Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná je samozřejmě s vejci. Kromě toho že je velmi chutná, i pěkně vypadá. A k ní třeba bramborovou kaši. A...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Okurky - zdánlivě obyčejná zelenina
Všichni je známe, je to snad ta nejběžnější zelenina u nás. Okurkový salát nás provází celým životem. Je jednoduchý a nen...
Zklidní naši mysl, přináší uvolnění a prospívá srdci a cévám. Obyčejná procházka.
Kromě již uvedeného, každodenní procházka, byť je třeba jen krátká, prospívá našemu organizmu i z mnoha dalších důvodů. C...
Sekaná s rajčatovou omáčkou
Sekaná s rajčatovou omáčkou je úžasná a třeba s vařenými brambory bude lákavým obědem nebo večeří. Stejně tak ji ale můž...
Lahodná sekaná
Začneme tím, že si namočíme starší rohlíky v mléce. Na rozehřáté pánvi s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibuli. ...
Sekaná
Sekaná je notoricky známá pochoutka, zvlášť chutná, když si ji připravíme doma. Podáváme ji s bramborovou kaší nebo bramb...
Jak na sekanou a z jakého masa je nejlepší?
Sekanou všichni důvěrně známe. Pečeme ji z mletého masa, přidáváme různé druhy koření, někdy i další ingredience, jako je...
Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni
Kdo z nás nemá rád dobrou domácí sekanou. A co teprve karbanátky! Sekaná, karbanátky čevabčiči, plněné papriky, masové ku...
Sekaná z cukety
Sekaná z cukety je lehká, vláčná a voňavá zelenými bylinkami. Uvítáme ji jako příjemnou obměnu naší oblíbené sekané z mle...
Cuketová sekaná
Cuketová sekaná je dobrá s bramborovou kaší. Hodí se í jako lehká večeře, třeba jen se zeleninovým salátem. Chutná výborn...
Cibule královna kuchyně
Cibule – navenek obyčejná, ale ve skutečnosti skoro zázračná potravina Pravděpodobně pochází ze střední nebo západní Asi...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Plněná sekaná
Plněná sekaná bude nejlepší s bramborovou kaší politou máslem. A další možnost jsou vařené brambory nebo bramborový salát...
Sekaná z masa a zeleniny
Sekaná z masa a zeleniny má skvělou chuť. Podávejte ji třeba s bramborovou kaší....
Lehká sekaná se zeleninou
Lehká sekaná se zeleninou je jednou z verzí tohoto oblíbeného jídla. Kořenová zelenina jí dodá na lehkosti a vláčnosti....
Bezlepková dieta, jak na ní?
Bezlepková dieta bývá v některých případech doporučena lidem, kteří trpí nesnášenlivostí na lepek. Předepisuje jí lékař a...
Majoránka do bramboráků, ale i na nervy!
Běžné kořeníMajoránka zahradní je asi nejběžnější a nejvíce používané koření v České republice. Přidává se do klasických ...
Sekaná ve slanině
Sekaná ve slanině je krásně šťavnatá a nejlepší bude s bramborovou kaší. A k tomu třeba přidejte naloženou kyselou okurku...
Sekaná s dýní
Kombinace mletého masa a dýně je zajímavá a sekaná je vděčným pokrmem, na němž nejde skoro nic zkazit. Na podzim, kdy býv...
Sekaná v kabátku se zeleninou a sýrem
Sekaná v kabátku se zeleninou a sýrem je šťavnatá a s bramborovou kaší skvěle chutná. Můžete přidat i salát z čerstvé zel...
5 tipů jak zpracovat velikonoční vajíčka
Velikonoční svátky jsou u konce a v ošatce zbyla kopa vajec? Vyhodit je by byla škoda a mrhání peněz, protože vejce jsou ...
V hlavní roli cukety: vyzkoušejte recept na netradiční přílohu!
Vzhledem připomínají větší okurky, ale cukety jsou v příbuzenské vztahu s dýněmi. Cukety patří mezi oblíbenou letní zelen...
Cizrnová sekaná
Cizrnová sekaná bude určitě chutnat nejen vegetariánům. Trochu odlehčení od masa prospěje občas každému, ne?...
Domácí sekaná
Domácí sekaná s bramborovou kaší, nebo s bramborovým salátem je vynikající pochoutkou. Chutná dospělým i dětem a někdy st...
Dobrá sekaná
Dobrá sekaná připravená ve vlastní kuchyni je jídlo, které všichni milujeme. Každá dobrá kuchařka má svůj recept, tenhle ...
Krůtí sekaná
Na chalupu, na odpočinkový víkend se hodí jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena. Proč si neupéct krůtí sekan...
Sekaná s medovou krustou
Mleté maso je pro svou snadnou zpracovatelnost u hospodyněk velmi oblíbené a dá se říct, že upečené v podobě šišky je kla...
Pohlreich sekaná
Upéct chutnou sekanou může být někdy trochu oříšek, proto jsem se nechala inspirovat radami šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha ...
Zelný salát
Sice se zelí jeví jako nezajímavá a obyčejná zelenina, ale opak je pravdou. Bílé zelí je velmi bohaté na obsah vitamínu C...
Krůtí prsa
Drůbeží maso je obecně vyzdvihováno kvůli nízkému obsahu tuku a krůtí maso tento fakt jen potvrzuje. Prsa z krůty jsou ve...
Výroba droždí doma
Výroba droždí doma je záležitost opravdu velmi jednoduchá. K tomuto receptu postačí suroviny, které určitě máte běžně dom...
Jednoduchá buchta ze salka recept
Ti z vás, kteří doma máte mlsouny, mají velkou výhodu. K snídani či ke svačině jim můžete upéct třeba buchtu. Může to být...
Smažené žampiony
Recept na smažené žampiony kdysi v nedávné minulosti:) byly spolu se smaženým sýrem jednou z mála možností, jak si dát v ...
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje dal...
Sýrová polévka po italsku
Sýrová polévka po italsku je lahodná, sytá a voňavá. Můžeme k ní podávat osmažené chlebové krutony....
Salát z těstovin a zeleniny
Salát z těstovin a zeleniny se jí studený. Může být samostatným jídlem, ale i skvělou přílohou třeba k pečenému masu. Pou...
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou bude chutnat s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a jednoduché j...
Osso Buco
Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené se zeleninou ve víně. Křehoučké maso voňavé bylinkami je prostě de...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Obycejna sekana recepty