tento den spo...
Mandlovo-rýžový puding
Růžový pudink z vařené rýže v mléce a cukru budete milovat. Podává se studený i teplý a pochází z Indie. Připravte si ten...
Dušená mrkev
Někomu se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom mů...
Hrachová kaše od Pohlreicha
Luštěnina hrách je bohatý na kvalitní bílkoviny a dříve tvořil základ jídelníčku. Dnes se k této potravině v kuchyni post...
Mangold na kari
Tato zelenina pro mě byla dlouhou dobu velkou neznámou, ale jakmile jsem ji poprvé vyzkoušela, hned jsem si ji oblíbila. ...
Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha
Kombinace vepřového masa a zelí je v české kuchyni prostě nesmrtelná, a když přidá svůj recept i známý šéfkuchař, není co...
Tvarohový věnec recept
Velikonoce jakožto svátky jara se neobejdou bez svých skvělých dobrot. Můžete si upéct například recept na sladké jidáše ...
Tvarohové lívance
Dokonalá snídaně pro sportovce i hladovce. Tvaroh, mléko a vejce dodají tělu bílkoviny a trocha cukru dodá energii. ...
Lečo
Na dušenou zeleninu dostávám největší chuť v létě, kdy je snadno k dostání. Občas si ale na leču smlsnu i v zimě, když mi...
Lívance se sýrem cottage podle Břicháče Toma
Recept na tyto zdravé a velmi chutné lívance jsem našla v knize Břicháče Toma. Lívance mne nadchly tím, že se do těsta př...
Vařený chřest s holandskou omáčkou
...špetkou soli a pepře do zhoustnutí. Pak přidáme přepuštěné máslo a ušleháme omáčku. Do hrnce s vroucí...
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt je hvězdou brunch stolu nebo si ho připravte jako snídaně. Skládá se z toustového chleba, který je pokryt ...
Francouzská cibulačka
...dáme do menšího hrnce, kde máme již rozpuštěné máslo. Cibuli v hrnci osmahneme do zlatova. Do hrnce...
Pečená husa
...Tajemství šťavnaté husy totiž spočívá v pomalém pečení. Omytou a očištěnou husu osolíme a...
Těstoviny s hříbkovou omáčkou
Když z lesa zavoní houby, Češi popadnou košíky a vyrazí “na lov”. Čerstvé hříbky jsou základem pro báječnou smetanovou om...
Krémová rybí polévka
Tahle polévka má krásnou krémovou konzistenci a je skvělá pro chladné zimní dny. Hodí se ale i jako sváteční předkrm na š...
Těstoviny s houbami
...s houbami je snadno připravené jídlo v jednom hrnci. Je na každém z nás, jaké houby a jaké těstoviny ... bublat a hnědnout, odstavíme hrnec z plotny. Toto máslo nalijeme do malé misky a dáme si ho stranou. ... Zbylé máslo dáme do hrnce, přidáme utřený česnek, všechny ... Za občasného míchání vaříme těstoviny s houbami v hrnci asi 10 minut. Po této době by měly těstoviny...
Těstoviny s kuřetem a sýrovou omáčkou Alfrédo
...prsou a tím budete vše podstatné, co potřebujete. Máslo by mělo být neochuzené s co největším obsahem...
Těstoviny s vepřovým ragú
...Určitě doma někde v lednici najdete parmezán, máslo a citron. A také těstoviny. Nemusíte chodit do...
Holandská omáčka lehká
Chřest by byl bez holandské omáčky jen polovičatý, protože tahle světlá omáčka je k tomuto druhu zeleniny prostě bezkonku...
Pórková polévka
Pórková polévka je hladká, krémová a lahodná. Můžeme k ní podávat i opečené chlebové krutony....
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Bramborová polévka jako od babičky
Bramborová polévka jako od babičky báječně voní houbami a kmínem. Je to pochoutka pro mlsné jazýčky, kdo ji ochutná, zami...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Přepuštěné máslo v pomalém hrnci recepty