Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě jsou rychle připravenou svačinou nebo lehkou večeří. Můžeme k nim podávat různé omáčky, nebo zelen...
Top houbové recepty: vyzkoušejte řeckou musaku s houbami
Na růst hub má vliv především počasí. Když prší a teploty jsou příznivé, bývají úlovky z lesa bohaté. V posledních dnech ...
Překvapivé zjištění – Češi získávají hodně vitaminu D i z buřtů a slaniny
Český národ je přizpůsobivý národ. Nezískáváme-li v našich zeměpisných šířkách dostatek vitaminu D ze slunce, bereme si h...
Klobásy v listovém těstíčku
Čekáte návštěvu, připravujete pohoštění? Nechte se inspirovat a upečte si klobásky v listovém těstíčku. Servírovat je můž...
Klobásky v bramborovém těstě
Klobásky v bramborovém těstě jsou českou variantou původního švýcarského jídla. Pokud k nim budete podávat dušené pikantn...
Domácí krůtí salám
Domácí krůtí salám připravíte doma úplně jednoduše. A máte jistotu, že je tam 100 % masa....
Rozhovor s hercem Josefem Vaverkou
Tentokrát přinášíme rozhovor s hercem a djem Josefem Vaverkou, kterého můžete znát ze seriálu Ulice, z divadel Disk a Pal...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
Napohled jsou úplně obyčejné, ale naši kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Neje...
Párky v listovém těstíčku
I obyčejné párky můžeme podávat jinak. Stačí k tomu listové těsto a drobné ingredience. ...
Křupavé marcipánové rohlíčky
Křupavé marcipánové rohlíčky v jemném lahodném krému z mascarpone je skvělé sladké pochutnání. Broskve povařené ve víně a...
Hovězí Wellington
Hovězí Wellington je pečené v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambor...
Zázrak jménem Ghí: Proč tak zdravé přepuštěné máslo?
Připravuje se v Indii již po staletí, ale stále větší oblibě se těší už i v Evropě. Takzvané přepuštěné máslo má mnoho po...
Návod, jak vyrobit domácí droždí z brambor, piva i datlí
Surovina, bez níž se pekaři a pekařky jen stěží obejdou, to je droždí. Pečení domácích rohlíků, housek i chleba si našlo ...
Rigatoni s pikantním salámem
Rigatoni s pikantním salámem je jedno ze skvělých italských jídel. Pokud máme k dispozici rajčatovou pastu, můžeme ji pou...
Omáčka na špagety
Omáčka na špagety se salámem a česnekem je rychlá a jednoduchá. Kromě špaget, můžeme použít i jiné kvalitní těstoviny. ...
Hermelínová pomazánka
Skvělá a na přípravu jednoduchá hermelínová pomazánka, která bude chutnat celé rodině. Uvaříme vajíčka natvrdo. Nak...
Rozhovor s DJ Mike Trafikem o jeho výborné restauraci Jam and Co. a samozřejmě o jídle i muzice
DJ Mike Trafik, jeden z architektů zdejší hip-hopové kultury, člen legendárních pražských muzikantů PSH a vyhledávaný hud...
Vánoční pečení: začněte s perníčky a zázvorkami, které potřebují čas
Nejpopulárnější svátky roku se blíží mílovými kroky. Úklid, nakupování dárků a hlavně pečení cukroví, to jsou témata, kte...
Celerová pomazánka
Skvělá pomazánka na svačinu nebo studenou večeři. Pomazánka s celerem a dalšími surovinami všechny strávníky příjemně zas...
Španělské tapas
Španělské tapas jsou chuťovky rozšířené v celém Španělsku. Mohou se jíst zatepla i zastudena. Jako předkrm, nebo pohoštěn...
Hrnková bábovka
Hrnková bábovka je jednoduchý moučník, který zvládne upéct úplně každý. Tento recept je na mramorovou bábovku, ale klidně...
Těsto na pizzu
Pojďte si společně s námi připravit těsto na pizzu! Sice to asi nebude tak dobré a kvalitní, jako byste se na pizzu vydal...
Vánoce nemusí být kalorickou bombou!
Vánoce jsou pro většinu lidí to nejhezčí období v roce, období klidu a pohody. Avšak v posledních letech je to spíše hon ...
Rajčatový galette
Rajčatový galette Oslavte léto tímto lahodným jídlem plným italských chutí. ...
