Bramborový knedlík
Bramborový knedlík podle tohoto receptu je jednoduchý a uvařit ho dokáže i nezkušený kuchař. Je to velmi oblíbená příloha...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Recepty pro chladné dny: kvašené zelí jako příloha i lék
Zelí je pravděpodobně jednou z nejstarších rostlin, které začal člověk pěstovat. Druhů je mnoho a většinou jde o kulatou ...
Kysané zelí – recept, postup přípravy a doba kvašení
Kysané zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je stále o jednom a tom sam...
Bramborový knedlík
Dobře uvařené bramborové knedlíky jsou chloubou každé kuchařky. Je to skvělá příloha pro různě připravená masa a napříkl...
Kysané zelí jako příloha
Kysané zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní příloha se hodí téměř ke všem masům, ať ...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Jak uvařit hlávkové zelí
Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí můžeme jís...
Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!
Hlávkové zelí, jedinečná zeleninaHlávkové zelí je přímo nadupané vitamíny a minerály, proto je vhodné ho konzumovat právě...
Rotkohlsuppe z červeného zelí
Velmi zdravá sezónní polévka nabitá vitamíny. Hit letošního podzimu ze kterého budete velmi nadšení a zároveň nezatíží va...
Vepřové výpečky se zelím
Vepřová plec patří mezi oblíbené druhy masa, protože není tak tučná a dá se použít jak k pečení, tak k dušení. Výtečné js...
Výpečky podle Pohlreicha
Výpečky podle Pohlreicha můžeme podávat, kromě klasického zelí s knedlíkem, také s pečenými bramborami nebo s dušenou ze...
Jak si levně zvýšit imunitu? Vsaďte na kysané zelí.
Často námi opomíjené kysané zelí patří mezi superpotraviny hlavně pro svůj vysoký obsah vitamínu C, K, A, železa a vlákni...
Zelí v kuchyni: proč jsou fermentované potraviny zdravé?
Kysané zelí platí za jednu z nejstarších trvanlivých potravin a na jídelníčku se udrželo až do dnešních dob. Přínosy kysa...
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Vepřové výpečky z krkovice
Vepřové výpečky z krkovice jsou ve finále téměř libové, protože většina tuku z masa se vypeče. Pro milovníky hodně tučnýc...
Kysané zelí jako vitamínová bomba. Vyzkoušejte tyto recepty!
Kvašené potraviny se po letech v ústraní opět vrátili na náš jídelníček, a to je moc dobře. Receptů na tzv. pickles je ne...
Je kysané zelí opravdu tak zdravé?
Kysané zelí se právem řadí mezi superpotraviny. A to hlavně pro svůj vysoký obsah železa, vitamínu C, vitamínu K a vlákni...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Vepřové výpečky
Vepřové výpečky podávejte třeba s bramborovými knedlíky. A k tomu můžete přidat dušený čerstvý špenát. Zdroj fotografie:...
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní...
Pečivo pro hladové krky? Bramborový chléb podle našich babiček!
Chléb, housky a rohlíky jsou dnes již samozřejmou součástí našeho jídelníčku. Byly ale doby, kdy měli obyvatelé hluboko d...
Bramborový salát stokrát jinak
Tradiční štědrovečerní menu se u většiny z nás neobejde bez bramborového salátu. Jako příloha pro smaženého kapra, vinnou...
Bramborový salát
Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...
Kysané zelí s červenou řepou
Červená řepa, kdo by ji neznal? Zdravá a dobrá. Má mnoho možností úpravy. A řepa se zelím, to je dobrota!...
Houskový knedlík v ubrousku
Ke guláši, k omáčkám jako je svíčková, koprovka i rajská je jako příloha skvělý houskový knedlík. Podávat se však dá i ja...
Houskový knedlík
Klasická česká příloha jídel s omáčkou či sosem. Prřipravíme si mísu, ve které smícháme housku nakrájenou na malé kost...
Karlovarský knedlík
Šiška houskového těsta obohacená čerstvými bylinkami, to je karlovarský knedlík, tradiční příloha k masovým pokrmům. Kned...
Bramborový salát s opečenou slaninou podle Pohlreicha
Tento salát připravený podle receptu Zdeňka Pohlreicha je skvělým doplňkem ke grilovanému masu. Chuťové buňky ale potěší ...
Houskový knedlík
Uvařit domácí houskový knedlík není nic složitého. Nevěříte? Nebojte se a vyzkoušejte! ...
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím je jednoduchý, a protože mnozí z nás nedají na tuto oblíbenou českou přílohu d...
Rychlý knedlík bez lepku a laktózy
Rychlý knedlík bez lepku a laktózy z mikrovlnné trouby uvaříte za 5 minut i s přípravou. Zkuste to, opravdu to stojí za t...
Lehký bramborový salát
Tento lehký bramborový salát je bez majonézy. Tudíž je zdravější a dietnější než ten, který všichni známe. Chutná přesto ...
Bramborový salát
Bramborový salát patří k oblíbeným svátečním pokrmům. Co si jej dopřávat častěji bez složitých příprav? ...
Bramborový salát s treskou
Bramborový salát s jogurtovou či majonézovou zálivkou je klasika, která zejména o Vánocích nesmí chybět na sváteční stole...
Skordalia - bramborový dip z Řecka
Kdo o dovolené vyrazil do slunného Řecka, možná ochutnal místní tradiční bramborový dip s česnekem - Skordalii. Tento vel...
Kysané zelí dušené
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou příloh...
Salát z kysaného zelí
Kyselé zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. Námořníkům se díky kyselému...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Dušené bílé zelí se slaninou
Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkov...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
Velmi snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dob...
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti. Je to zdravá a chutná příloha....
Kysané zelí na slanině
Kysané zelí na slanině, k tomu pečené maso a knedlíky. Klasika, která chutná všem. ...
Bramborovo-česnekový knedlík
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je netradiční příloha ke všem omáčkám. Je trochu jiný než klasický houskový, ale moc dobrý....
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je labužnickou přílohou ke kuřeti na paprice nebo třeba ke kachně se zelím. Jednoduchý a rychlý. ...
Pečené zelí s česnekovým máslem
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak....
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Fotky bramborovy knedlik cervene zeli vypecky recepty