Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě je o mnoho dietnější a zdravější, než ten smažený v oleji. Navíc se nemusíte zdržovat jeho vaření...
Pečený česnek s topinkou
Pečený česnek chutná lehce oříškově a nemá tak ostrou chuť. Můžete ho namazat na topinky, ale klidně i na čerstvé pečivo...
Top 5 receptů na pečené čaje
Znáte pečené čaje?Pečené čaje jsou hitem posledních let. Většinou se prodávají v obchůdkách se sypanými čaji, ve zdravých...
Jak si vybrat ten správný chléb?
Chléb, nebo hovorově chleba, je něco, co nás provází už od dětství celým našim životem. Je to potravina která vzniká peče...
Bramborák s cuketou pečený v troubě
Bramborák s cuketou pečený v troubě je tím, že ho nesmažíme na oleji, rozhodně zdravější a dietnější jídlo. Je to oblíben...
Pečený čaj
Z pečeného čaje připravíte aromatický nápoj, který vás krásně zahřejete v mrazivých dnech. Ovoce očistíme a oloupeme a...
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou je zdravý letní oběd nebo večeře. Připravíme ho v jedné zapékací míse pro c...
Chcete jíst zdravě? Tak nezapomínejte na ryby.
Už od pradávna jsou ryby součástí našeho jídelníčku. Ať už jsou to ty sladkovodní nebo ty mořské. Je ale škoda, že pro...
Proč ryby rozhodně patří na náš stůl?
Dvakrát týdně bychom měli mít rybu ve svém jídelníčku. Tak to alespoň doporučuje většina výživových poradců. V České repu...
Bezinkový pečený čaj
Tento pečený čaj má zajímavou chuť, která vás buď nadchne nebo odradí. Vězte však, že je opravdu zdravý. Plody černého be...
Pečený čaj černý rybíz
Sice už je po sezóně černého rybízu, ale mnoho lidí si ho zamražuje. Pak se často stává, že pro rybíz není místo na nic j...
Voňavý švestkový pečený čaj
Švestky jsou výborné ke zpracování v kuchyni. Jsou z nich vynikající koláče, povidla, ale i pečené čaje. Vyzkoušejte tent...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
V posledním desetiletí se historici začali zabývat okolnostmi nejen velkých událostí, ale i aspekty běžného života tehdej...
Vaření podle Herbáře: sváteční ryba trochu jinak
Pořad plný bylinek Herbář se na České televizi vysílá již od roku 2013. Herečka a zpěvačka Kateřina Winterová, která pořa...
Pečený čaj s jablky a brusinkami
Už nevíte co s jablky? Už jste upekli štrůdl, nasušili křížaly, udělali povidla, přesnídavky a pořád vám zbývají? Vyzkouš...
Rybízový pečený čaj
O rybízu je známo, že je velice zdravý, obzvláště ten černý. Najdeme v něm vysoký obsah vitamínu C, mnoho minerálních lát...
Pstruh pečený v troubě
Pstruh pečený v troubě na másle je lehké, zdravé a téměř dietní jídlo. Podáváme ho většinou s bramborem, případně přidám...
O jídle s Jiřím Vaňkem
Tentokrát jsme se sešli na rozhovor o jídle s Jiřím Vaňkem scenáristou, spisovatelem a muzikantem v jedné osobě. Psal scé...
Top 10 zeleninových jídel
Zelenina je zdravá. No ano, je to klišé. Nebo konvenční banalita. Nebo fráze. Ale! Zelenina obsahuje vitamíny, vlákninu, ...
Kapr pečený na kmíně
Kapr pečený na kmíně je taková malá generálka na kapra tradičně vánočního. Třeba to tentokrát ten klasický smažený v tro...
Pečený králík
Pečený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší nebo s čerstvě vařenými bramborami. Připravené okořeněné porce králíka, s...
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině je jemná delikátní a zdravá pochoutka. Podáváme ho s dušenou rýží nebo s vařenými brambory....
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
České vánoční hody
Vánoce jsou tím nejoblíbenějším svátkem roku pro většinu lidí. Samozřejmě předcházejí tomu veliké přípravy a pro mnoho li...