Sýrový quiche
Sýrový quiche v bramborovém těstě je jeden z mnoha oblíbených slaných koláčů. Když k němu přidáte salát z čerstvé sezónní...
Skvělé borůvkové muffiny
Jakmile se borůvky objeví na pultech obchodů, je skoro svatokrádež nechat je utopit v těstu a upéct je – stejně jako s ma...
Jablečný závin z listového těsta
Kombinace jablek, skořice a ořechů je pro zimní období jako stvořená. Kdo má více času, může si připravit vlastní, domácí...
Cuketová bábovka podle Kluci v akci
Mezi oblíbenou letní zeleninu patří bezesporu cukety. Přidat se dají i do moučníků, které jsou díky nim krásně vláčné. Bá...
Jednoduchá buchta ze salka recept
Ti z vás, kteří doma máte mlsouny, mají velkou výhodu. K snídani či ke svačině jim můžete upéct třeba buchtu. Může to být...
Linecký koláč
Voňavé linecké těsto patří k mým nejoblíbenějším a je jedno, jestli jde o vánoční slepované cukroví nebo koláč pomazaný r...
Dýňové noky s bylinkovým máslem
Noky jsou u nás doma docela často na talíři a nikdy by mě nenapadlo, zkusit si je vyrobit doma. Vždyť ty z pytlíku z obch...
Pracny
Pracny patří ke stálicím vánočního období a na sváteční tabuli tak neodmyslitelně náleží ve většině domácností. Už máte s...
Belgické vafle
Když jsem jako dítě ochutnala belgické vafle, na které mě vzala máma, věděla jsem, že takovou dobrotu nejím naposledy. Pr...
Borůvkový koláč s podmáslím
Borůvkový koláč s podmáslím je křehký a lahodný dezert. Kromě borůvek můžeme použít i jiné drobné ovoce. Ve velké míse...
Nejjednodušší jahodový koláč
Nejjednodušší jahodový koláč bude chutnat báječně s dobrou kávou nebo čajem. Jahody přece v létě všichni milujeme. Ve ...
Vaječný salát s domácí majonézou
Vaječný salát s domácí majonézou můžeme připravit o velikonocích, kdy máme přebytky vařených vajec. Když si připravíme do...
Pizza šneci
Pizza šneci jsou vynikající a jednoduchý předkrm či chuťovka pivu nebo vínu. Rozbalíme (případně rozválíme) listové t...
Bramborový salát
Bramborový salát je oblíbená příloha k masu. Známe ho hlavně ze štědrovečerního menu spolu se smaženým kaprem. Ale připra...
Slaný dort
Slaný dort bez pečení je pochoutkou ve studené kuchyni. Existuje spousta různých pomazánek, které můžeme použít k jeho př...
Sekaná z cukety
Sekaná z cukety je lehká, vláčná a voňavá zelenými bylinkami. Uvítáme ji jako příjemnou obměnu naší oblíbené sekané z mle...
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo je výborná pomazánka na chlebíčky. Nebo ji v misce obložíme čerstvou zeleninou, přidáme kousek celozrnného p...
Cuketová sekaná
Cuketová sekaná je dobrá s bramborovou kaší. Hodí se í jako lehká večeře, třeba jen se zeleninovým salátem. Chutná výborn...
Rychlý guláš s bramborami a smetanou
Rychlý guláš s bramborami a smetanou je rychlá varianta večeře doma i na chalupě....
Tyčinky z listového těsta se sýrem a uzeným masem
Ideální pochoutka ze surovin, které máme vždy po ruce. Potěší děti i dospělé....
Salámová pizza
Salámová pizza upečená doma bude stejně dobrá, ne-li lepší, jako ta v italské pizzerii. Použijte svůj oblíbený kvalitní s...
Slaná bábovka
Slaná bábovka je nejlepší dobře vychlazená. V tom případě ji po upečení uložte na nějakou dobu do ledničky. V tomto rece...
Sloní mls pomazánka
Tahle retro klasika si i po letech zachovala své fanoušky a v některých rodinách se bez této pomazánky dodnes neobejde žá...
Bramborový salát
Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...
Těsto na pizzu bez lepku
Těsto na pizzu bez lepku je jednoduché, náplň si už doplníte podle své chuti, třeba rajčatový protlak, šunka nebo salám, ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Salam v listovem teste recepty