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Pečený bůček
Pečený bůček můžeme jíst i za studena. Nakrájíme ho na plátky a s čerstvým pečivem a naloženou okurkou bude všem chutnat....
Pikantní pečený králík
Pikantní pečený králík předem naložený v marinádě je výborný s dušenou zeleninou a vařenými brambory. Také ho můžeme podá...
Králík pečený na cibuli
Králík pečený na cibuli je šťavnatý a pikantní. Chutnat bude třeba s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vhodná je i dušen...
Pečený banánový moučník
Pečený banánový moučník podáváme hned po upečení, tedy teplý. Třeba k odpolednímu čaji....
Asijský pečený bůček
Vyzkoušejte tento asijský recept na pečený bůček, po kterém se vám budou sbíhat sliny. Rafinovaná směs koření a křehké šť...
Pečený bůček
Pečený bůček je oblíbená a jednoduše připravená pochoutka, kterou můžeme jíst za tepla i za studena....
Pečený bůček marinovaný
Pečený bůček marinovaný je nejlepší třeba s bramborovým knedlíkem. Ale s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a hořčicí vám ...
Králík pečený se zeleninou
Králík pečený se zeleninou je velmi dietní a zároveň velmi dobrý. Jako přílohu můžeme mít brambory, bramborovou kaši nebo...
Pečený losos na pomerančích
Pečený losos na pomerančích je skvělá varianta receptu na tuhle oblíbenou rybu. Přílohou mohou být brambory nebo dušená ...
Pečený kančí hřbet
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky....
Králík pečený nadivoko
Králík pečený nadivoko je jemné ale i pikantní maso. Přílohou může být třeba dušená zelenina...
Celer pečený v troubě s grilem
Celer pečený v troubě s grilem podávejte s bramborovou kaší a uvidíte, že se občas obejdete i bez masa. Můžete přidat svů...
Pečený králík
Pečený králík se slaninou, cibulí a trochou koření, je starý klasický recept. Jednoduchý a nedá se na něm nic zkazit. A ...
Pečený králík s cibulovou omáčkou
Pečený králík s cibulovou omáčkou bude výborný s dušenou zeleninou, s bramborovými noky nebo s bramborovou kaší. Podle ...
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě na pohled vypadá a chutná přesně jako ten smažený. Ale nemusíte se tentokrát obávat přemíry tuku....
Pečený losos s bramborovým salátem
Omega - 3 mastné kyseliny jsou velmi důležité pro správný chod mozku a ryby jich obsahují pořádnou porci. Maso z lososa m...
Pečený moučník z tvarohu s mandlemi
Pečený moučník z tvarohu s mandlemi je vláčný a jedinečný zákusek k odpolední kávě. Krájejte ho až po úplném vychladnut...
Pečený losos s ořechy
Pečený losos s ořechy je rychlý recept a ryba se marinuje jen krátce. Ale chuť masa je výborná a oříšky křupavé. Podávejt...
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě neobsahuje tolik tuku jako ten klasický, smažený. Vyzkoušejte ho....
Vepřový bůček pečený s červenou cibulí
Vepřový bůček pečený v troubě s červenou cibulí, třeba jen s čerstvým chlebem, je pochoutka pro labužníky. Můžete přidat ...
Pečený losos na másle a víně
Pečený losos na másle a víně je jemný, šťavnatý a přidáme k němu třeba opečené brambory s máslem a zelenou petrželkou....
Pečený květák v jogurtové marinádě
Pečený květák v jogurtové marinádě chutná jinak, než ten klasický obalovaný a smažený. Stojí to za vyzkoušení....
Pečený losos s brambory
Pečený losos s brambory a zelenými fazolkami připravíme velmi jednoduše v troubě v jednom pekáči. Pomocí doplňujícího koř...
Pečený sýr feta s ostružinovým kompotem
Pečený sýr feta s ostružinovým kompotem je výborný předkrm, nebo lehká malá svačina. Chuť kompotu a sýru feta je zvláštní...
Pečený krocan
Pečený krocan je sváteční vánoční jídlo, kterým nakrmíme celou rodinu. Křehké voňavé maso můžeme podávat třeba s brambore...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Peceny candat recepty